SOMOGY MEGYEI MINORITAS EGYESÜLET

SOMOGY MEGYEI MINORITAS EGYESÜLET

Többcélú és egyéb gazdasági érdekképviselet
telefon +36-30-4928851
adószám 18764765-1-14

Egység a lehetőség

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Somogy Megyében élő hátrányos helyzetű egyének és családok, csoportok és közzössségek életkörülményeinek javítása érdekében, az esélyegyenlőség, és a pozítív diszkrimináció megvalósulásához, élelmiszert anyagi javakat, eszközöket, tartós fogyasztási cikkeket.

SZERVEZET CÉLJAI

Az eddigi tevékenységek tovább fejlesztése, bővítse, önkéntes hálózat kiépítése.
A hátrányos helyzetű ember számára továbbra is elérhető szolgáltatások nyújtása, előtérbe helyezve a leghátrányosabb helyzetű kistérségeket.
Gyermekek és fiatalok integrációs esélyeinek növelése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az eddigi tevékenységek tovább fejlesztése, bővítse, önkéntes hálózat kiépítése.
A hátrányos helyzetű ember számára továbbra is elérhető szolgáltatások nyújtása, előtérbe helyezve a leghátrányosabb helyzetű kistérségeket.
Gyermekek és fiatalok integrációs esélyeinek növelése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Somogy megyei hátrányos helyzetűek, elsősorban a roma lakosság szociális körülményeinek javítása közösségfejlesztés alkalmazásával
Információs központként a roma emberek és civil szervezetek tájékoztatása
Képzési, oktatási programok által közösségfejlesztés, önálló életre, közéleti szerepre való felkészítés
A gyermek és ifjúsági korosztályok számára oktatási és szabadidős rendezvények programok szervezése
Foglalkoztatási programok szervezése, felnőttképzési programok lebonyolításával a fiatal cigány emberek munkaerő-piaci re-integrálása
A természetes és a mesterséges környezet óvása, fejlesztése, tájékoztató programok szervezése
A közösség környezetvédelmi tudatosságának emelésével környezetvédelmi programok szervezése
Szabadidős, hagyományőrző családi programok szervezése
Pályázatírás.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A pályázó egyesület 1996-ban alakult Somodori Cigányszervezet néven. Helyi egyesület lévén tevékenysége és mozgástere is ehhez igazodott, azaz országos problémák helyi szintű, kreatív kezelésére koncentrált. Az idő előrehaladtával, az előadódó feladatok egyre komplexebbé válásával, a programok iránti igény növekedésével egyenes út vezetett oda, hogy az egyesület hatókörét megyei szintre terjessze ki. Így a meglévő alapokon, jogfolytonosan született meg a Somogy Megyei Minoritas Egyesület. Az egyre összetettebb problémák kezelése mind gyakrabban nyúlt túl a megyei közigazgatási határokon. Organikus fejlődési sémát követve a korábbi helyi egyesület régiós szervezetté vált és mára a megye (de talán a régió) leghosszabb folyamatos működést felmutatni képes kisebbségi szervezetévé lett.
Az egyesület, mint folyamatosan tanuló szervezet, az eltelt 17 év során tapasztalatokat szerezett a nemzeti és közösségi (OFA, HEFOP, TÁMOP) projekt
Cigány Ifjúsági Információs Pontok a somogyi hátrányos helyzetű kistérségekben. Roma szolgáltató iroda. Somogy Megyei koordinációs rendszer kiépítése.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve SOMOGY MEGYEI MINORITAS EGYESÜLET
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb gazdasági érdekképviselet
Irányítószám 7454
Város Somodor
Cím Kossuth L. utca 97. 7400 Kaposvár, Rákóczi tér 9-11.
Adószám 18764765-1-14
Bankszámlaszám 11743002-20147552-00000000
Telefonszám +36-30-4928851
Email somodorc@t-online.hu
Web http://www.minoritas.hu/
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Bogdán Sándor
Nyilvántartási száma 1668 / 2013
Alapítási éve 1996
Célok A Dél-Dunántúli régióban és Somogy megyében élő roma közösség és nem roma hátrányos helyzetűek szociális körülményeinek javítása, közösségfejlesztés alkalmazásával. Gyermek és ifjúsági korosztályok részére rendezvények, programok szervezése. A természetes és mesterséges környezet óvása és fejlesztése, a közösség környezetvédelmi tudatosságának emelésével, környezetvédelmi programok szervezésével. Általános és jogi felvilágosítás, szakmai, ódszertani segítségnyújtás. Szakmai, módszertani segítségnyújtás. Rendezvények szervezése. Társadalmi, állami, önkormányzati szervekkel való kapcsolattartás. Pályázatírás. Ifjúság, gyermekvédelem, részükre programok szervezése. Felnőttképzési tevékenység. Hagyományőrzés, kulturális, szabadidős programok, rendezvények szervezése. Munkaerő piacon hátrányos helyzetű rétegek képzésének, foglalkoztatásának elősegítése és kapcsolódó szolgáltatások. Fenti feladatok megyei és regionális szintű megvalósítása.
Letölthető dokumentumok