Szoptatásért Magyar Egyesület

Szoptatásért Magyar Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Szakmai tovább- és átképzés, támogatás

A szoptatás védelméért, népszerűsítéséért és támogatásáért dolgozunk.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

  • Működésünk biztosítására (idén sem kaptunk működési támogatást)
  • Ismeretterjesztő kiadványok kiadására

SZERVEZET CÉLJAI

Az egyesület elősegíti, támogatja, védelmezi a csecsemők hat hónapos korig történő igény szerinti kizárólagos szoptatását, mint a legegészségesebb csecsemőtáplálási módot és a szoptatás folytatását hozzátáplálás mellett legalább két éves korig vagy azon túl, ameddig a kisgyermek és az anya igényli.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az egyesület elősegíti, támogatja, védelmezi a csecsemők hat hónapos korig történő igény szerinti kizárólagos szoptatását, mint a legegészségesebb csecsemőtáplálási módot és a szoptatás folytatását hozzátáplálás mellett legalább két éves korig vagy azon túl, ameddig a kisgyermek és az anya igényli.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Tevékenységünk magja a szoptatás segítésével kapcsolatos oktatás, ismeret átadás egészségügyi szakembereknek és családoknak - ezen a területen oktatóink rendelkeznek az országban a legnagyobb tapasztalattal és szakmai múlttal. 20-40 órás, akkreditált továbbképzéseink, az önkéntes szoptatási segítők képzése, a Semmelweis Egyetemen folyó laktációs szaktanácsadó képzés, amelyben az Egyetem szakmai partnereként veszünk részt - csak néhány példa szerteágazó képzési tevékenységünkre.
Tagjaink telefonos, e-mailes és személyes tanácsadással szolgálnak az őket megkereső szoptató anyáknak. Többen közülünk anyacsoportot is vezetnek. Nyomtatott és a honlapjainkon megjelenő írásokkal igyekszünk elérni a várandós és szoptató édesanyákat, ill. a szakembereket is.
Egyesületünk képviselteti magát a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságban, amelynek kiemelkedő szerepe van a szoptatás támogatására létrehozott országos programokban. A Bizottság legfőbb tevékenysége a Bababarát Kórház Kezdeményezés hazai működtetése, amelyben tagjaink közül sokan felmérő-biztosként is részt vesznek.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Egyesületünk tavaly ünnepelte 20. születésnapján, amelyhez kapcsolódóan Jubileumi Konferenciát szerveztünk, és megjelentettük Jubileumi Kiadványunkat.
A Semmelweis Egyetemmel közösen indított a laktációs szaktanácsadói szakirányú továbbképzésünk egyre népszerűbb Jelenleg a hatodik évfolyamot oktatjuk. A képzéshez kapcsolódó oktatóanyag, amely az első, tankönyvnyi terjedelmű, laktációval kapcsolatos szakmai kiadvány Magyarországon, minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető az Egyetem és az Egyesület honlapjain.
Idén két alkalommal tartottuk meg 40 órás alapozó tanfolyamunkat Budapesten. A ráépülő II. tanfolyam megszervezésére szeptemberben kerül sor. Júniusi önkéntes szoptatási segítő képzésünket tizenöten végezték el.
Évente kétszer Laktációs Konferenciát szervezünk, ahol a szoptatástámogatás aktuális kérdéseit vitatjuk meg.
Népszerű ismeretterjesztő kiadványaink letölthető formátumban a honlapunkon is megjelentek.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Szoptatásért Magyar Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Szakmai tovább- és átképzés, támogatás
Irányítószám 2013
Város Pomáz
Cím Németh László utca 19.
Adószám 18077490-1-13
Bankszámlaszám 11702036-20627267-
Telefonszám +36-20-4552313
Email szme@szoptatasert.hu
Web www.szoptatasert.hu
Facebook https://www.facebook.com/szoptatasportal/
Google + https://www.google.com/+SzoptatasertHu1995
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve W. Ungváry Renáta
Nyilvántartási száma 6650 / 2014
Alapítási éve 1995
Célok Az egyesület elősegíti, támogatja, védelmezi a csecsemők 6 hónapos korig történő, igény szerinti, kizárólagos szoptatását mint a legegészségesebb csecsemőtáplálási módot, és a szoptatás folytatását hozzátáplálás mellett legalább két éves korig, vagy azon túl, ameddig kisgyermek és az anya igényli.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés