Studium Generale Alapítvány

Studium Generale Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Középfokú oktatás, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Studium Generale Alapítvány fenntartásában nonprofit jellegéből kifolyólag igen fontos szerepet játszanak a különböző adományok, valamint a pályázatok által megszerzett támogatások.

Alapítványunk egyetlen fix bevételi forrását az adó 1% felajánlások jelentik, azonban a szervezet méretéből és anyagi helyzetéből kifolyólag a hirdetési lehetőségeink korlátozottak.

A befolyt adományok szervezetünk alaptevékenységének fenntarthatóságát biztosítják. Célunk, hogy a támogatások segítségével bővíthessük felkészítő tanfolyamaink befogadóképességét, hogy ezáltal még több hátrányos helyzetű fiatal számára biztosíthassuk az ingyenes képzésen való részvételt és egy biztosabb jövő kiépítésének esélyét.

SZERVEZET CÉLJAI

Fő célunk, hogy ingyenes szemináriumok és táborok szervezésével segítséget nyújtsunk a hátrányos helyzetű diákoknak, leginkább a közép- és emelt szintű érettségi vizsgák sikerességéhez.
Küldetésünk az esélyegyenlőtlenség csökkentésével befolyásolni a jövendő magyar értelmiség kedvező összetételét.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Fő célunk, hogy ingyenes szemináriumok és táborok szervezésével segítséget nyújtsunk a hátrányos helyzetű diákoknak, leginkább a közép- és emelt szintű érettségi vizsgák sikerességéhez.
Küldetésünk az esélyegyenlőtlenség csökkentésével befolyásolni a jövendő magyar értelmiség kedvező összetételét.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Studium Generale hétvégi szemináriumainak és online oktatási rendszerének köszönhetően megközelítőleg 1500 tanulni vágyó középiskolás számára nyújt ingyenes felkészülési lehetőséget matematikából, történelemből illetve elméleti közgazdaságtanból. Az oktatáson kívül a szervezet rendszeresen megvalósuló projektjei közé tartozik az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, mely során a fővárosban, valamint 5 vidéki helyszínen folyik a megmérettetés az érettségivel megegyező körülmények között. Programjaink közül kiemelt fontosságot élveznek ingyenes intenzív felkészítő táboraink, a Tavaszi, illetve a Nyári Tábor. A Tavaszi Tábor közel 150 végzős középiskolás diák számára nyújt lehetőséget az érettségi előtti hetekben az intenzív felkészülésre, míg a Nyári Tábor a 11-es tanulóknak segít tudásuk fejlesztésében.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt évek során a szervezet online felülete jelentős változáson esett keresztül. A megújult honlap nem csupán letisztultabb, de immáron online oktatás lehetőségét is magában hordozza. A Studium Generale alapítványi úton működő diákszervezet önerőből és teljesen saját forrásaira támaszkodva alakította ki a jelenleg is működő e-learning rendszert, mely a mai napig folyamatosan frissül és fejlődik. A 2012-2013-as tanév során az elmúlt évekhez hasonlóan megrendezésre került az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, azonban ezúttal külön figyelmem övezte a vidéki diákokat, akik a szervezet támogatásával látogathattak el az eseményre. Az idei évben célunk ezt a programot még tovább fejleszteni és a Próbaérettségi Napot valóban országos szintre emelni. Eredményeink között felsorolandó továbbá a Tavaszi, illetve a Nyári tábor sikeressége, melynek köszönhetően az elmúlt évben a résztvevők 75%-a jutott be valamely felsőoktatási intézménybe.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Studium Generale Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Középfokú oktatás, támogatás
Irányítószám 1093
Város Budapest
Cím Fővám tér 8.
Adószám 19669814-1-43
Bankszámlaszám 12010556-00144764-00100003
Telefonszám +36-20-3904447
Email palyazat@studiumgenerale.hu
Web www.studiumgenerale.hu
Facebook http://www.facebook.com/studiumgenerale70
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Ruttkay-Miklián Balázs, Sarkadi Nagy András, Rákosa Gábor Gergely
Nyilvántartási száma 1736 / 2007
Alapítási éve 1991
Célok Támogatni a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen működő Studium Generale szervezet tevékenységét.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés