Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület

Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Zsámbéki Nyári Színház képes történetének (1983-2014) kiadása

200 oldalas, a színház történetét és 150 színházi fotót tartalmazó könyv 700 példányára gyűjtünk pénzadományokat. Bicskei Gábor (1937-1990) és Mátyás Irén (1953-2013) 32 éve indította el a fesztiválsorozatot. Népművelőként kerületek Zsámbékra, és mertek nagyokat álmodni. A  90-es évek közepétől bővült a színház profilja, (sajnos már csak Mátyás Irén szervezésében) vendégelőadások mellett  saját bemutatók jöttek létre. Zsámbék néhány év alatt kiemelt rangú alternatív színházi központtá vált, számos jelentős színházi alkotó pályája kötődik ide. 

SZERVEZET CÉLJAI

A turizmus fejlesztése a Zsámbéki-medencében, kulturális, közmûvelõdési és mûvészeti tevékenység. A helyi közösség összefogása, fejlesztése. A Zsámbéki Mûemlék Rakétabázis kezelése és hasznosításaturisztikai ,múzeumi és mûvészeti célokra. A Zsámbéki-medence TOURINFORM Iroda mûködtetése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A turizmus fejlesztése a Zsámbéki-medencében, kulturális, közmûvelõdési és mûvészeti tevékenység. A helyi közösség összefogása, fejlesztése. A Zsámbéki Mûemlék Rakétabázis kezelése és hasznosításaturisztikai ,múzeumi és mûvészeti célokra. A Zsámbéki-medence TOURINFORM Iroda mûködtetése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Zsámbéki Nyári Színház működtetése 1983 óta: nemzetközi produkciók, 2004-től a Műemlék Rakétabázis az alternatív színjátszás központjává vált, inkubátor jelleg, számos színházi alkotó kapcsolódik valamilyen szállal a Zsámbéki Színházi Bázishoz. Kísérlet, újítás, minőség.
A színház és egyesületünk alapítójának, Mátyás Irénnek sikerült elérnie, hogy a Műemlék Rakétabázist az első magyaroszági XX. századi műemlékké nyilvánítsák. Légvédelmi Múzeum is működik a Bázison, amely tematikusan mutatja be a légvédelmi eszközöket (lokátorokat, légvédelmi ágyúkat, rakétákat).
A MindenüttNő és a Múzeumok éjszakája helyi programjai.
Lüzisztráté program 2014-16. munkacímű közösségi színház kutatását, előkészítését és megvalósítását a Norvég Civil Alap támogatja. Ennek keretében a rezidens Kompánia Társulat előadásában Ardai Petra rendezésében (Space Theater, Amszterdam) a helyi, agglomerációban élő nők sorstörténeteit, küzdelmeinek és hétköznapjainak történetét dolgozzuk fel görög drámák női hőseihez passzítva, a női blues zenével kapcsolatos kutatások nyomán létrehozott zenei kísérettel.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

"Csendes vidék a nagyváros tövében": A lüktető nagyváros, Budapest központjától még 30 km-t sem kell utazni – röpke fél óra, és egy egészen másfajta világba csöppenünk. Zsámbék csendes, szelíd vidéke a Budapest és környéke turisztikai régiónak. Turista- és zarándokutak, kerékpárutak szelik át a várost, a környék remek kikapcsolódási lehetőségeket biztosít.
Zsámbék különlegessége, hogy egy kicsi településen számos történelmi korszak különös szépségű műemlékét találhatjuk meg: a romjaiban is fenséges Árpád-kori katedrálist, a Zichy-kastélyt, a török kutat, a nyári premontrei estéknek is otthont adó barokk plébániatemplomot, a Szent Vendel domborművével díszített 18. századi lakóházat és a Lámpamúzeumnak otthont adó múlt századi szép népi épületet. A zsámbéki rakétabázis Magyarország első 20. századi műemléke, amely korábban szigorúan titkos katonai objektumként működött és a Budapest körüli légvédelmi rendszer részét képezte a '60-as évektől egészen a '90-es évek végéig. A Műemlék Rakétabázis ad otthont az egyik legnevesebb szabadtéri színháznak, a Zsámbéki Színházi Bázisnak.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Zsámbéki-medence Idegenforgalmi Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb kulturális tevékenység
Irányítószám 2072
Város Zsámbék
Cím Etyeki u. 2.sz.
Adószám 18703760-1-13
Bankszámlaszám 10701180-49151808-51100005
Telefonszám +36-20-481-31-20
Email info@zsambekinfo.hu
Web www.zsambekinfo.hu; www.zsambekinyariszinhaz.hu
Facebook https://www.facebook.com/zsambeki.szinhazibazis?ref=ts&fref=ts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Vásárhelyi Nóra elnök
Nyilvántartási száma 3941 / 2013
Alapítási éve 2004
Célok Zsámbéki-medence turizmusának fellendítése, kistérségi együttműködés, információbázis, kiadmányok
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés