Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
telefon +36-30-228-1103

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Szeretnénk folytatni a már megkezdett állandó programjainkat úgy mint:

- vérnyomásmérő kölcsönzés házi használatra

- vércukormérő és tesztcsík kölcsönzése házi használatra

- gyógyszer adományozás

- szabadídős program szervtós élelmiszer adományozása.

- szabadídőruha és póló vásárlása.

- beteglátogatás, családlátogatás a tagok otthonaiban.

. 1%-os vászontáska készítése

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

Egyesületünk 1989. alakult,célunk összefogni ls segíteni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a vesebetegség különbözõ stádiumában élõ vesebeteg embereket.
Lakosság felvilágosítása a betegség megelőzése céljából. A megye nefrológiai szakellátásának segítése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Egyesületünk 1989. alakult,célunk összefogni ls segíteni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, a vesebetegség különbözõ stádiumában élõ vesebeteg embereket.
Lakosság felvilágosítása a betegség megelőzése céljából. A megye nefrológiai szakellátásának segítése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Napjainkban is folytatódnak egyesületünk állandó programjai, úgy mint gyógyszer adományozás, vérnyomásmérő, vércukormérő és hozzávaló tesztcsík kölcsönzése házi használatra, korlátlan időtartamra, karácsonyi ajándékosztás. Szervezés alatt áll az idei Vese Világnap megrendezése, melyet nyilvános keretek között szoktunk megrendezni. .Ezek a tevékenységek nagyban befolyásolják a tagok életét,mivel az adott programokkal tehermentesítjük őket ezektől a nem kis anyagi ráfordításoktól.Állandó tevékenységünk, hogy B.Braun Zrt. munkatársaival közösen a Magyar Élelmiszerbank Egyesület koordinálásával tartós élelmiszert gyűjtünk és osztunk a látókörünkhöz tartozó rászorulók részére.Állandó tevékenységünk, hogy minden évben szakemberek és és a média segítségével felhívjuk a lakosság figyelmét a veseelégtelenség veszélyeire.Állandó kapcsolattartás a megye 3 Művese Álomásainak betegeivel.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt évek során is folytattuk állandó programjainkat több mint 200 db vérnyomásmérő és 13 db vércukormérő illetve tesztcsík került házi használatra kölcsönbe az arra rászorulók részére. Folytattuk a lakosság felvilágosítását a veseelégtelenség megelőzésével kapcsolatban. Minden évben megtartjuk a Vese Világnapi rendezvényünket, ahol a megye nefrológus szakemberei Dr. Szegedi János Igazgató Főorvos Úr vezetésével előadásokat tartanak a témakörben. Megrendeztük két alkalommal az ÉLJEN 140/90 ALATT felvilágosító előadást, 2012-ben pedig csatlakoztunk az országos akcióhoz a Nemzeti Vese Programhoz, melyet Nyíregyházán is megrendeztünk. Igen jó a kapcsolatunk a megye nefrológus szakembereivel, hiszen az előadásokon túl készítettünk már együtt szórólapot 11 000 példányba, CD-t 300 példányban illetve felvilágosító DVD-t 1000 példányban. A jó kapcsolatnak köszönhetően ezek a szakemberek önkéntes munkában, bármikor állnak rendelkezésünkre, egy-egy program lebonyolítása során. A Magyar Élelmiszer Bank támogatásával minden évben több alkalommal osztunk
élelmiszer csomagokat s gyűjtünk is

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Vesebetegek Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 4400
Város Nyíregyháza
Cím Szent I. út 68.
Adószám 19204013-1-15
Bankszámlaszám 11744003-20048453-
Telefonszám +36-30-228-1103
Email vebenyh@gmail.com
Web www.vebenyh.hu
Facebook www.facebook.com/vesebetegek egyesülete
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kutasi Irén
Nyilvántartási száma 499 / 2010
Alapítási éve 1989
Célok A vesebetegség különböző stádiumában lévő emberek sajátos érdekeinek képviselete. A vesebetegek egymást ismerő, segítő közösségekké szervezése. A Jósa András Megyei Kórház nefrológiai ellátásának megsegítése anyagi eszközökkel. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye területén a nefrológiai ellátás elősegítése, bármilyen erre alkalmas eszközzel.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés