Taiko Hungary Japándob Egyesület

Taiko Hungary Japándob Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Elõadómûvészet

GYERE, DOBOLJ VELÜNK TE IS!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Hangszerek és hangtechnika, próbaterem

A japándobok és egyéb hangszerek beszerzése, javítása, a bemutatókhoz szükséges hangtechnikai eszközök megvásárlása, próbatermünk bérleti díja  igen költséges, ezeket a költségeket a tagdíjakból és az oktatási díjakból nem tudjuk fedezni. 

Vendégtanárok

Tanáraink és tagjaink továbbképzéséhez időről időre vendégtanárokat hívunk meg külföldről, és az ő szokásos honoráriumuk és az egyéb költségek sajnos messze elmarad a hazai viszonyok között elkérhető díjaktól - így támogatás nélkül nem tudjuk megoldani a workshopok szervezését.

Marketing

Egyesületünk nagyobb ismertségre törekszik, ezért szélesebb körű sajtómegjelenésre (TV, rádió, újság, internet) lenne szükségünk.

SZERVEZET CÉLJAI

A japán kultúra, azon belül is a japándob (Taiko) megismertetése és megszerettetése, tanítása és terjesztése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A japán kultúra, azon belül is a japándob (Taiko) megismertetése és megszerettetése, tanítása és terjesztése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

TAIKO bemutatók:
Dobcsoportunk 15-30 perces japándob-bemutatót vállal rendezvényeken. Eredeti, gyönyörű hangzású japán dobokon és egyéb hangszereken elsősorban tradícionális japán darabok bemutatása szerepel a programunkban. Nagy sikerrel tartottunk már bemutatókat harcművészeti versenyek és egyéb rendezvények megnyitóin, céges rendezvényeken, kulturális programokon, szabadtéri fesztiválokon.
Igény esetén lehetőséget biztosítunk a közönség érdeklődő tagjainak is a dobok kipróbálására egy rövid, 10-15 perces oktatás keretében.

Oktatás:
Heti rendszerességgel tartunk japándob-tanfolyamot, időnként pedig hétvégi intenzív workshopokat kezdőknek és haladóknak. Az órákat a próbatermünkben, a volt Újpesti Gyapjúszövőgyár területén tartjuk.

Csapatépítő dobolás:
A japándobolás tökéletes módja a felgyülemlett energia levezetésének és közben maximális szórakozást biztosít és felejthetetlen élményt ad a résztvevőknek. A foglalkozás a résztvevő csapat lenyűgöző japándob előadásával zárul.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Nagy sikerrel tartottunk már bemutatókat különféle rendezvények megnyitóin, többek között a Fodrászkonferencia (Budapest, Ram Colosseum), a Buddha Bár Hotel, a Hadtörténeti Múzeumban tartott Japán Nap, az Allee bevásárlóközpontban szervezett Japán Tavasz rendezvények megnyitóján és az Icon Klubban.

Bemutatóink harcművészeti rendezvények megnyitóin is nagy sikert arattak, többek között a Karate EB megnyitóján Budapesten a Jégpalotában, a Karate Magyar Bajnokság nyitó ünnepségén Mogyoródon, Cegléden a Küzdősportok Napján.

Szabadtéri rendezvények széles skáláján voltu már jelen: a Pozsonyi Pikniken a Lipótvárosban, Gyermeknap rendezvényen a Városligetben, Sakura ünnepen a Füvészkertben és Budakalászon, de doboltunk a Buborékfújó Napon a Margitszigeten és a Sziget Fesztiválon is.

Tartottunk bemutatókat Japánnal kapcsolatos rendezvényeken, mint a MondoCon, Japán Nap a Hadtörténeti Múzeumban, az Allee bevásárlóközpontban, a Vásárcsarnokban és a Füvészkertben, de nagy sikerrel szerepeltünk Pozsonyban a Nemzetközi Dobfesztivál nagyszínpadán és az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Taiko Hungary Japándob Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Elõadómûvészet
Irányítószám 1044
Város Budapest
Cím Megyeri út 116/ A. IV./13.
Adószám 18286612-1-41
Bankszámlaszám 14100244-20349649-01000008
Telefonszám +36-30-222-9761
Email info@taiko-hungary.hu
Web www.taiko-hungary.hu
Facebook https://www.facebook.com/taikohungary
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Stark Erzsébet
Nyilvántartási száma 14784 / 2012
Alapítási éve 2012
Célok a japán kultúra, azon belül is a japándob (Taiko) megismertetése és megszerettetése, tanítása és terjesztése.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet taiko_kapzhasznassavgi_jelentacs_2013.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés