Szociális és Rehabilitációs Alapítvány

Szociális és Rehabilitációs Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapítványunk köszönettel fogadja az ellátottaink számára érkező természetbeli és pénzbeli felajánlásokat. Budapest területéről a bútorok és élelmiszerek elszállítását tudjuk vállalni.

SZERVEZET CÉLJAI

Tevékenységünk célja, hogy az intézményeinkből kikerülő egyének és családok képesek legyenek az önfenntartásra, az önálló életvitelre, illetve hogy a lakhatási problémára lehetőség szerint hosszú távú megoldás szülessen.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Tevékenységünk célja, hogy az intézményeinkből kikerülő egyének és családok képesek legyenek az önfenntartásra, az önálló életvitelre, illetve hogy a lakhatási problémára lehetőség szerint hosszú távú megoldás szülessen.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Szociális és Rehabilitációs Alapítvány 7 szakmai egységből álló intézményrendszerében 52 otthontalan család és 17 hajléktalan férfi számára biztosít átmeneti otthont. A SZÉRA szakmai programjai komplex módon nyújtanak támogatást a rászorulóknak: a lakók segítséget kapnak életvezetési problémáik kezelésében, a munkába állásban és az önálló lakhatásra való felkészülésben egyaránt. A társszervezetekkel közösen működtetett lakhatási programok révén évente 5-10 családnak nyílik lehetősége arra, hogy a SZÉRA valamelyik intézményéből önkormányzati bérlakásba költözzön.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Szakmai programunkat 1997. óta működtetjük, kezdetben önkormányzati szervezetként, 2000. júliusától pedig alapítványi formában. Az otthonainkban működő krízis és preventív ellátások szakmailag elismertek. Egyénre (családra, gyermekre, egyedülálló hajléktalan férfira) szabott segítséggel, támogatással, szociális munkával, a család és a szervezet közös erőfeszítéseivel értük el eddigi eredményeinket.

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Szociális és Rehabilitációs Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem
Irányítószám 1152
Város Budapest
Cím Aporháza u. 61.
Adószám 18167429-1-42
Bankszámlaszám 11705008-20466196-
Telefonszám +36-1-3081301
Email szocrehab@gmail.com
Web www.szera.eu
Facebook www.facebook.com/SzeraSzocialisEsRehabilitaciosAlapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Hegyesiné Orsós Éva
Nyilvántartási száma 7558 / 2010
Alapítási éve 1999
Célok Olyan magyar és állandó magyarországi tartózkodási, illetve letelepedési engedéllyel rendelkező külföldi állampolgárok és családjaik segítése, akik kellő motivációval rendelkeznek problémáik saját erőből történő megoldására. E támogatás keretében az Alapítvány az egzisztenciális és szellemi tartalékaikat mozgósítva, élethelyzetüket önerőből jobbítani szándékozóknak anyagi és - szükség esetén - mentális támogatást nyújt. A segítségnyújtás egymásra épülő elemeket feltételező, komplex rendszer keretében, egy kellően kidolgozott metodika alapulvételével valósulna meg.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet apor20160525163738.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés