Sádt Győző Alapítvány

Sádt Győző Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Felsõoktatás, támogatás

A jövő záloga: a tehetséges, de anyagi segítség nélkül lemaradó egyetemisták támogatása.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A  Sádt  Győző Alapítvány  alapító okiratában megfogalmazott cél  a tehetséges,kreatív, jól tanuló egyetemi hallgatók segítése, akiknek szociális hátterük hátrányos, így  tanulmányaikat csak külső segítséggel képesek elvégezni. A  társadalom számára is kiemelten fontos, hogy a jövő vezetői, diplomásai a tehetségesekből kerüljenek  ki. Alapítványunkhoz egyre több nagyszerű eredményeket felmutató, de siralmasan nehéz családi háttérrel rendelkező fiatal pályázik, így nagyon fontos számukra a pénzbeli támogatás.  Remélhető, hogy a segítséggel célhoz érő diák később is fogékonyabb lesz a humánus eszmékre.

Elsősorban tehát az 1% felajánlása  lenne a legfontosabb, illetve bármilyen formában eljuttatott készpénz.

SZERVEZET CÉLJAI

A Corvinus Egyetem azon másod-harmadéves és mesterképzében részvevő hallgatóinak támogatása,akik tanulásukkal, szociális helyzetükkel, kreativitásukkal hasonló erényeket mutatnak fel az alapítvány névadójával. A cél megvalósításáért együttmûködés az egyetem vezetõségével és a diákönkormányzattal.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Corvinus Egyetem azon másod-harmadéves és mesterképzében részvevő hallgatóinak támogatása,akik tanulásukkal, szociális helyzetükkel, kreativitásukkal hasonló erényeket mutatnak fel az alapítvány névadójával. A cél megvalósításáért együttmûködés az egyetem vezetõségével és a diákönkormányzattal.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Sádt Győző Alapítvány pályázatot írt ki a Corvinus Egyetem hallgatóinak. Azoktól az egyetemistáktól vár pályázatot a kuratórium, akik szorgalmasak, kreatívak, jó a tanulmányi eredményük, ám szociális helyzetük problémás, és csak anyagi segítséggel tudnak a tanulásban helytállni. Az elbírálás szerint az arra érdemesek ösztöndíjban illetve egyszeri pénztámogatásban részesülnek. A felosztható pénzösszeg egy millió forint.
Az alapítók és a kuratórium tagjai egységesen azt vallják, hogy a humanizmus eszközével kívánnak tiltakozni a brutalitás ellen, és egyúttal emléket állítani az aljas gyilkosság áldozatául esett névadónak.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Sádt Győző Alapítvány 24 év óta működik. 70 ezer forint alaptőkével indult, és mára ez az összeg az 500-szorosára nőtt. A befolyt összeg hozadékát osztottuk ki minden évben. Azért tudott jelentősen növekedni, mert a munkatársak önkéntesként dolgoztak kezdettől fogva, a működési költségeket hosszú évekig a szülők állták.A Corvinus Egyetem is értékelte az alapítvány tevékenységét. Az ünnepélyes pályázati hirdetésre az egyetem tanácstermét kaptuk meg minden évben, az alapító szülők meghívást kaptak az Ünnepélyes Szenátusi Ülésre, melyen kitüntetést adtak át a segítő tevékenységért, megköszönve, hogy 320 hallgatójukat közel 16 millió forinttal támogattuk. Az alapítványunk kis alapítványnak számít, így erre az összegre büszkék vagyunk, sok közös munka eredményeként értük el.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Sádt Győző Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Felsõoktatás, támogatás
Irányítószám 1113
Város Budapest
Cím Bartók Béla 60.
Adószám 18045123-1-43
Bankszámlaszám 11991102-02132947-00000000
Telefonszám +36-20-3295321
Email sadtgyozoalapitvany@t-online.hu
Web www.sadtgyozoalapitvany.hu
Facebook http://www,facebook.com/pages/Sadt-Gyozo-Alapitvany/130741236960212
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kiss János, Zeke Gyula
Nyilvántartási száma 3872 / 2011
Alapítási éve 1993
Célok Az egyetemi ifjúság nevelésének támogatása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet 2016_kozhasznusagi_jelentes.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés