Slow Budapest Egyesület

Slow Budapest Egyesület

Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység

Lassíts! Élj tartalmasabb életet!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Minél többet beszélgetünk az emberekkel, látjuk, hogy mindenki szenved így vagy úgy a világ vagy a saját túlhajszoltságától – anyukák, pályakezdők, menedzserek, diákok és autósok: a stressz mindannyiunk életét károsítja! 2,5 éve nem kisebb céllal indultunk el, mint hogy szeretnénk a lehető legtöbb emberhez eljuttatni a slow üzenetét és ezáltal csökkenteni az életminőségünkre ártalmas stressz.

Mindezt egy nagyjából 10 fős önkéntes csapatként csináljuk és ehhez a célhoz minőségi és mindenki számára elérhető módon közelítünk.

Ha úgy érzed fontos kérdésekkel foglalkozunk és hasznos ügyért dolgozunk, támogass minket, lassitsd velünk az életedet, segíts, hogy folytathassuk, amit elkezdtünk!

SZERVEZET CÉLJAI

A Slow Budapesttel azért jöttünk létre, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarországon, elsősorban Budapesten a túlhajszoltságra, ami manapság mindenki életében megjelenik. Rohanó világunkban a tudatosabb, kiegyensúlyozottabb életmóddal foglalkozunk, amit testi-lelki szinten is próbálunk körbe járni.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Slow Budapesttel azért jöttünk létre, hogy felhívjuk a figyelmet Magyarországon, elsősorban Budapesten a túlhajszoltságra, ami manapság mindenki életében megjelenik. Rohanó világunkban a tudatosabb, kiegyensúlyozottabb életmóddal foglalkozunk, amit testi-lelki szinten is próbálunk körbe járni.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Slow Living - Fenntartható Mindennapok: Hogyan tudunk stresszmentesen, emberi tempóban létezni a nyugati rendszerben, ami folyamatosan olyan üzenettel bombáz, hogy ha lemaradunk, kimaradunk? A témában blogot vezetünk, előadásokat, workshopokat tartunk.
Slow Food - Termelők: Miért érdemes hazai, friss alapanyagokat vásárolni a főzéshez?
Tevékenységünkkel a termelőket, a hazai alapanyagokat népszerűsítjük.
Slow City - Budapest: A nagyvárosi életet hogyan lehet emberléptékűre lassítani, hogyan tudjuk felfedezni a lakóhelyünk értékeit, kincseit, amelyek a saját mindennapjainkat is élvezhetővé teszik? Budapest szerethető arcát mutatjuk meg, azokat a helyeket, amelyek feltöltődést és nyugalmat adhatnak az itt élőknek.
Slow@Work: A témában tartott előadásainkban a stresszmentesítéssel, a munkahelyi kiegyensúlyozottsággal és a hosszú távú fenntarthatósággal foglalkozunk.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Slow Budapest az elmúlt 2,5 évben a körül-belül 40 önkéntes munkájának, és a több mint 20 együttműködő partnernek köszönhetően a következő eredményeket érte el: 2013-ban megrendeztük a világ első slow hetét. Elkészítettük Budapest első slow térképét, és első termelői piac térképét. Összeállítottuk az első magyar anti-határidőnaplót. Krajcsó Nelli, Slow Budapest alapító az első olyan magyarok közé tartozik, akik két TED előadást is tarthattak itthon. Elkezdtünk beszélni az ajándékozott idő fontosságáról a karácsonyi Ajándékozz időt! fotósorozatunkkal és eseményünkkel. Magyar civil szervezetként egyedülálló módon több mint 1 éven át dolgoztunk együtt több mint 10 grafikussal heti slow tanácsok grafikai sorozatunk kapcsán. Elindítottuk az első magyar Slow Blogot és felépítettünk egy több tízezer fős slow közösséget. Megalakulásunk óta több mint ötvenszer jelentünk meg a médiában.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Slow Budapest Egyesület
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb szabadidõs tevékenység
Irányítószám 1071
Város Budapest
Cím Damjanich utca 26/B. III/6.
Adószám 18622045-1-42
Bankszámlaszám 16200106-11549097-
Telefonszám +36-30-4437133
Email info@slowbudapest.com
Web http://slowbudapest.com/
Facebook https://www.facebook.com/SlowBudapest?ref=bookmarks
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejelentés alapján módosított
Tisztviselők neve Krajcsó Nelli, Sudár Györgyi, Kocsis Krisztina, Pincési Orsolya, Szendrey Zselyke
Nyilvántartási száma 15585 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok A slow gondolat terjesztése, a hazai termelők láthatóságának javítása, a kiegyensúlyozott életmód bemutatása különböző programokon keresztül.
Letölthető dokumentumok