Zalaszentiván Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Zalaszentiván Önkéntes Tűzoltó Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Tûzoltószervezet

"Istennek dicsőség, embernek segítség!"

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Szakmai kirándulások, országos verseny megszervezése idén 5.alkalommal rendezzük meg az Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság záró fordulóját.

Jelenlegi célunk az I.kategóriás tűzoltó egyesület cím elnyerése után, az önálló beavatkozás, ennek néhány alapfeltétele sajnos még hiányzik, ezeket szeretnénk pótolni: légzőkészülékünk 2db van, ebből kellene még 2db és egy mentőálarc, egy habbal oltó készülék, új bevetési védőruhák, a régi használtak helyett, ezeket mi is már használtan vettük, újabb sisakok. Sajnos tűzoltóautónk számára egy fűtött garázs hiányzik, mert tűzoltószertárunkat a '90es években eladták. Tűzoltóautónkat is az elmúlt 5 évben szépen felújítottuk, szivattyújának kötelező felülvizsgálata is megvan, kéklámpaengedéllyel, érvényes műszakival, biztosítással rendelkezik.

SZERVEZET CÉLJAI

Településünkön biztosítjuk a tűzoltási, kárelhárítási, műszaki-, életmentési, ár-, és belvíz-védekezési feladatok ellátását állandó készenlét nélkül. Tagjaink folyamatos képzéseken, gyakorlatokon vesznek részt, hogy a szigorú szabályoknak megfelelhessünk.
Ifjúságnevelés, az utánpótlás biztosítása.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Településünkön biztosítjuk a tűzoltási, kárelhárítási, műszaki-, életmentési, ár-, és belvíz-védekezési feladatok ellátását állandó készenlét nélkül. Tagjaink folyamatos képzéseken, gyakorlatokon vesznek részt, hogy a szigorú szabályoknak megfelelhessünk.
Ifjúságnevelés, az utánpótlás biztosítása.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Településünk és szükség esetén a szomszédos települések tűzvédelme, ár- és belvíz elleni védekezés, ezen felül tűzoltási, műszaki mentési feladatok, állandó készenlét fenntartása nélkül. Tagjaink folyamatos képzéseken, gyakorlatokon veszenk részt, hisz ahhoz, hogy mások életét, vagyonát menthessék, saját biztonságuk elsődleges fontosságú.
Felszerelésienk, eszközeink, gépjárműfecskendőnk bővítése, karbantartása, felülvizsgálata, hogy mindig biztonságos legyen.
Részt veszünk a katasztrófavédelmi-polgári védelmi feladatokban.
Kapcsolatot is építünk más ilyen szervezetekkel is, egy országos tűzoltóversenyen való részvétellel, itt elsősorban célünk, hogy a jelenlegi felnőtt csapatot ifjúsági csapat válthassa le, hisz egyesületünk jövőjét ők adják, ők fogják tovább építeni, amit mi elkezdtünk. Számunkra fontos az ő megfelelő nevelésük, azzal, hogy egy tényleg csodálatos hivatást ismertetünk, szerettetünk meg velük. Felelősséget, fegyelmet is tanulnak, mert ehhez a tevékenységhez ez szükséges.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Megkaptuk Zala Megye Közszolgálatáért Díjat a Zala Megyei Közgyűléstől.
Több megyei és országos tűzoltóversenyen való részvétel, sok dobogós helyezéssel.
Segítjük településünk és a környék lakosságát: kéménytűznél, lakóház tűznél, Mikofami Vágóhíd tűzénél nagy szerepünk volt, hisz nekünk köszönhetően Keszthely nem lett riasztva, a mi fecskendőnk, tűzoltóink voltak jelen. Segítettünk(aggregátor, fényvető, átemelő szivattyú), hogy a raktárban levő nagy értékű fagyasztott árú ki lett menekítve, így a vágóhíd jelentős vagyona megmenekült, a cég 2 hónap múlva újra épült, dolgozóinak munkahelye megmaradt.
2013-ban gyermel csapatunk első helyezést ért el a megyei tűzoltóversenyen.
Negyedik alkalommal adunk otthont/rendezzük meg az Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság záró futamát, ez egy országos tűzoltó verseny. Ennek a weboldalát is mi üzemeltetjük, írjuk a regisztrációs programját.
Zala megyében az elsőként szereztünk meg I.kategóriás tűzoltó egyesület minősítést célunk az önállóan bevatkozó tűzoltó egyesület cím megszervezése.
Zala Mentócsapat tagjai vagyunk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Zalaszentiván Önkéntes Tűzoltó Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Tûzoltószervezet
Adószám 18148659-1-20
Bankszámlaszám 75500265-11032656-00000000
Telefonszám +36-30-2672289
Email info@zalaszentivanote.hu
Web www.zalaszentivanote.hu
Facebook www.facebook.com/zalaszentivanote
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés