Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány

Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Szabadidõs ifjúsági szervezetek

természet - sport - közösség - csapatépítés nemcsak cserkészeknek

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Közösségi műjégpályát tervezünk létrehozni Budakalászon a 2015. évben az önkormányzat támogatásával, civil összefogással. Célunk a téli szabadidős amatőr sportolás helyi lehetőségének megteremtése, hogy az minél többek számára könnyen és kedvezményesen elérhető legyen. Célunk egy non profit alapú, de önfenntartó, a téli hónapokban üzemelő 18x35 m-es 630m2-es műjégpálya létrehozása a Cserkészház fél hektáros kertjében. Az elmúlt évek előkészítő lépései után adománygyűjtést szerveztünk 2014-ben, melyhez több mint 50 helyi család és cég csatlakozott, több mint 1,5 M Ft adománnyal. Adománygyüjtésünk közvetlen célja egy használt, de jelenleg is Magyarországon müködő jégkarbantartó gép, egy rolba megvásárlása. Az önkormányzat 2015.évi költségvetésében 5 M Ft-t különitett el a közösségi műjégpályára.

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja a közösségépítés nemcsak cserkész fiatalok, és nemcsak fiatalok számára. A természetközeli, szabadidős, közösségi sportolás lehetőségeit hozzuk létre. Más civil szervezetek, közösségek számára is találkozó helyként kínáljuk közösségi házunkat, a "Zöld Sziget " Cserkészházat.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja a közösségépítés nemcsak cserkész fiatalok, és nemcsak fiatalok számára. A természetközeli, szabadidős, közösségi sportolás lehetőségeit hozzuk létre. Más civil szervezetek, közösségek számára is találkozó helyként kínáljuk közösségi házunkat, a "Zöld Sziget " Cserkészházat.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Alapítványunk biztosítja a helyi cserkészcsapat működésének anyagi alapját, valamint a helyszínt is, amely egy fél hektáros "Zöld Szigeten" található Cserkészház. A cserkészcsapat 20 éve működik Budakalászon igen széles társadalmi bázison alapul. Cserkészcsapatunk létszáma 200 fő, a vezetőség 45 önkéntes fiatalból áll, akik a 19 őrsöt vezetik. A 8-25 év közötti 10-16 fős őrsök hetente találkoznak őrsgyűlések keretében. Mindezt jól kiegészíti számos évközbeni csapatprogram: túrák, nomád táborok, kézműves foglalkozások, bálok, amatőr színi előadások. Számos alkalommal szervezünk önkéntes akciókat, "grundmunkákat", melybe a szülőket is bevonjuk. Az igen jó tömegközlekedési helyen található "Zöld Sziget"-en számos programot szervezünk nemcsak cserkész fiatalok számára is, mintegy ifjúsági ház funkciót betöltve (korosztályonként eltérő témájú előadások, teaházak,filmklubok, táncházak). Kiemelt szerepet szánunk a szabadidős, természetközeli sportolásnak, melynek nagyszerű lehetősége az összefogással létrehozott strandröplabda, strandfoci pályánk, mely nyitott nemcsak cserkészek számára is

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Alapítványunk 1996 óta elsősorban a helyi ifjúság érdekképviseletét látja el aktív kezdeményezőként összefogáson alapuló számos projekt, akció és program szervezésével, melyek a természet-sport-közösség célok elérésében segítik a fiatalokat. Előző években sok közös projektet valósítottunk meg a helyi civil szervezetekkel, iskolákkal, önkormányzattal és intézményekkel együttműködve, melyekhez szakmai hátteret a csapattagok szülei biztosítottak önkéntes alapon. Így jött létre amatőr sportolást segítő Csónakház a Duna parton, 2006-ban a telepi grund,2007 óta a jelenleg is fejlődő Zöld Sziget Cserkészház és fél hektáros kert. 2012-13 ban az Ökotárs Alapítvány által kiírt Zöldövezet pályázat keretében a *Szent István kertje* projektet valósítottuk meg, közparkot építettünk hasonló széles társadalmi összefogással, amelyért 2014-ben a MOL Zöldövezet Díját nyertük el. Az elmúlt 2 év során a Cserkészház fél hektáros kertjében előkészítettük a műjégpálya területét és a működéshez szükséges infrastruktúrát (vizes blokkok, melegedő, fűtés). Fagyos időben 3 héten át működtetünk korcsolyapályát.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Szentistvántelepi Cserkész Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Szabadidõs ifjúsági szervezetek
Irányítószám 2011
Város Budakalász
Cím Szent László u. 77.
Adószám 18672844-1-13
Bankszámlaszám 11703006-20063315-
Telefonszám +36303057305
Email wett.andras@gmail.com
Web www.cserkeszek.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/1111-Szent-Istv%C3%A1n-Cserk%C3%A9szcsapat/221499...
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCeljK1wEX2WpM9nola0PVXA/videos
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dr.Wettstein András, Dr.Sonnevend Ágnes
Nyilvántartási száma 1149 / 2009
Alapítási éve 1996
Célok A vallásgyakorláshoz, művelődéshez, életmódhoz fűződő jogok előmozdítása és a feltételek megteremtése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés