Skool projekt - Technológiai Oktatásért Alapítvány

Skool projekt - Technológiai Oktatásért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

YES SHE CODES

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Szívügyünk, hogy egyre több fiatal lánynak megadjuk a lehetőséget arra, hogy megismerjék a technológia izgalmas világát, és kreatív ötleteik, álmaik megvalósításával hozzátegyenek a digitális világ sokszínűségéhez.

Alapítványként a Skool külső forrásokból finanszírozza működését, így mi támogatóinkkal együtt álmodunk és együtt teremtünk. 

Az adományok segítségével legfőbb célunk, hogy 2017-ben már 2000 lányt elérjünk programjainkkal, országosan is elérhetővé tegyük az ingyenes foglalkozásainkat, valamint bővítsük és képezzük oktató bázisunkat.

SZERVEZET CÉLJAI

A Skool-ban élményekre és mosolyokra alapuló foglalkozásokon keresztül inspirálunk 8-18 éves lányokat a technológia izgalmas világának megismerésére. Célunk, hogy a lányok magabiztosabbak, bátrabbak és sikeresek legyenek egy ma még férfias szakmaként ismert területen.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Skool-ban élményekre és mosolyokra alapuló foglalkozásokon keresztül inspirálunk 8-18 éves lányokat a technológia izgalmas világának megismerésére. Célunk, hogy a lányok magabiztosabbak, bátrabbak és sikeresek legyenek egy ma még férfias szakmaként ismert területen.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Skool célja, hogy egy újszerű oktatási formában fiatal lányoknak használható technológiai tudást adjunk, arra inspirálva őket, hogy a technológia területén válasszanak majd a későbbiekben továbbtanulási-, és munkalehetőségek közül.
Tesszük mindezt gyakorlatias, gyermekközpontú programokon keresztül, ahol a lányok szakemberektől, szűk korosztályokra bontva tanulhatják a programozás, robotika, vagy a weboldal fejlesztés alapjait olyan eszközökön keresztül , mint a Scratch, App Inventor, Processing, vagy a LEGO Mindstorms.

Programjaink: fél-és egynapos műhelyfoglalkozások, nyári táborok, 10 hetes iskola utána képzések, pályaorientációs beszélgetéssorozatok, technológia és innováció fókuszú versenyekre felkészítő tréningek.
A Skool-ban élményekre és mosolyokra alapuló műhelyfoglalkozásokon keresztül inspirálunk 8-18 év közötti lányokat a technológia izgalmas világának megismerésére.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Skool programjai 2014 júniusában indultak. Azóta 1200 lánynak mutattuk meg, miről szól a technológia világa. Több, mint 100 gyermek- és élményközpontú foglalkozást szerveztünk, köztük fél-és egynapos műhelyeket, iskola utána 10 hetes képzéseket, kéthetes nyári táborokat, versenyfelkészítéseket. Több, mint 330 lelkes önkéntes jelentkezett a csapatunkba, akik segítették a foglalkozások lebonyolítését, és a tanulás folyamatát. A kezdetek óta több 25 partnerrel működtünk együtt, akik szakmailag vagy anyagilag segítették a programjainkat, és akik osztoznak velünk a Skool missziójában.
A foglalkozásokat követően a résztvevő lányok érdeklődése pozitívan változott a technológia iránt. Többségük jelezte, hogy kívánni folytatják a technológiai tanulmányaikat, és elkezdtek érdeklődni az informatikai pálya lehetőségei iránt.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Skool projekt - Technológiai Oktatásért Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás
Irányítószám 1148
Város Budapest
Cím Padlizsán utca 4- 4. em./18.
Adószám 18621790-2-42
Bankszámlaszám 16200199-11529587-00000000
Telefonszám +36702207800
Email hello@skool.org.hu
Web www.skool.org.hu
Facebook www.facebook.com/skoolhungary
LinkedIn www.linkedin.com/company/skool
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Koleszár Szilvia
Nyilvántartási száma 11965 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok Az alapítvány megalapításakor az alapító szándéka arra irányul, hogy megmutassa a fiatal generációnak, miről szól a technológia, és hogy milyen jövőbeni karrierlehetőségek rejlenek számukra ebben a szektorban. Mindezzel arra szeretné ösztönözni és inspirálni az alapítvány a fiatalokat, hogy a technológia területén válasszanak majd a későbbiekben továbbtanulási-, és munkalehetőségek közül. Cél továbbá az is, hogy a fiatalok a tanulást sikerélményként éljék meg, mint felfedező, örömteli tevékenységet. Az alapítvány gyakorlatias, gyermek és emberközpontú programokkal szeretné segíteni a fiatalokat abban, hogy ők is aktív szereplőivé váljanak a technológiai innovációnak és képesek legyenek arra, hogy saját jövőjüket alakítsák, formálják és sikereket érjenek el szakmájukban ezen a területen. Az alapítvány tevékenységével pozitív társadalmi hatást kíván elindítani Magyarországon. Az alapítvány célja, hogy olyan közösséget építsen, mely a fiatal generáció szakmai pályáját és sikerességüket támogatja a technológia világában, miközben elősegíti a nemek közötti egyensúly megteremtését a szektorban. Ezen túlmenően, az alapítvány hozzá kíván járulni a magyar informatikai cégek társadalmi felelősségvállalási programjának kiszélesítéséhez is.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés