Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat

Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb oktatás, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A beérkező adományokkal a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó munkacsoportunk tevékenységét támogatják. Az adományok segítségével finanszírozzuk a gyermekotthonokban tartott heti rendszerességű korrepetációs és a fiataloknak tartott 3 dimenziós nyomtatásról szóló foglalkozások anyagköltségeit. A támogatásokkal továbbá hozzájárulnak a fiataloknak szervezett nyári táborok lebonyolításához.

SZERVEZET CÉLJAI

Az Útilapu Hálózat a Service Civil International humanitárius célú, önkéntes munkát szervező nemzetközi egyesület magyarországi tagszervezete. Fõbb célkitűzéseink a béke, interkulturális megértés és tolerancia mértékének fokozása, elõsegítése, illetve különböző rászoruló csoportok segítése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Útilapu Hálózat a Service Civil International humanitárius célú, önkéntes munkát szervező nemzetközi egyesület magyarországi tagszervezete. Fõbb célkitűzéseink a béke, interkulturális megértés és tolerancia mértékének fokozása, elõsegítése, illetve különböző rászoruló csoportok segítése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Szervezetünk egyik fő tevékenysége 2-3 hetes önkéntes táborok szervezése, melyek célja, hogy a résztvevők figyelmét felhívjuk a különböző szociális és környezeti problémákra és motiváljuk őket, hogy a társadalom felelős résztvevői legyenek a táborok lezárultával is.
Az év folyamán önkénteseink heti rendszerességgel látogatnak gyermekotthonokba ahol angol, matematika, illetve kreativitást- és kézügyességet fejlesztő kézműves foglalkozásokat tartanak. 2013-ban egy új projektbe kezdtünk, melyben megismertettük a gyermekotthonokban élő motivált fiatalokat a 3 dimenziós nyomtatás technológiájával. A program célkitűzése a fiatalok tanulás iránti motivációjának növelése, kreatív, probléma megoldó képességeik javítása. Mindezek mellett önkénteseink foglalkozásokat szerveznek a Fóti Gyermekváros menekült fiataljai számára is. Céljuk a menekült fiatalok önkifejezési eszköztárának bővítése, indentitásuk fejlődésének segítése, társadalmi integrációjuk elősegítése valamint, jövőképük bővítése a vizuális kommunikáció és az építészet eszközeivel.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az Útilapuval minden évben számos új önkéntes indul az külföldi rövid és hosszú távú önkéntes projektekre. Mindezek mellett számos nemzetközi önkéntes tábort szervezünk Magyarországon. A hazai és külföldi táborokban részvevő önkéntesek a helyi közösségeket segítve tapasztalják meg a társadalmi felelősségvállalás fontosságát. Visszatérő helyszíneink többek között Tiszadob,Csobánka, Ágasegyháza,Badacsony, és Fót.
Hátrányos helyzetű fiatalokat segítő munkacsoportunk önkéntesei (mintegy 40 fő), heti rendszerességű foglalkozásokat tartanak a fiatalok számára, táborokat szerveznek részükre, és koordinálják különböző nemzetközi ifjúsági cseréken való részvételüket. Így az utóbbi években a gyermekotthonok fiataljai közül csoportokat küldhettünk Írországba, Szlovéniába, Spanyolországba és Olaszországba.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Útilapu Nemzetközi Építőtábor Hálózat
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb oktatás, támogatás
Irányítószám 1074
Város Budapest
Cím Dohány utca 84. A. 1.
Adószám 18053508-1-42
Bankszámlaszám 10300002-20359289-00003285
Telefonszám +36-1-215-4687
Email utilapu.scihun@gmail.com
Web www.utilapu.hu
Facebook Útilapu Hálózat - SCI Hungary
Youtube https://www.youtube.com/channel/UC7_qz5eEBtGjUtldP9liDLg
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Baár Tamás, Józsa Éva
Nyilvántartási száma 5595 / 2014
Alapítási éve 1993
Célok A béke és a békés egymás mellett élés, a nemzetek közti megértés és szolidaritás fejlesztése, az erőszakmentes konfliktusmegoldás előmozdítása érdekében történő tevékenykedés. A kultúrák közötti kapcsolatépítés elősegítése. Az ismeretterjesztés; az önkéntesség kultúrájának megismertetése és terjesztése; a toleranciára és a másság elfogadására való nevelés. Szerepvállalás a civil szféra munkájának elismertetésében és jelentőségének növelésében.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés