Roma Szeretetszolgálat Alapítvány

Roma Szeretetszolgálat Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás

Cigány Vagyok-Ne Félj Tőlem Segíteni Jöttem"

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Szeretetszolgálatunk felé naponta  több száz megkeresés érkezik az ország minden területéről, ezért kérjük önöket,hogy amennyiben módjukban áll,támogassák munkánkat,hogy minél több rászoruló családnak tudjunk közös erővel segítséget nyújtani.Megalakulásunk óta nagyon sok sikeres programot hajtottunk végre,programjainkat legtöbbször pályázati forrásokból fedezzük.Megalakulásunk óta több mint 2 ezer családnak és  50 szervezetnek segítettünk különböző adományosztások formájában! Legfontosabb feladatunknak tekintjük az éhező családok gyermekek, időskorúak valamint a hajléktalanok megsegítését.

Nálunk a kicsi is sokat ér!​

Támogatását köszönjük!

SZERVEZET CÉLJAI

A Roma Szeretetszolgálat a rászoruló emberek lelki – szellemi és anyagi szükségleteinek támogatása érdekében jött létre! Célunk, hogy segítséget nyújtsunk minden hátrányos helyzetű ember számára, származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül!

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Roma Szeretetszolgálat a rászoruló emberek lelki – szellemi és anyagi szükségleteinek támogatása érdekében jött létre! Célunk, hogy segítséget nyújtsunk minden hátrányos helyzetű ember számára, származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül!

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenleg is több olyan prevenciós programunk fut ami a visszajelzések alapján nagyon jól bevált alkalmazható és valódi segítséget nyújt a rászorulóknak. Főbb aktuális tevékenységeink közé tartozik az ingyenes jogi segítségnyújtás,adósságkezelésben való anyagi támogatás,közfoglalkoztatási programunk keretén belül célunk a foglalkoztatás elősegítése a hátrányos helyzetű emberek körében,lehetőséget teremteni a felzárkózásra,társadalmi kirekesztés csökkentése,kábítószerfüggő,mentálisan sérült emberek rehabilitációja,alapvető társadalmi normák betartása a foglalkoztatás területén,hajléktalanok visszavezetése a társadalomba,fiatalokat megismertetni a drogok káros hatásaival,drogprevenciós programok bemutatása.Börtönbüntetésüket töltő elítéltek reintegrálása,országos drog és bűnmegelőzési prevenciós programsorozat.Egészségnevelési,egészségfejlesztési program,családok és időskorúak támogatása ellátása.Regisztrál tehetségpont vagyunk így kiemelt szerepet vállalunk a fiatalok komplex fejlesztés és tehetséggondozásában.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Rendszeresen az év minden napján lehetőségeinkhez képest megpróbáltunk segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű cigány és nem cigány családoknak és gyerekeknek.Megalakulásunk óta több mint 2 ezer családnak és 50 szervezetnek segítettünk különböző adományosztások formájában! Együttműködő partnerünkkel
a Magyar Vöröskereszttel többször sikerült kiosztanunk amikulásgyári csomagokat,valamint a Babtista Szeretetszolgálat által kapott cipősdoboz adományokat.Budapesten rendszeresen havonta osztunk tartós élelmiszert, ruhaneműt, műszaki termékeket.Minden évben 1000db mikuláscsomaggal kedveskedünk a Budapesti és a vidéki rászoruló gyerekeknek. 2015-ben a Károlyi István Gyermekközpont (Fóti Gyermekváros) részére adományoztunk közel 1 tonna ruhát,játékot és műszaki termékeket.

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Roma Szeretetszolgálat Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Általános és egyéb szociális ellátás, szolgáltatás
Irányítószám 1174
Város Budapest
Cím Szilágyi Dezső utca 41.
Adószám 18514890-1-42
Bankszámlaszám 10101339-39213800-01003006
Telefonszám +36-70-4314440
Email romaszeretetszolgalat@gmail.com
Web www.romaszeretetszolgalat.hu
Facebook https://www.facebook.com/romaszeretetszolgalat
Google + https://plus.google.com/u/0/
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/roma-szeretetszolgalat-46241a127?trk=nav_responsive_tab_profile_pic
Youtube https://www.youtube.com/user/RomaSzeretetszolg
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Rostás-Farkas György Attila, Rostás-Farkas György Attila, Rostás-Farkas György, Faragó Laura, Fialovszky Magdolna, Horváth Matild, Horváth Gyula, Balogh Attila, Nagy Tiborné, Farkas Tímea Katalin
Nyilvántartási száma 11805 / 2013
Alapítási éve 2013
Célok Az alapítvány célja a származástól, nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül az arra rászoruló emberek testi, lelki, szellemi fejlődésének elősegítése, anyagi támogatása, valamint az emberi kapcsolatokban a tolerancia és megértés elősegítése. Az alapítvány különös gondot fordít a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű emberek felkarolására, felzárkóztató foglalkoztatásukra, társadalomba való beilleszkedésükre. Az alapítvány célja továbbá a határon túli kapcsolatok erősítése is, segítve és fejlesztve a kultúraközi kommunikációt, a nemzetek, a nemzeti és etnikai kisebbségek közötti tolerancia képességét.
Letölthető dokumentumok
Adományi beszámoló szakmai-beszamolo-2015.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés