Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért

Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért

1% -ot gyűjtő szervezet
Közegészségügy, egészségnevelés

A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Támogatásokat "A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!" kampány esetén ahhoz kérünk, hogy plakátjainkat minél több óvodába el tudjuk juttatni és tájékoztató előadást tarthassunk a szülőknek, pedagógusoknak a tüneteket felismeréséről és a cukorbeteg gyerekek közösségi fogadásáról.

Támogatásokat a Szurikáta Foglalkozás esetén az eszközök bővítésére, az elhasználódott eszközök pótlására és új, kereskedelmi forgalomban nem kapható, egyedi, speciális, diabéteszes szemléltetőeszközök készítésére fordítjuk.

Adó 1%-ot már tudunk fogadni, ezért kérünk, hogy adóbevallásod készítésekor gondolj a cukorbeteg gyerekekre és ajánld fel a Szurikáta Alapítvány számára adód 1%-át.

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy a cukorbeteg gyerekek az iskolai, óvodai gyermekközösségekből ne kerüljenek kirekesztésre, azok életben ténylegesen ugyanolyan feltételekkel vehessenek részt, mint egészséges társaik.
Célunk, hogy az 1-es típusú diabetes kezdeti, enyhe tünetei a lakosság körében ismertté váljanak.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk, hogy a cukorbeteg gyerekek az iskolai, óvodai gyermekközösségekből ne kerüljenek kirekesztésre, azok életben ténylegesen ugyanolyan feltételekkel vehessenek részt, mint egészséges társaik.
Célunk, hogy az 1-es típusú diabetes kezdeti, enyhe tünetei a lakosság körében ismertté váljanak.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

DIABTANODA - diabéteszes gyermekek pedagógusainak edukációja az SE 1. sz. Gyermekklinikán a diabetes szakmai team vezetésével.
SZURIKÁTA FOGLALKOZÁS - egy interaktív, oktató és érzékenyítő gyermekfoglalkozás diabéteszes gyermeket fogadó óvodai csoportok, iskolai osztályok gyermekei számára.,
"A GYEREKEK IS LEHETNEK CUKORBETEGEK!" kampány célja, hogy a gyermekkori vagy 1-es típusú diabétesz enyhe tüneteit (sokat iszik, sokat pisil, fáradt, fogy,) elsősorban a szülők és a pedagógusok ismerjék, illetve, ha az ő gyermeküknél is felbukkannak ezek a tünetek, felismerjék azokat. Tudatosodjon, hogy a látszólag enyhe tünetek ellenére haladéktalanul orvoshoz kell fordulni a diabétesz gyanújával. Az információs kampány legfontosabb eszköze a tüneteket bemutató plakát, melyeket orvosi rendelőkbe és nevelési intézményekbe helyezünk ki.
NEM VAGYTOK EGYEDÜL! - frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekek és családjukat támogató program, hogy a krízishelyzeten túl tudjanak jutni.
KEDD10 - az óvodai, iskolai közösségben a diabéteszes gyerekek jogainak érvényesítését segítő program.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Alapítványunk annak ellenére, hogy nagyon fiatal, 1 éve működő szervezet, mégis sikerült több projektünkkel is eredményt elérnünk:
"A gyerekek is lehetnek cukorbetegek!" kampányunk plakátja 170 gyermekorvosi rendelőbe, 155 óvodába jutott el Budapest, Pest és Nógrád megyében, továbbá az ország 10, megyei kórházakban működő gyermek-diabetes centrumába kerültek kihelyezésre. A kampány sajtóközleményeit 50-60 on-line megjelenést értek el gyermeknevelési és egészségügyi oldalakon, 4 rádióműsor, közöttük a Kossuth Rádió számolt be alapítványunkról és a kampányról. KEDD10 programmal az SE 1. számú Gyermekklinika 600 kis gondozottja megismerkedhetett és vehette igénybe az ingyenes segítséget. DIABTANODA 140, diabéteszes gyermeket nevelő vagy fogadására felkészülni kívánó pedagógus edukációját végezte. Szurikáta Foglalkozáson 150 óvodás, iskolás gyermek vett részt.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Közegészségügy, egészségnevelés
Irányítószám 2143
Város Kistarcsa
Cím Kápolna u. 43.
Adószám 18524710-1-13
Bankszámlaszám 11710088-20002963-00000000
Telefonszám +36-30-6649749
Email szurikataalapitvany@gmail.com
Web www.szurikataalapitvany.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/Szurik%C3%A1ta-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny-a-Diab%C3%A9teszes-Gyermekek%C3%A9rt/390611347744161?ref=hl
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCXcdBIyV3KpQo-Jx3vnyjiA
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Kocsisné Gál Csilla kuratóriumi elnök, önálló képviseleti joggal
Nyilvántartási száma 3625 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok - Az alapítvány tevékenységével változtatni kíván a társadalomban a diabétesszel (cukorbetegség) kapcsolatban jelenlévő ismeretek hiányán és az ismeretek hiányából táplálkozó, a diabéteszes gyermekekkel kapcsolatos félelmeken, előítéleteken, a nevelési, oktatási intézményekben őket érő diszkrimináción. Cukorbetegség miatt hátrányos helyzetbe került gyermekek, fiatalok és családjaik segítése, hogy a társadalom egyenrangú tagjai maradhassanak.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés