Új Út Szociális Egyesület

Új Út Szociális Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Hajléktalanok szociális támogatása
email info@ujut.hu
telefon +36-1-210-1995
adószám 18173606-1-42

Új Úton a hajléktalanságból a társadalmi esélyegyenlőség felé.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A támogatást a következőkre szeretnénk fordítani:

- a hajléktalanságból kivezető út elősegítésére, lakhatás támogatására

- élelmiszer pótlására- kiegészítésére

- ünnepek megtartására

- kórházi csomagok előállítására

- szabadidős programok szervezésére

SZERVEZET CÉLJAI

Az Egyesület célja mindazok feltétel nélküli segítése, akik hajléktalanság, szenvedélybetegség, vagy bármely ok miatt hátrányos helyzetben vannak, vagy abba kerülhetnek, valamint érdekeik képviselete és a közvélemény figyelmének felkeltése gondjaik iránt.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Egyesület célja mindazok feltétel nélküli segítése, akik hajléktalanság, szenvedélybetegség, vagy bármely ok miatt hátrányos helyzetben vannak, vagy abba kerülhetnek, valamint érdekeik képviselete és a közvélemény figyelmének felkeltése gondjaik iránt.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Nappali melegedő működtetése hajléktalan személyeknek. Lehetőséget nyújtunk tisztálkodásra, mosásra, ételmelegítésre. Biztosítjuk az étkeztetést, pótoljuk a szükséges iratokat és ruhákat. Szociális ügyintézést folytatunk. Figyelmet fordítunk a szabadidő hasznos eltöltésére különböző programok szervezésével. Szakmai munkánkban hangsúlyos az addiktológiai konzultáció szenvedélybetegek részére, a lelki gondozás, téli időszakban kiegészítő élelem, takaró, meleg ruha és cipő biztosítása adományokból. Intézményünk az elvesztett otthont is helyettesíti, a kiemelt ünnepekről is közösen emlékezünk meg.
Kiegészítő tevékenységeink közül fontos megemlítenünk a kórházi ellátásra szoruló hajléktalanok látogatását, tisztasági csomaggal való ellátását, börtönbe került gondozottakkal való kapcsolattartást, csomagküldést a részükre. A hajléktalanságból sikeresen kigondozott emberek, családok életét nyomon követjük, támogatjuk őket. Halottainktól köztemetésen lelkész részvételével búcsúzunk el.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2014-ben a törvényi előírásokban kötelezően előírt tevékenységeken túl lehetőségünk volt további szolgáltatások biztosítására a hozzánk forduló hajléktalan személyek részére. Az egyénre szabott, probléma orientált segítségnyújtás mellett megvalósítottuk a „Magunkról magunkért” elnevezésű csoportfoglalkozást, amely a közös problémák felszínre kerülését és feldolgozását segíti, amelyet lelkész és addiktológiai konzultáns vezetett.
Pályázati támogatásból kialakítottunk egy csomagmegőrzőt 70 darab tárolószekrénnyel. Ez a szolgáltatás nagy segítséget nyújt az utcai létformába kényszerült emberek mindennapjaiban, hiszen kevéske holmijukat így meg tudják őrizni. Szintén pályázatból lehetőségünk nyílt a berendezés felújítására illetve a kórházi ellátásra szoruló gondozottak csomaggal való ellátására. Sikeresen vettünk részt a Hajléktalanokért Közalapítvány által kiírt ,,Vissza az utcáról” elnevezésű pályázaton, így lehetőségünk nyílt arra, hogy egyénre szabott, komplex diagnózis alapú segítő programot valósítsunk meg lakhatási és munkavállalási lehetőséget is felkínálva.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Új Út Szociális Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Hajléktalanok szociális támogatása
Irányítószám 1145
Város Budapest
Cím Fűzfő utca 12. II. em./2.
Adószám 18173606-1-42
Bankszámlaszám 10100716-58507300-01000003
Telefonszám +36-1-210-1995
Email info@ujut.hu
Web www.ujut.hu
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Éliás Éva Katalin, Ónodi Béla, Tóth Mihályné
Nyilvántartási száma 9314 / 2014
Alapítási éve 2000
Célok Az egyesület célja mindazok feltétel nélküli segítése, akik hajléktalanság, szenvedélybetegség, vagy bármely ok miatt hátrányos helyzetben vannak, vagy abba kerülhetnek, valamint érdekeik képviselete és a közvélemény figyelmének felkeltése gondjaik iránt.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés