Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért

Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért

1% -ot gyűjtő szervezet
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

Egy csepp segítség Fekete-Afrikában

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az egyik árvaházban felnőtt fiatal, Emma tanulmányainak befejezésére gyűjtünk az adjukössze.hu oldalon, hogy a saját lábára tudjon állni mint közösségfejlesztő.

Jelképes örökbefogadási rendszerünk keretében folyamatosan keresünk támogatókat, akik rendszeresen tudják segíteni a gyerekeket, biztosítva ezzel a folyamatos ellátásukat és oktatásukat.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151474512209326.1073741826.1...

SZERVEZET CÉLJAI

Anyagi segítség és erkölcsi támogatás nyújtása önkéntesek kiutaztatásával a kenyai társadalom perifériáján élõ családoknak és az árvaházban élõ gyermekeknek. A támogatott gyermekek megfelelõ egészségügyi ellátásának és oktatásának biztosítása. Az afrikai kultúra és emberek megismertetése itthon.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Anyagi segítség és erkölcsi támogatás nyújtása önkéntesek kiutaztatásával a kenyai társadalom perifériáján élõ családoknak és az árvaházban élõ gyermekeknek. A támogatott gyermekek megfelelõ egészségügyi ellátásának és oktatásának biztosítása. Az afrikai kultúra és emberek megismertetése itthon.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Kenya

Oktatási projekt - folyamatos anyagi támogatás a Little Angels Óvoda és a Mama Teresa Általános Iskola részére, ahova az árvaházi gyermekek járnak, bentlakásos gimnáziumi tandíjak és egyetemi, illetve főiskolai tanulmányok finanszírozása az árvaház fiataljai számára.

Egészségügyi projekt - az árvaházban lakó gyermekek és az alkalmazottak folyamatos egészségügyi ellátásának biztosítása.

Magyarország
Ismeretterjesztés - előadások és Afrika Napok tartása magyar általános- és középiskolákban annak érdekében, hogy a fiatalokat megismertessük Afrika színes kultúrájával és felhívjuk a figyelmüket a harmadik világ problémáira.

Adománygyűjtés - a burai árvaház, az óvoda és az iskolák ellátásához szükséges anyagi források előteremtéséhez.

Pályázatírás - az árvaházban megvalósítandó projektek vonatkozásában.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Oktatás
- 2007-ben alapítottuk a Little Angels Óvodát, amely a körzet egyik legjobb óvodája lett, több mint 30 gyermek jár ide az árvaházból és a faluból.
- 2011-ben alapítottuk a Mama Teresa Általános Iskolát, amely a körzet legjobb iskolájává vált, már 8 osztállyal működik.

Élelmezés
- Az Alapítványnak köszönhetően 12 tehén, 20 disznó, 20 tyúk és számos kisebb állat biztosítja a tej- és húsellátást az árvaházban.

- A Vodafone Alapítvány támogatásával és Domonyai András gasztrobotanikus segítségével 2013-tól 2015-ig agrár programot valósítottunk meg a gyermekek változatosabb étkezéséért és a bevételek növelése érdekében.

Egészségügy
- A gyermekek mellett az alkalmazottak egészségügyi ellátását is támogatjuk, a jobb higiénés feltételek biztosítása végett pedig egy szaniter programot valósítottunk meg 2012-ben.

A fenntartási költségek csökkentése érdekében 2012-ben napelem rendszert telepítettünk az árvaházban

Ismeretterjesztés
Összesen több mint 10 iskolában tartottunk már előadásokat, több helyről visszahívtak minket az érdeklődés miatt.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás
Irányítószám 1011
Város Budapest
Cím Hunyadi J. út 22.
Adószám 18121427-1-41
Bankszámlaszám 16200223-10017911-00000000
Telefonszám +36-70-6053407
Email kontakt@taita.info
Web www.taita.info
Facebook http://www.facebook.com/pages/Taita-Alapitvany/169212859325
Youtube http://www.youtube.com/user/TaitaAlapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Borbély Emese, Szegedi Andrea
Nyilvántartási száma 9803 / 2012
Alapítási éve 2006
Célok Az alapítvány célja, hogy anyagi és erkölcsi segítséget nyújtson a kenyai társadalom perifériáján élő családoknak és árvaházakban nevelkedő gyermekeknek, továbbá előmozdítsa, hogy a támogatott gyermekek a mostoha körülmények ellenére egészségügyi ellátáshoz jussanak. Ezen túl anyagi eszközökkel támogassa a kenyai gyermekeket és családokat, elősegítse, hogy megfelelő oktatásban és képzésben részesüljenek és mindezen tevékenységekkel hozzájáruljon ahhoz, hogy felkészüljenek a munkaerő piac és az önálló élet kihívásaira. Hosszút távú cél továbbá a támogatás kiterjesztése Kenya más részeire is és ennek megvalósítására hazai, illetve kenyai munkára önkéntesek szervezése. Az alapítvány célja, hogy anyagi és erkölcsi segítséget nyújtson a kenyai társadalom perifériáján élő családoknak és árvaházakban nevelkedő gyermekeknek, továbbá előmozdítsa, hogy a támogatott gyermekek a mostoha körülmények ellenére egészségügyi ellátáshoz jussanak. Ezen túl anyagi eszközökkel támogassa a kenyai gyermekeket és családokat, anyagi eszközökkel támogassa és erkölcsi segítséget nyújtson a Magyarországon élő kenyai családoknak, és azok segítőinek, elősegítse, hogy megfelelő oktatásban és képzésben részesüljenek, és mindezen tevékenységekkel hozzájáruljon ahhoz, hogy felkészüljenek a munkaerőpiac, és az önálló élet kihívásaira. Hosszútávú cél továbbá a támogatás kiterjesztése Kenya más részeire is, és ennek megvalósítására hazai, illetve kenyai munkára önkéntesek szervezése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés