Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás

"Ma én, holnap Te, holnapután Ő!" Elsőre lehet picit morbid, de sajnos igaz! Bárkivel, bármikor!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapítványunk kifejezetten a közvetlen betegért jött létre személyes érintettség lévén. Leukémiás gyermekeket, rosszindulatú vérképzőszervi betegeket támogatunk a nekünk felajánlott adó 1 %-okból és a számlánkra befolyt támogatásokból. Elsősorban transzplantált gyermekek otthonaiban szeretnénk minél több steril szobát létrehozni. Nagyon sok esetben azzal találkozunk, hogy a frissen transzplantált gyermekek nem steril, de még csak fél sterilnek sem mondható körülmények közé mennek haza, ami bizony sokszor az ő állapotukban veszélyes. Több betegünk kapott már el otthon, pont a nem megfelelő körülmények miatt különböző fertőzéseket, amiknek szövődménye sajnos már több esetben végzetes volt. Ezt a tendenciát szeretnénk megállítani, kiküszöbölni!

SZERVEZET CÉLJAI

Leukémiás gyermekek, malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Leukémiás gyermekek, malignus vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek közvetlen anyagi és tárgyi támogatása, illetve a transzplantált betegek otthonaiban a fél steril szobák, s a megfelelő higiénés feltételek kialakítása, a családok mindennemű segítése!

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Különböző módon támogatjuk betegeinket, készpénz, tárgyi támogatással egyaránt, illetve otthonaikban fél steril szobák létrehozásával. Ezen felül háztartási gépeket kapnak a családok, ami szükséges a higiénés feltételek megteremtéséhez, lásd pl. mosógép. Vannak olyan családok, akiknek tűzifa vásárlással segítünk. Minden évben év végén szervezünk tartós élelmiszer gyűjtést. Ilyenkor több százezer Ft értékben tudunk kiosztani élelmiszer csomagokat a családoknak. Segítjük a betegeket útiköltség hozzájárulással a kórház és az otthonuk között. Nyaranta több betegnek tudjuk megszervezni a pihenését. Ezen felül voltak akik szórakoztató elektronikát kaptak, hogy amíg a gyenge immunrendszer miatt nem mehetnek közösségbe, oviba, stb., addig is unalmukat a "szobafogság" idején elűzzük. Most 6. születésnapunkra 6000 Angyal Hölgyet és Urat, 6000 JÓSZÍVŰ EMBERT kívántunk magunknak, akik fejenként 1000- 1000 Ft-tal támogatnák gyerkőceinket. Kérjük, egyszeri alkalommal, egyetlen ezer Ft elküldésével légy TE is angyal! Utalni a "Bankkártyás adományozás" gombra kattintva tudsz! Köszönjük szépen!

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Immáron hét éve segítjük a leukémiás gyermekeket és rosszindulatú vérképzőszervi betegeket. Fennállásunk óta több, mint 30 Millió Ft-tal tudtuk támogatni a családokat! Mindezt köszönhetjük a nekünk felajánlott adó 1 %-oknak, és a különböző céges támogatásoknak, magánszemély adományoknak. Ezek közül nagyságrendileg a két legnagyobb támogatás a Szerencsejáték Zrt felajánlása volt, akik 2015-ben minket támogattak a Boldog karácsonyt sorsjegy kiadásával, akiktől 6 M Ft-ot kaptak a leukémiás gyermekek. 2016 nyarán mellénk állt a Class Fm reggeli műsora, a Morning Show, Balázs, Jani, Feri 9,7 M Ft-ot gyűjtött össze a hallgatóik által, amiből sok-sok kemoterápiás kezeléseken, csontvelő-transzplantáción átesett betegek otthonaiban sikerült kialakítani a megfelelő higiénés feltételeket!

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb egészségügy, támogatás
Irányítószám 7584
Város Babócsa
Cím Rinya utca 93.
Adószám 18142842-1-14
Bankszámlaszám 11743002-20194468-00000000
Telefonszám +36204814923
Email info@tegyunkleukemia.hu
Web www.tegyunkleukemia.hu
Facebook www.facebook.hu/tegyunkleukemia
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=I5WKHWYg8tk
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve elnök Bajzát Krisztián
Nyilvántartási száma 3268 / 2010
Alapítási éve 2010
Célok Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek segítése, a gyógyulásukhoz szükséges legkorszerűbb gyógyszerek beszerzése, a betegek és hozzátartozóik közvetlen anyagi és tárgyi támogatása. Az alapítvány célja különösen: Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek javára anyagi támogatás gyűjtése és támogatás nyújtása. Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek életkörülményeinek javítása. Rosszindulatú vérképzőszervi betegségben szenvedő betegek rehabilitációjának elősegítése.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozhasznusagi-jelentes-2015.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés