Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége

Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége

Szakmai, gazdasági érdekképviseletek támogatása

Szövetségben a szociális szövetkezetekért

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Működési költség - iroda, telefon, fénymásoló, utazás költségei.

Naprakész elemezhető adatbázis felállítása a szociális szövetkezetekről.

Regionális tanácsadói hálózat felállítása.

Szociális szövetkezetek gyakorlatorientált képzéseinek kidolgozása és képzések szervezése.

SZERVEZET CÉLJAI

A SzOSzöv autonóm, szolidáris és fenntartható közösségek megszületését ösztönzi, és a szövetkezeti elvek szerinti működését támogatja. Képviseli a Szoc. Szövö-ket, elősegíti azok racionális gazdasági tevékenységét, együttműködését, hálózattá szerveződését, továbbá társadalomformáló erővé válását.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A SzOSzöv autonóm, szolidáris és fenntartható közösségek megszületését ösztönzi, és a szövetkezeti elvek szerinti működését támogatja. Képviseli a Szoc. Szövö-ket, elősegíti azok racionális gazdasági tevékenységét, együttműködését, hálózattá szerveződését, továbbá társadalomformáló erővé válását.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A SzOSzöv minden információ forrása a szociális szövetkezetekről és a szociális szövetkezeteknek. Kutatjuk, fejlesztjük, képezzük, képviseljük a szociális szövetkezeteket. A Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége (SzOSzöv) a szövetséget alkotó, ahhoz csatlakozó szociális szövetkezetek, és közösségi vállalkozások önkéntesen létrehozott társadalmi szervezete.
A Szövetség más érdekképviseletekkel együttműködésre törekedve vállalja szociális szövetkezeti érdekek képviseletét és érvényesítését a jogalkotásban és más állami döntések meghozatalában. Kinyilvánítja azt a szándékát, hogy részese kíván lenni az országos érdekegyeztető tevékenységnek és szervezetnek. A Szövetség működésének alapelvei: önkéntesség és nyitott tagság elve; demokratikus tagi ellenőrzés, autonómia és függetlenség, oktatás, képzés, szövetkezetek közötti együttműködés, közösség iránti elkötelezettség. Hálózatépítés, a Szociális Szövetkezeti mozgalom kiterjedésének elősegítése, szövetkezetek alapításának és működésének támogatása;

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Szociális szövetkezetek megalakulásához információ, tanácsadás, dokumentum minták rendelkezésre bocsátása, szövetkezeti szakértők névjegyzékének átadása. Jelenleg a szociális szövetkezetek száma 2059. Az elmúlt évben a SzOSzöv weblapját 18539 felhasználó látogatta meg, összesen 89998 megtekintés történt és 26318 letöltése történt a szakmai anyagoknak. Telefonos tanácsadás történt a 7 régióban összesen 758 alkalommal. Személyes tanácsadásra került sor 127 alkalommal. E-mailen keresztüli tanácsadás, információadás 417 esetben történt.
Országos Szövetkezeti Tanácsban a szociális szövetkezetek képviselete 4 alkalom. Minisztériumi, parlamenti egyeztetés szociális szövetkezetek ügyében 9 alkalom. Partnerszervezeti egyeztetés szociális szövetkezetek ügyében 8 alkalom. Zöldépítési Innovációs Klaszter megalapításában és munkájában részvétel. Oktatás szövetkezetekről szövetkezeteknek 12 alkalom.
Előadás a szociális szövetkezetről Magyarországon 2, külföldön 1 alkalom.
Közvélemény tájékoztatása, interjú 7 alkalom. Törvényjavaslatok véleményezése a szociális szövetkezetek szempontjából.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Szociális Szövetkezetek Országos Szövetsége
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Szakmai, gazdasági érdekképviseletek támogatása
Irányítószám 2051
Város Biatorbágy
Cím Nagy u. 10.
Adószám 18210840-1-13
Bankszámlaszám 16200106-00128601-00000000
Telefonszám +36-30-9997003
Email nemeth.laszlo@szoszov.hu
Web www.szoszov.hu
Facebook http://www.facebook.com/pages/Szoci%C3%A1lis-Sz%C3%B6vetkezetek-Orsz%C3%A1gos-Sz%C3%B6vets%C3%A9ge-SzOSz%C3%B6v/198222250227766
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Németh László elnök, önálló képviseleti jog
Nyilvántartási száma 6056 / 2013
Alapítási éve 2011
Célok A szociális szövetkezetek fejlődésének elősegítése. A szociális szövetkezet, mint munkáltató érdekképviseletük biztosítása. A szociális szövetkezet tagjainak, mint speciális munkavállalói érdekképviselet biztosítása. A szövetkezeti modell népszerűsítése. A környezettudatosság és a helyi közösségek fenntarthatósága. Szövetkezeti együttműködések, hálózatok kialakítása, fenntartása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet szoszov_kozhasznu_jelentes_szoveges_tartalma.docx