"TÖRŐDÉS" Szentesi Gyermek és Diák Alapítvány

"TÖRŐDÉS" Szentesi Gyermek és Diák Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Emberi jogok védelme
telefon +36-30-9954689
adószám 18455924-1-06

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az adományokat a szakmai műhelymunkáink, tréningjeink, képzéseink, valamint tárgyi eszközeink bővítésére kívánjuk fordítani.

SZERVEZET CÉLJAI

A gyermek és ifjúsági érdekvédelem, szaktáboroztatás, felnőtt- és kortárssegítő képzés, valamint a gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységek fejlesztése mellett a szociálisan rászoruló gyerekek, valamint a hátrányos helyzetű és adottságú szentesi diákok segítése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A gyermek és ifjúsági érdekvédelem, szaktáboroztatás, felnőtt- és kortárssegítő képzés, valamint a gyermek- és ifjúságvédelmi tevékenységek fejlesztése mellett a szociálisan rászoruló gyerekek, valamint a hátrányos helyzetű és adottságú szentesi diákok segítése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Alapítvány képzéseket, kutatásokat és táborokat is szervez az életmód, a közélet, a környezetvédelem, a hagyományőrzés és a népi kismesterségek tárgyköreiben.
Szentesen a Városi Diák Pincében és a VE-GA Irodában az Alapítvány szakértői, önkéntesei rendszeresen szerveznek és vezetnek különböző képzéseket, tréningeket, szakmai műhelymunkákat a szentesi tizenéveseknek. Ez a tevékenység máról-holnapra jelentősen kibővült, mert 2016. január 04-től az Alapítványnak át kellett vennie a Szentesi Ifjúsági és Diák Önkormányzat segítésének teljes körű feladatát.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A "TÖRŐDÉS" Alapítvány társzervezője több tizenévesekkel foglalkozó konferenciának, tanácskozásnak. (Pl.: Szentes: „Tizenéves korosztályi közéleti konferencia”; Szentes: „Életmódkultúrával a drogok ellen”; Szolnok: „Drogproblémák, ifjúsági problémák, etikai problémák”; Magyartés: „Tizenéves kortárssegítői tanácskozás”; Magyartés: „A magyar társadalom fejlesztésért” tanácskozás).
A Csillagpor Alapítvány (Szolnok) felkérésére szakértőink részt vettek a „Családműhely - a családossá válásból fakadó életviteli problémák kezelése és megelőzése” című pályázat eredményeinek fenntartásában.
Elsősorban Szentes városban végzünk különböző tizenéveseket érintő kutatásokat, melyek segítségével készült el 2009-ben az „Ifjúsági igény és probléma listák Szentes kistérségében” című anyag. 2014-ben fejeztünk be egy ún. időmérleg kutatást, amelynek célja az ifjúsági munka új módszereinek megalapozása volt. 2015-ben "NET-VILÁG - A virtuális élet a tizenévesek mindennapjaiban" címmel készítettünk kutatást. PÉLDA(KÉP)-ÉRTÉK címmel valósult meg 2016. évben egy újabb ifjúságkutatási programunk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve "TÖRŐDÉS" Szentesi Gyermek és Diák Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Emberi jogok védelme
Irányítószám 6600
Város Szentes
Cím Kossuth L. utca 8.
Adószám 18455924-1-06
Bankszámlaszám 10402836-28311818-00000000
Telefonszám +36-30-9954689
Email torodes.alapitvany@gmail.com
Web www.ve-ga.hu/torodes
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve kuratóriumi elnök Korom Annamária
Nyilvántartási száma 628 / 2009
Alapítási éve 1995
Célok A szentesi gyermek és diák tevékenység támogatása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés