Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület

Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Mert a megelőzés az egyetlen megoldás! - Ne vásárolj, fogadj örökbe!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Bevételünket legnagyobb részét ivartalanításra és mentett állataink orvosi és mindennapos ellátásra, élelmezésére fordítjuk.  

Emellett az állatvédelmi oktatásra fordítunk még jelentős összeget a bevételből - általunk szerkesztett speciális asztali naptárat adunk iskolában gyerekeknek (mint tájékoztató, szemléletformáló anyag) a képzett mentett kutyáinkkal történő oktatás után.

Pénzbeli és tárgyi adományokat rendszeresen gyűjtünk rászoruló más állatvédő szervezeteknek.

Sérült állatok állatorvosi ellátáshoz pénzt gyűjtünk.

Alkalmazottunk nincs, irodát nem tartunk fenn. Az önkéntesek, ideiglenes befogadók saját forrásaikból, lelkesedésből segítenek, ellenszolgáltatások nélkül. Reklámra minimálisan költünk.

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

Az ország katasztrofális állatvédelmi helyzetén való javítás a gazdátlanállat-probléma, azaz a szaporulat csökkentésével, a megelőzéssel, szemléletformálással. A jövő nemzedék tudatos, felelős állattartóvá nevelése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az ország katasztrofális állatvédelmi helyzetén való javítás a gazdátlanállat-probléma, azaz a szaporulat csökkentésével, a megelőzéssel, szemléletformálással. A jövő nemzedék tudatos, felelős állattartóvá nevelése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

- Országos ivartalanítási akciók szervezése (évente két alkalommal, átlag 25-30 helyszínen. Ennek köszönhetően éves szinten több ezer feleslegesen megszülető állat halálát, rossz sorsát előzhetjük meg.)
- Állatvédelmi oktatás iskolákban, óvodákban (Ingyenes oktatásunk során saját, képzett, mentett és természetesen ivartalanított kutyáinkkal lépünk fel, így egy színes, érdekes műsorral szórakoztatva tanítjuk a gyerekeket a helyes állattartási kultúra kialakítására.)
- Rendezvényeken való ismeretterjesztés, felvilágosítás (Évente legalább 10-15 olyan rendezvényen veszünk részt, ahol egyrészt gazdikeresőinknek adunk esélyt, másrészt az embereket egyesével elérve felvilágosítani a helyes hozzáállásról)
- Menhelysegítő vásárok rendezése (ezek bevételéből segítjük a szegényebb vidéki menhelyeket)
- Hajléktalanok állatainak állatorvosi ellátása
- Rossz anyagi körülmények között élő állattartók segítése
- Állatmentés, gazdakeresés (évente kb. 50-60 állatnak tudunk új otthont találni, bár menhelyünk nincs, így csak ideiglenes befogadókkal)

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

- Sok ezer (tízezer? százezer?) meg nem született kisállat, melyek nagy része menthetlenül az amúgy is túlzsúfolt menhelyekre, gyepmesteri telepekre (ahol leadott állaként akár azonnal, befogott állatként 14 nap elmúltával élete kioltható), utcára (ahol autók ütik el, rosszindulatú emberek zavargatják, verik, üldözik, mérgezik meg őket), erdőn-mezőn kidobva (ahol vadászok, vadőrök lövik ki őket) került volna.
- Évente két menhely segítése, főleg mikrochipekkel.
- Számos iskolában járva több ezer gyerekkel ismertethettük meg a felelős állattartás szabályait, szeretettek meg velük a kutyákat, keltetteük fel bennük a felelősségérzetet nemcsak saját, de annak szaporulata iránt is.
- Néhány hajláktalant folyamatosan, évről-évre segítünk, néhányuknak csak egyszer támogatást adunk állataik oltatásával, féregtelenítésével, és főleg ivartalanításával. Ilyenkor már többnyire szaporulat is van, melyek gazdához adásában segítünk.
- Egyes esetekben a szociálisan igazoltan rászorulóknál szintén segítünk az ivartalanításban, oltásban.
- Kb. 450 kutyának-cicának találtunk jó gazdit.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás
Irányítószám 2213
Város Monorierdő
Cím Fürdő u. 19.
Adószám 18716669-1-13
Bankszámlaszám 10701135-45077308-51100005
Telefonszám +36-30-4476492
Email zoldzebra@zoldzebra.hu
Web www.zoldzebra.hu
Facebook www.facebook.com/ZoldZebraEgyesulet
Youtube http://youtu.be/MEqdMJScrqU
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Legendi Judit ( elnök) bankszámla felett önálló rendelkezéssel, Kardos Szilvia
Nyilvántartási száma 4909 / 2013
Alapítási éve 2007
Célok Természet- környezetvédelem, állatvédelem. Jótékonysági akciók szervezése (mint pl.: menhelysegítő vásár, jótékonysági koncert, adománygyűjtés akció, jótékonysági árverés), a menhelyen lévő és rászoruló, rossz körülmények között élő állatok valamint más szervezetek megsegítésére. Gondoskodás az elhagyott, kóbor állatok befogadásáról, megfelelő, lehetőleg gazdákhoz történő elhelyezésről, ennek hiányában átmenetileg ideiglenes befogadónál vagy állatpanzióban való tartásról. Kóbor vagy menhelyen lévő állatok ivartalanításának és chipezésének megszervezése, lebonyolítása, finanszírozása. Ideiglenes befogadó hálózat kiépítése, a menhelyen lévő állatok végleges elhelyezésének elősegítése és a hálózatban együttműködők oktatása, költségtérítése. A szükséges feltételek megteremtése és hatósági engedélyek megszerzése után állatmenhely és/vagy kutyaiskola és/vagy állatpanzió létesítése és működtetése. Kedvezményes árú és ingyenes akciók szervezése gazdáknál lévő állatok ivartalanítására és chipezésére, az ezzel járó szervezési és lebonyolítási költségek finanszírozása. Kapcsolatok kiépítése és együttműködés más (külföldi és belföldi) természet- és állatvédő szervezetekkel, az összehangolt állatmentés, szemléletformálás, oktatás, tapasztalatcsere és közös pályázatok írása érdekében. Az oktatás nevelés eszközeivel a jövő nemzedékének tudatos nevelése a hulladékok keletkezésének csökkentésére, a tiszta egészséges környezet megteremtése érdekében. A szükséges feltételek megteremtése és hatósági engedélyek megadása után állatorvosi rendelő létesítése és működtetése. Kapcsolatok kiépítése és együttműködés bármilyen nonprofit szervezettel, melyek működésünket vagy céljainkat tekintve valamilyen formában segíthetik. Mobil műtőbusz beszerzése, működtetése valamint a rajta dolgozó állatorvosok működési és munkaköltségeinek finanszírozása. A 27/2009. (XII.3.) A segítő kutya kiképzésének, vizsgáztatásának és alkalmazhatóságának szabályairól szóló SZMM rendelet alapján: Állatasszisztált terápiával (kutya, macska, patás állat, madár, rágcsáló) sérült gyermekek és felnőttek számára gyógypedagógiai fejlesztés, (re) habilitáció, abban való közreműködés. Ép és sajátos nevelési igényű, viselkedés-, vagy magatartás-zavaros gyermekek fejlesztése. Az óvodai, általános és középiskolai nevelő-oktató munkában való részvétel állatvédelmi és felelős állattartási ismeretterjesztő programokkal, bemutatókkal. Állatasszisztált, állat- és természetvédelmi oktatóprogramok, gyermektáborok, szabadidős programok szervezése, kivitelezése. A terápiához és az állat- és természetvédelmi oktatáshoz szükséges fejlesztő eszközök, helyiség, terület, egyéb kellékek, felszerelések beszerzése, fenntartása. Szakemberek képzésének támogatása, elősegítése. Hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, rehabilitációs foglalkoztatása. Az egyesület anyagi hozzájárulással, eszközökkel támogathat egyéb szervezeteket. Az egyesület elősegíti, népszerűsíti és tám
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet zz_2013.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés