Szironta Együttes

Szironta Együttes

1% -ot gyűjtő szervezet
Elõadómûvészet

A jól csengő választás!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Fontosnak tartjuk, hogy működésünket stabilan és folyamatosan fenn tudjuk tartani, ezért elsősorban projektjeinkre és szakmai munkánkra keresünk támogatókat.

Ahhoz, hogy a jövőben is biztosítani tudjuk a tanórán kívüli foglalkozásokat (pl. az értelmileg akadályozott gyermekek csengettyűvel való nevelését) fontos, hogy megfelelő forrással rendelkezzünk a hangszerkészlet bővítéséhez, a helyszínre jutás üzemanyagköltségéhez.

A szolgáltatási palettánk bővítése is csak külső források igénybevételével lehetséges. Régi vágyunk, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsünk és erősítsünk, hiszen ezzel települési szinten is sikereket érhetnénk el (akár testvértelepülési kapcsolatok kialakításával).

SZERVEZET CÉLJAI

"Szironta - A jól csengő választás!"
A Szironta Együttes célja és feladata a csengettyű, mint hangszer megismertetése, és a hangszer oktatási célokra történő felhasználása az értékteremtő előadások mellett.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

"Szironta - A jól csengő választás!"
A Szironta Együttes célja és feladata a csengettyű, mint hangszer megismertetése, és a hangszer oktatási célokra történő felhasználása az értékteremtő előadások mellett.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az előadó-művészeti tevékenység mellett a térség kulturális életének fellendítését is célul tűztük ki. A 2014-es évben összesen közel 1000 diák számára biztosítottunk tanórán kívüli foglalkozásokat népzenével, kirándulással, csengettyűvel. Az elmúlt években 800-nál is több önkéntessel dolgozhattunk együtt, így a térség egyik meghatározó civil szervezetévé nőttük ki magunkat.
A kulturális feladatok mellett szociális területen is tevékenykedünk. A helyi családsegítő szolgáltatóval együttműködve adományokat szervezetünk, szállítunk, csomagolunk és juttatunk el a település rászorulóinak, de részt veszünk a többi civil szervezet napi ügymenetének segítésében. Irodánkat tulajdonképpen bárki, bármilyen kérdéssel felkeresheti, próbálunk segíteni megoldást találni rá.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Különleges, egyedi hangzásvilág hazai fejlesztésű hangszerek segítségével.
A csengettyűzés meghonosítását vállalta magára a besnyői Szironta Együttes, amikor 2004-ben találkozott e nem mindennapi hangszerekkel.
A találmány mondhatni nem új keletű, hiszen a tengerentúlon és a távol-keleten már ismert és kedvelt hangszer. Az itt látható harangokat azonban – japán ritmuskészség-fejlesztő csengettyűk mintájára – egy magyar hangszergyártó cég fejlesztette ki még 1996-ban.
Az utóbbi években egyre többfelé találkozhatunk velük, hiszen a Szironta Együttes, fellépéseinek alkalmával is gondoskodik arról, hogy szerte az országban megismerjék a hangszert. Bejárták már az országot, előadói voltak a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválnak, többször zenéltek már a gödöllői Grassalkovich-kastélyban; de a fővárosi Művészetek Palotájában, a Vajdahunyad-várban, a veszprémi Petőfi Színházban és a székesfehérvári Királyi Bor-Lakoma rendezvényén, a város főterén, az országalmánál is zenéltek már. Eljutottak a Parlamentbe, de számos jótékony koncert is fűződik nevünkhöz.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Szironta Együttes
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Elõadómûvészet
Irányítószám 2456
Város Besnyő
Cím Gorkij utca 9.
Adószám 18501472-1-07
Bankszámlaszám 10700787-47524109-51100005
Telefonszám +36-25-222-111
Email iroda@szironta.hu
Web www.szironta.hu
Facebook www.facebook.com/csengettyu
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=6VGNbUKk7wQ&list=PL56BB0AAFC56A8DE1
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Sólyom Balázs ügyvezető igazgató, Germán Márton szakmai Igazgató
Nyilvántartási száma 2426 / 2012
Alapítási éve 2008
Célok A csengettyű, mint hangszer társadalmi megismertetése; a gyermekek zenei fejlesztése, népi hagyományok ápolása, népzene továbbörökítése; vidéki kulturális kínálat növelése; oktatási és nevelési feladatokban való közreműködés.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés