Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

"Ma én, holnap Te, holnapután Ő!" Elsőre lehet picit morbid, de sajnos igaz! Bárkivel, bármikor!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapítványunk kifejezetten a közvetlen betegért jött létre. Leukémiás gyermekeket, rosszindulatú vérképzőszervi betegeket támogatunk a nekünk felajánlott adó 1 %-okból, és a számlánkra befolyt támogatásokból. Elsősorban transzplantált gyermekek otthonaiban szeretnénk minél több steril szobát létrehozni. Nagyon sok esetben azzal találkozunk, hogy a frissen transzplantált gyermekek nem steril, de még csak fél sterilnek sem mondható körülmények közé mennek haza, ami bizony sokszor az ő állapotukban veszélyes. Több betegünk kapott már el otthon, pont a nem megfelelő körülmények miatt különböző fertőzéseket, amiknek szövődménye sajnos már több esetben végzetes volt. Ezt a tendenciát szeretnénk megállítani, kiküszöbölni! Ezen kívül próbáljuk a hozzánk beérkező tárgyi, és készpénz támogatás kérelmeket teljesíteni.

SZERVEZET CÉLJAI

Leukémiás gyermekek, malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Leukémiás gyermekek, malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Különböző módon támogatjuk betegeinket, készpénz, tárgyi támogatással egyaránt, illetve otthonaikban fél steril szobák létrehozásával. Ezen felül háztartási gépeket kapnak a családok, ami szükséges a higiénés feltételek megteremtéséhez, lásd pl. mosógép. Vannak olyan családok, akiknek tűzifa vásárlással segítünk. Minden évben év végén szervezünk tartós élelmiszer gyűjtést. Ilyenkor több százezer Ft értékben tudunk kiosztani élelmiszer csomagokat a családoknak. Segítjük a betegeket útiköltség hozzájárulással a kórház és az otthonuk között. Nyaranta több betegnek tudjuk megszervezni a pihenését. Ezen felül voltak akik szórakoztató elektronikát kaptak, hogy amíg a gyenge immunrendszer miatt nem mehetnek közösségbe, oviba, stb., addig is unalmukat a "szobafogság" idején elűzzük. Most 6. születésnapunkra 6000 Angyal Hölgyet és Urat, 6000 JÓSZÍVŰ EMBERT kívántunk magunknak, akik fejenként 1000- 1000 Ft-tal támogatnák gyerkőceinket. Kérjük, egyszeri alkalommal, egyetlen ezer Ft elküldésével légy TE is angyal! Utalni a "Bankkártyás adományozás" gombra kattintva tudsz! Köszönjük szépen!

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Immáron hat éve segítjük a leukémiás gyermekeket és rosszindulatú vérképzőszervi betegeket. Fennállásunk óta közel 30 Millió Ft-tal tudtuk támogatni a családokat! Mindezt köszönhetjük a nekünk felajánlott adó 1 %-oknak, és a különböző céges támogatásoknak, magánszemély adományoknak. Ezek közül nagyságrendileg a két legnagyobb támogatás a Szerencsejáték Zrt felajánlása volt, akik 2015-ben minket támogattak a Boldog karácsonyt sorsjegy kiadásával, akiktől 6 M Ft-ot kaptak a leukémiás gyermekek. 2016 nyarán mellénk állt a Class Fm reggeli műsora, a Morning Show, Balázs, Jani, Feri 9,7 M Ft-ot gyűjtött össze a hallgatóik által, amiből sok-sok kemoterápiás kezeléseken, csontvelő-transzplantáción átesett betegek otthonaiban sikerült kialakítani a megfelelő higiénés feltételeket! Most 6. születésnapunkra 6000 Angyal Hölgyet és Urat, 6000 JÓSZÍVŰ EMBERT kívántunk magunknak, akik fejenként 1000- 1000 Ft-tal támogatnák gyerkőceinket. Ez alkalomból plusz 6 M Ft-tal szeretnénk támogatni a leukémiás gyermekeket! Itt is megragadnánk az alkalmat, köszönünk szépen minden apró segítséget!

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 7584
Város Babócsa
Cím Rinya utca 93.
Adószám 18142842-1-14
Bankszámlaszám 11743002-20194468-00000000
Telefonszám +36204814923
Email info@tegyunkleukemia.hu
Web www.tegyunkleukemia.hu
Facebook www.facebook.hu/tegyunkleukemia
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=I5WKHWYg8tk
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve elnök Bajzát Krisztián
Nyilvántartási száma 3268 / 2010
Alapítási éve 2010
Célok Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek segítése, a gyógyulásukhoz szükséges legkorszerűbb gyógyszerek beszerzése, a betegek és hozzátartozóik közvetlen anyagi és tárgyi támogatása. Az alapítvány célja különösen: Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek javára anyagi támogatás gyűjtése és támogatás nyújtása. Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek életkörülményeinek javítása. Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek rehabilitációjának elősegítése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés