Védegylet Egyesület

Védegylet Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Kisközösségek Átalakulásban program egyik célja, hogy egy kompetens és kreativ támogató csoportot hozunk létre, ami képes támogatni a kisközösség szintu 'átalakulást"; a célunk az, hogy minél több közösség erösödjön, minél kisebb, negativ ökologiai hatással. 

Elsősorban abban segitunk, hogy;

- "áthidolunk" a közösségeket, hogy legyen az aktiv közösségeknek lehetöség egymástól tanulni. 

- erősitjuk az önszervezödési kulturát, kézség fejlesztéssel, mentorálással, képzésekkel. 

- a tapasztalatokat összegyujtjük, és tovább adjuk, hogy egyre jobban érthetunk, milyen módon sikerulhet egy helyi szerveződés. 

Oktoberig a Norvég Civil Alap támogatja a munkánkat. Még keresunk más forrásokat.

SZERVEZET CÉLJAI

Azt szeretnénk, ha élhetőbb várost és vidéket teremtenénk és hagynánk utódainkra. Egészséges környezetet, és élelmiszereket magunknak és gyerekeinknek. Kirívó szegénységtől és egyenlőtlenségektől mentes társadalmat. Azért küzdünk, hogy Magyarországon a demokrácia ne csak papíron létezzen.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Azt szeretnénk, ha élhetőbb várost és vidéket teremtenénk és hagynánk utódainkra. Egészséges környezetet, és élelmiszereket magunknak és gyerekeinknek. Kirívó szegénységtől és egyenlőtlenségektől mentes társadalmat. Azért küzdünk, hogy Magyarországon a demokrácia ne csak papíron létezzen.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenleg a Kisközösségek Átalakulásban programban dolgozunk együtt 17 helyi lakóközösséggel, aki a saját élelmiszer, energia és helyi gazdasági fejlesztésre forditanak energiát, időt. A program a nemzetközi Transition Network munkájához kapcsolodik, a magyarországon kisközösségi önszerveződő kulturát erősit. A program partnerunk a Profilantrop és a norvég Ötlet Bankja.
Program honlapja: kozossegek.atalakulo.hu
A helyi érdekvédelemben is közremüködunk helyi közösségekkel, városi fejlesztéssel kapcsolatos konfliktusokban segitunk jogi kérdésekben.
A Méltányos kereskedelem és ennek ellenkezője, a NEM méltányos kereskedelemmel is foglalkozunk, jelenleg a TTIP - a EU - USA szabadkereskedelmi egyezmény - ellen lobbizuk több szintén.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

http://vedegylet.hu/

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Védegylet Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
Irányítószám 1088
Város Budapest
Cím Szentkirályi utca 6. fszt. 3.
Adószám 18689637-1-42
Bankszámlaszám 17000019-11533401-
Telefonszám +30-1-2791595
Email iroda@vedegylet.hu
Web www.vedegylet.hu
Facebook http://www.facebook.com/pages/V%C3%A9degylet/193571254007795
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Keszthelyi Zsuzsanna főtitkár, Boda Zsolt ( főtitkár-helyettes), Vida Viktor ( főtitkár helyettes )
Nyilvántartási száma 3251 / 2014
Alapítási éve 2001
Célok A Védegylet célja a környezeti tudatosság elmélyítése, a biológiai és kulturális sokféleség megőrzése, a fenntarthatóság elveinek nyilvános képviselete és a helyi környezetvédelmi, valamint fenntarthatósági kezdeményezések támogatása. A Védegylet célja az emberi jogok védelmének előmozdítása, a demokrácia és benne a részvételi és a környezeti demokrácia gyakorlatainak erősítése, valamint a társadalmi igazságosság elősegítése. A Védegylet meggyőződése, hogy a környezet védelme, a demokrácia, az emberi jogok és a társadalmi igazságosság kérdései egymással összefüggnek, és célja, hogy ezen értékek egyenként és együttesen is érvényre juthassanak.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_142_vedegylet_2014.pdf.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés