Rózsadomb Lions Klub

Rózsadomb Lions Klub

Rászorult csoportok támogatása
telefon +36-30-6500258

A szeretet erejével fordulunk azok felé, akik szükséget látnak, törődést igényenek.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Szent Miklós Nevelőotthonban (Budapest, III. Miklós tér 5.) élő mentálisan sérült állami gondozott gyeremekek nyári szabadidős tevékenységére, nyaraltatására.

SZERVEZET CÉLJAI

hogy segítséget nyújtson, illetve segítséget szervezzen a fogyatékos és hátrányos helyzetű gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek az egészségügy, oktatás, kultúra, sport, szabadidő eltöltése, üdülés, valamint környezetvédelem (természetvédelem) területén.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

hogy segítséget nyújtson, illetve segítséget szervezzen a fogyatékos és hátrányos helyzetű gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek az egészségügy, oktatás, kultúra, sport, szabadidő eltöltése, üdülés, valamint környezetvédelem (természetvédelem) területén.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Szent Miklós Nevelőotthonban nevelkedő, mentálisan sérült állami gondozott gyermekek támogatása anyagilag (Művészek a Miklós Házért jótékonysági estek havi rendszerességgel történő megrendezése) és személyes kapcsolat-építéssel közös programok keretében.
Tartós élelmiszer gyűjtése és szétosztása (2014-ben közel 7 tonna - 600 család).
Monori roma telepen élő gyermekek segítése (orvosi felvilágosító előadások,, tehetség-kutató verseny, sport nap szervezése, jelmezkészítés a farsangi bálra, opera látogatás megszervezése) együttműködve a Máltai Szeretet Szolgálat helyszínen dolgozó munkatársaival.
Súlyosan és halmozottan sérült gyermeküket nevelő családok rendszeres támogatása programok szervezésével és adományokkal.
A Budai Gyerekkórház és a Csillagház Alapítvány részére a mozgásszervi rehabilitációban és fejlesztésben használható készülékek beszerzése és használatuk betanítása.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Tartós élelmiszergyűjtésben évről évre egyre több és tartalmasabb élelmiszerereket gyűjtöttünk. 2012-ben 1,7 tonna, 2013-ben 2.7 tonna, 2014-ben 6,9 tonna. Az összegyűjtött élelmiszerekből csomagokat készítettünk és eljuttattuk a rászorulókhoz.
A Szent Miklós Nevelőotthonba élő mentálisan sérült gyermekek szabadidős tevékenységének támogatására havi rendszerességgel jótékonysági estet szervezünk Művészek a Miklós Házért (MŰMI) sorozat keretében. Eddig vendégünk volt Pokorny Lia színművésznő, Blaskó Péter színművész és Kern András színművész. A házi gazda, beszélgető partner Papp János színművész, aki egyben klubunk elnöke is.
Karácsonyra csomagokat készítettünk 100 gyermeknek, melyet a Karácsonyi ünnepséget adtunk át. Havi rendszerességgel közös programokat szervezünk a gyerekekkel (klubdélután meseolvasással, kreatív foglalkozás, kirándulás, Országház látogatás, színházlátogatás, gyereknapi programok, sportdélután, farsangi jelmezkészítés)
Monori roma telepen élő gyermekek támogatása, a Cinka Panka tehetségkutató verseny megszervezése, sportnap (gyerekeknek és felnőtteknek).

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Rózsadomb Lions Klub
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Rászorult csoportok támogatása
Irányítószám 1025
Város Budapest
Cím Felső Zöldmáli út 84
Adószám 18130353-1-41
Bankszámlaszám 10700392-47596100-51100005
Telefonszám +36-30-6500258
Email kameleon2004@t-online.hu
Facebook Rózsadomb Lions Klub
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Papp János elnök
Nyilvántartási száma 12895 / 2013
Alapítási éve 2008
Célok hogy segítséget nyújtson, illetve segítséget szervezzen a fogyatékos és hátrányos helyzetű gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek az egészségügy, oktatás, kultúra, sport, szabadidő eltöltése, üdülés, valamint környezetvédelem (természetvédelem) területén.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_142_1397917982803_76909332668.pdf
Adományi beszámoló rozsadomb_lions_club.docx