Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület

Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Egyéb katasztrófaelhárítás, életmentés

Önkéntesség jegyében – Segítség a bajban

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Mentőkutyáink fenntartása, megelőző orvosi ellátásaik, képzésük, versenyeken való részvételük igen sok anyagi terhet ró ránk. Igyekszünk országszerte változatos helyszíneken gyakorolni velük, hogy ne mindig ugyan azok a megszokott helyek legyenek..

Mivel sokféle megelőző, mentési feladattal foglalkozunk, az ezekhez tartozó oktatások, vizsgák, technikai eszközök beszerzése is csak lassan tud megvalósulni. Bővíteni szeretnénk elsősegély, alpintechnikai, vizimentő technikai felszereléseinket is.  Szeretnénk tovább fejlődni, hogy adott esetben több napos terepen végzett munkához is legyenek felszereléseink, ( pl sátrak, sátrak fűtéséhez szükséges eszközök ). Minden anyagi hozzájárulás, támogatás, eszköz, értékétől függetlenül, amit adományként kapunk, a mentőcsapatunkat erősíti! Ezért mindenért nagyon hálásak vagyunk!

SZERVEZET CÉLJAI

Egyesületünk 2009-ben alakult, elsősorban Komárom-Esztergom megye és környékének polgári védelmi feladatainak segítésére és a civil lakosságot veszélyeztető katasztrófák elhárításának támogatására. Kiegészítő tevékenységként kezdtük, de ma már feladataink többségét adja az eltűnt személykeresés.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Egyesületünk 2009-ben alakult, elsősorban Komárom-Esztergom megye és környékének polgári védelmi feladatainak segítésére és a civil lakosságot veszélyeztető katasztrófák elhárításának támogatására. Kiegészítő tevékenységként kezdtük, de ma már feladataink többségét adja az eltűnt személykeresés.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

- Eltűnt személykeresés kereső kutyáink segítségével.
- Polgári Védelmi feladatok ellátása
- Együttműködés a Komárom Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.
- Speciális mentés
Legtöbb feladatot az eltűnt személykeresés adja egyesületünknek. Nem korlátozódunk csak a megyénkre, ha szükséges, kereső kutyáinkkal országosan bevethetőek vagyunk. Kutyáink speciálisan képzettek, nemzetközi IRO minősítéssel rendelkeznek mind terület, mind pedig rom kutatásban. Több esetben hívtak minket árvízvédelmi feladatok ellátására, rendkívüli esőzések utáni lakó - irodaházaknál esővíz kiszivattyúzásokra, kármentesítésekre. Vonultunk már épületre veszélyes, megdől fák kivágására, felaprítására. Sokat hívnak minket, és szívesen járunk óvodákba- iskolákba-vállalati rendezvényekre bemutatókat tartani. 2016-tól csatlakoztak hozzánk mentőbúvárok, így jelenleg igyekszünk technikailag is felkészülni vízből mentési feladatokra is. 3 Nemzeti Minősítő vizsgával rendelkezünk, úgy mint árvízvédelmi - keresőkutyás - USAR városi kutató mentő. Egyesületünk minden tagja önkéntesen végzi a feladatokat.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Csak az elmúlt 2 évben több mint 60 esetben riasztottak minket országosan eltűnt személykereséshez. Sok esetben kaptunk felkérést rendőrségtől is személykeresés ügyben, de kértek már fel minket, bűncselekmények esetén is, ahol kutyáink nagyon jó eredményeket értek el. 2015 óta, a Gerecse 50 túrán egyre több szakaszon mi biztosítjuk az elsősegélynyújtást. Speciális gerinc hordágyat sikerült beszereznünk, amit alkalmassá tettünk arra, hogy alpintechnikai felszereléseinkkel is mozgatni, szállítani tudjunk. Idén sok munkát fektettünk abba, hogy nemzetközi romkutató vizsgája is legyen a kutyáknak, ezért még Ausztriába is kiutaztunk gyakorolni, egy speciális romterületre. A sok munka meghozta a gyümölcsét, a romkutató vizsga sikerült. Karitatív munkákat végeztünk, ha kellett, akkor adományokat gyűjtöttünk, vagy láncfűrészeinkkel idős emberek tűzifáját vágtuk fel, bemutatókra mentünk. Elsősegélyeseink oktatásokat tartottak gyerekeknek, társ szerveknek, önkéntes tűzoltó egyesületeknek. Igyekeztünk eddig is megvalósítható célokat kitűzni, és azt ha sok munkával is, de elérni.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-Mentő Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Egyéb katasztrófaelhárítás, életmentés
Adószám 18039111-1-11
Bankszámlaszám 11740009-20088277-00000000
Telefonszám +36-30-8660545
Email tpv.kutato.mento@gmail.com
Web www.tpvkutatomento.hu
Facebook https://www.facebook.com/tpv.kutato.mento/
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet dok50.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés