SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

1% -ot gyűjtő szervezet
Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás

Szerető otthon minden gyermeknek

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Magyarországon évente 20.000 gyermeket érnek olyan súlyos traumák, melyek miatt ki kell emelni őket saját családjukból.Most itt a lehetőség, hogy együtt segítsünk rajtuk: adományával támogassa az SOS Gyermekfalvakat, csatlakozzon a segítők odaadó csapatához, amelynek tagjai együtt, összefogva rengeteget tesznek a gyermekek sorsának jobbra fordításáért.

SZERVEZET CÉLJAI

Minden gyermeknek joga van gondoskodó családban és biztonságos otthonban felnőni. Hivatásunk, hogy családot és új esélyt adjunk a kiszolgáltatott gyerekeknek. Tegyünk értük együtt!

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Minden gyermeknek joga van gondoskodó családban és biztonságos otthonban felnőni. Hivatásunk, hogy családot és új esélyt adjunk a kiszolgáltatott gyerekeknek. Tegyünk értük együtt!

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Alapítványunk, az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy otthont és szeretetet nyújthassunk a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy hasonló körülmények között nőjenek fel, mint azok a társaik, akik stabil családi háttérrel vághatnak neki az életnek. Az SOS gyerekek családi házakban élnek nevelőszülők biztonságot adó szeretetében. A házakban akár 7-8 gyerek számára is van hely, így a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak. Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa által fenntartott hálózatokban és ifjúsági házaiban ma mintegy 370 gyermek és fiatal él.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Több mint 400 gyereknek biztosítunk szerető otthont az SOS Gyermekfalvakban. Ők mind nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, halála miatt.

Családmegerősítő programunkkal azokat a családokat segítjük, akiket a szegénység miatt fenyeget az a veszély, hogy elveszik gyerekeiket. Az SOS átsegíti őket a krízisen és segít nekik talpra állni, hogy ez ne történhessen meg. Tavaly összesen 73 gyerek vett részt programunkban.

A szexuális erőszak az egyik indok, ami miatt gyermekvédelmi ellátásba kerülhetnek a gyerekek. 9 képzésen összesen 137 főt képeztünk ki 2015-ben a szexuális erőszakot átélt gyerekekkel való foglalkozásra, tanácsadásainkon 214 főt értünk el .

Büszkék vagyunk rá, hogy létrejött az első magyar integrált gyermekfalu Orosházán, ezzel egy új fejezet kezdődött az alapítvány és a családok életében. 60 gyermek számára új továbbtanulási, kulturális és társadalmi lehetőségek nyíltak.

Itt olvashatod el, hogy mi mindent csináltunk még 2015-ben: http://www.sos.hu/rolunk/etikus-szervezet

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Intézményes gyermek- és ifjúságvédelem, támogatás
Irányítószám 1094
Város Budapest
Cím Angyal utca 1-3.
Adószám 18258772-1-43
Bankszámlaszám 11600006-00000000-27035696
Telefonszám +36-1-3013160
Email adomanyinfo@sos.hu
Web www.sos.hu
Facebook http://www.facebook.com/sos.gyermekfalu
Youtube https://www.youtube.com/c/SosHuGyF
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Szászkő László, Katrin Raie
Nyilvántartási száma 9984 / 2014
Alapítási éve 2006
Célok A szülők elvesztése, illetve egyéb ok miatt a vér szerinti családjukból átmenetileg vagy tartósan kiemelt gyermekek ellátásának biztosítása, gondozása, anyagi támogatása, számukra szerető otthon nevelőszülő biztosítása, a vér szerinti családjukba való visszakerülés elősegítése SOS-gyermekfalvak és SOS-ifjúsági házak létrehozásával, fenntartásával a Hermann Gmeiner által megteremtett, az SOS Kinderdorf International Statutum Preambulumában rögzített családi jellegű nevelési modell szerint. Az ellátásból kikerült fiatalok életkezdésének anyagi támogatása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet sos-alapitvany_2016.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés