Tegyünk Izsákért Egyesület

Tegyünk Izsákért Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Város-, falufejlesztés

Számunkra Izsák a világ legkedvesebb helye, azon munkálkodunk, másoknak is az legyen!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

  • Az országos futónaptárban is helyet kapó Kolon-Kupa Futóverseny évenkénti színvonalas megrendezéséhez;
  • Színházi előadások szervezéséhez, amely során a környékbeli amatőr színjátszó csoportok  bemutatkozását tesszük lehetővé az izsáki közönségnek;
  • Ismeretterjesztős és hagyományörző programok és vetélekedők megrendezéséhez;
  • a rászoruló családoknak történő segítségnyújtáshoz.

SZERVEZET CÉLJAI

A város és a Kolon-tó szépítése, nevelés és oktatás, ismeret-terjesztés, a kulturális, sport- és szabadidős, valamint a zöld programok szervezetése, lebonyolítása

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A város és a Kolon-tó szépítése, nevelés és oktatás, ismeret-terjesztés, a kulturális, sport- és szabadidős, valamint a zöld programok szervezetése, lebonyolítása

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat partnerségében Egyesületünk, a Favory Lovas Klubbal és a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvánnyal pályázatot nyújtott be a Magyar-Szerb IPA Határon Átnyúló Együttműködési Programra.
A Tegyünk Fülöpszállásért Egyesület, a Tegyünk Izsákért Egyesület és a Soltszentimre Ma Közéleti Egyesület kezdeményezése a három szomszédos település megismerése, összekapcsolódó turisztikai útvonalak és programok kialakítása, a természeti értékeink védelme érdekében jött létre, szoros kapcsolatot tartva a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrszolgálatával.
Egyesületünk kezdeményezésére és támogatásával, megalakult az Izsáki Civil Kerekasztal, amely a helyi civil szervezetek és önkéntesek számára teremt együttműködési lehetőséget a saját rendezvényeik összehangolásában, tapasztalataik átadásában.
Egyesületünk szervezeti keretein belül végzi tevékenységét a Kolon Futóklub. Feladatuk a Kolon-Kupa Futóverseny évenkénti megrendezése, a futás, a kerékpározás, a triatlon, a triatlon, a nordic-walking és a tájékozódási futás népszerűsítése.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Egyesületünk és a Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület által kezdeményezett hagyományt folytatva, a "Föld Órája" (március utolsó szombatja) napjához igazított tavaszi szemétszedés, amely a Kiskunsági Nemzeti Park város felőli részétől a Madárvártáig, a Petőfi Túra útvonalának Izsákot érintő része és a tájékozódási futóbajnokságok megrendezésére igénybe vett terület (Vadas) szemét-mentesítésére irányul.
Az adventi gyertyagyújtás első három alkalmával, , egyesületünk asztalánál gyűjtjük a feleslegessé vált, de jó állapotú játékait, könyveit, mellyel az izsáki gyerekek karácsonyát szeretnénk szebbé tenni. Az ajándékokat a negyedik adventi gyertyagyújtás alkalmával adjuk át a családoknak!
Egyesületünk a Vino Pinceklubbal közösen színházi előadásokat szervez, amelyre a környékbeli amatőr színjátszó csoportokat hívunk meg.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Tegyünk Izsákért Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Város-, falufejlesztés
Irányítószám 6070
Város Izsák
Cím Szabadság tér 1.
Adószám 18369535-1-03
Bankszámlaszám 11732112-11732112-
Telefonszám +36-30-2498134
Email izsakert@gmail.com
Web http://izsakert.izsak.hu/
Facebook https://www.facebook.com/pages/Tegy%C3%BCnk-Izs%C3%A1k%C3%A9rt-Egyes%C3%BClet/350511291646677
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Varga István elnök, Sörösné Boldoczki Tímea titkár
Nyilvántartási száma 2819 / 2012
Alapítási éve 2007
Célok Az Izsák és Kolon-tó környéki települések által alkotott kistérség a továbbiakban (a továbbiakban térség) vidékfejlesztésének elősegítése, a térség vidékfejlesztés szempontjából érdekelt szervezeteinek segítése A Kolon-tó és környezete által nyújtott természetes vonzerő visszaállítása, illetve annak védelme, gondozása Környezetvédelem Településfejlesztés Leader-szerűség (partnerség) Integráltság biztosítása a nemzeti fejlesztési tervekkel Gazdasági és környezetvédelmi fenntarthatóság elősegítése Munkahely/ munkaalkalom teremtés lehetősége Nemzetközi kapcsolatok, projektek generálása Vidék- és térségfejlesztő pályázati projektek generálása A célokkal összhangban együttműködés kormányzati és más civil szervezetekkel A bor-, lovas-, gasztro-, minőségi-, és falusi tanyasi turizmus szakmai támogatása, aktív és ökoturizmus kialakítása és fejlesztése A térség természet adta lehetőségei jobb kihasználásának elősegítése, a természetvédelmi hatóságokkal együttműködve természetjáró útvonalak kialakítása Kapcsolattartás a határon túli magyarok és testvérvárosok vidékfejlesztési, idegenforgalmi és turisztikai szervezeteivel. Sportversenyek, szabadidős, kulturális programok szervezetése, lebonyolítása
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet tie_kozh_jel_2013.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés