Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány MagyarTagozat

Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány MagyarTagozat

1% -ot gyűjtő szervezet
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Otthon, távol az otthontól...

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Támogatásoddal hozzájárulhatsz ahhoz, hogy a beteg gyerekek és családtagjaik a hosszúra nyúlt kezelési idő alatt is együtt maradhassanak és otthonos körülmények között lehessenek ebben a nehéz időszakban.

A támogatásoknak köszönhetően ezt a lehetőséget ingyenesen vehetik igénybe a rászoruló családok.

SZERVEZET CÉLJAI

Missziónk, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassuk a családtagokat, ezzel is segítve felépülésüket. Budapesten és Miskolcon is létrehoztunk egy-egy apartman házat, ahol a krónikus betegségben szenvedő gyermek együtt lehet édesanyjával vagy édesapjával a kezelés ideje alatt.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Missziónk, hogy a gyógyulási folyamat alatt a gyermekek közelében tarthassuk a családtagokat, ezzel is segítve felépülésüket. Budapesten és Miskolcon is létrehoztunk egy-egy apartman házat, ahol a krónikus betegségben szenvedő gyermek együtt lehet édesanyjával vagy édesapjával a kezelés ideje alatt.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A Ronald Házakatt a gyermekek és családtagjaik igényeinek megfelelően alakítottuk ki: a funkcionális terek mellett társalgó és játszóhelyiség teszi otthonossá az épületeket. Célunk az, hogy házaink a béke szigetét jelentsék az ott lakóknak: a közös helyiségekben a gyerekek a betegségükről megfeledkezve, felszabadultan játszhatnak együtt a többi kis lakóval, a barátságos környezetben hamar feloldódhatnak, a kezelések közötti időt pedig az anyukájukkal, apukájukkal valamint a testvéreikkel közösen tölthetik el.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Ronald Házak a nagyvilágban – több mint 40 éve a családok szolgálatában
43 éve, 1974 óta támogat családokat világszerte a nemzetközi Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány (www.rmhc.org). Az egyes országokban működő helyi szervezetek mindenhol a közösség igényeihez igazodó programokkal segítenek a rászoruló családokon.
32 éve, 1985-ben nyitotta meg kapuit az első Ronald Ház Európában, Amszterdamban.
23 éve, 1994-ben alakult meg a Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány Magyar Tagozata azzal a céllal, hogy a nemzetközi programhoz kapcsolódva hazánkban is a beteg gyermekeket nevelő családok segítségére legyen a betegség nehezebb időszakaiban.
18 éve, 1999-ben Budapesten nyílt meg az első hazai, világszinten pedig a 200. Ronald McDonald Ház, amely jelenleg 20 apartmannal áll a családok rendelkezésére.
13 éve, 2004-ben Miskolcon nyílt meg a második hazai Ronald McDonald Ház, amely 12 apartmanban biztosít átmeneti otthont a kis betegeknek és családtagjaiknak.
9000-nél több családnak nyújtottunk otthont eddig apartmanházainkban.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány MagyarTagozat
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása
Irányítószám 1097
Város Budapest
Cím Albert Flórián út 3/b.
Adószám 18048353-1-43
Bankszámlaszám 10400968-49505554-57541005
Telefonszám +36-70-902-3670
Email andrea.konyari@ronaldhaz.hu
Web http://www.ronaldhaz.hu/
Facebook https://www.facebook.com/ronaldhaz
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Bókay János elnök
Nyilvántartási száma 4634 / 2014
Alapítási éve 1994
Célok A leukémiás gyerekek gyógyítása, kórházi tartózkodási feltételeinek javítása, valamint a gyermekek fejlődését elősegítő szervezetek és intézmények létrehozása. A leukémiás gyermekek mellett az egyéb súlyosan beteg gyermekek gyógyításának a támogatása. A jótékony célú intézmények köréből merítve a Ronald Mc Donald Ház létrehozása és működtetése.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozhasznusagi_jelentes_2016_signalt.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés