Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület

Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

"A gyermek a jövőnek ígéret, számunkra kötelesség."

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az Egyesület egyrészt működési költségeinek fedezésére gyűjt, ez jelenti az irodahelyiség bérleti díját, kommunikációs költségeket és az irodaeszközöket. Emellett konkrét projektek, programok támogatására is lehetőség van:

- Partner intézményekben megvalósuló gyermekprogramok 

- No Hate Speech Mozgalom - Fiatalok az online gyűlöletbeszéd ellen 

- Szelíd szavakkal a gyűlölet ellen - Online gyűlöletbeszéd elleni nemformális nevelési program kidolgozása fiatalok és oktatási szakemberek számára

- Gyermekjogi oktatás nem-formális eszközökkel.

SZERVEZET CÉLJAI

Az Egyesület célja az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglalt gyermeki jogok érvényesülésének elősegítése és védelme.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Egyesület célja az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében foglalt gyermeki jogok érvényesülésének elősegítése és védelme.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Egyesület közvetítő szerepet tölt be a vállalati szféra, a közép-és felsőoktatási intézmények és a társadalom valamint a szükséghelyzetben lévő gyerekek, fiatalok és családjaik között, melynek célja a pénz-és tárgyi adományok eljuttatása a megfelelő helyekre, emellett az önkéntes és szakmai humán erőforrás koordinációja. Munkánk során nem csak az állami gondoskodásban, szem előtt lévő hátrányos helyzetű gyerekeket és családokat támogatjuk, de kiemelt figyelmet fordítunk a látens esetekre is.

Az intézményközi együttműködéseknek köszönhetően az Egyesület koordinátorként lép fel és szervezett programok keretében felszívja az önkénteseket, szakmai gyakornokokat és fiatal szakembereket akik érdeklődést mutatnak a gyermekvédelem iránt. A fiataloknak lehetőségük van már futó projektekbe bekapcsolódni, de saját projekteket és háttérkutatásokat is indíthatnak, utóbbi esetében a szervezet teljes szakmai támogatása és az interdiszciplináris környezet inspiráló hatása mellett.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület rendszeresen szervez gyermekprogramokat partner intézményeiben ill. vesz részt fesztiválokon, családi napokon és más rendezvényeken. A gyermekprogramok a szabadidő hasznos eltöltését célozzák, legyen szó művészeti vagy sport programról vagy egyszerűen játékról. A programokat önkénteseinek támogatásával tervezzük és valósítjuk meg.
Az Egyesület prioritásként kezeli a gyerekek, a fiatalok és a társadalom jogtudatosságának fejlesztését, tájékoztatását és figyelmének felhívását a kapcsolódó területeken. Ennek része az emberi jogi oktatás népszerűsítése Magyarországon, melynek szellemében műhelymunkák és képzések kerülnek megrendezésre gyerekeknek és fiataloknak. A figyelemfelkeltő és tájékoztató kampányok célja egyrészt a jogsértések megelőzése, másrészt a problémák nyílt fel- és elismerése, mely elengedhetetlen a széles körű társadalmi konzultációhoz és fellépéshez.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás
Irányítószám 2011
Város Budakalász
Cím Vasút sor 2.
Adószám 18280166-1-42
Bankszámlaszám 16200113-18512795-0000
Telefonszám +36-30-9438953
Email info@remenytagyermekeknek.hu
Web www.remenytagyermekeknek.hu
Facebook https://www.facebook.com/remenytagyermekeknek
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/4860919?trk=vsrp_companies_cluster_name&trkInfo=VSRPsearchId%3A1483689701426612409687%2CVSRPtar
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCOMuYLmfyZ-5yGtmczcU_cw
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Rutai Zsuzsanna - elnök (önállóan), Meszlényi Annamária Ágnes (alelnök), Ecker Klaudia alelnök, Rutai Zsófia titkár
Nyilvántartási száma 6235 / 2013
Alapítási éve 2012
Célok A nemzetközi egyezményekben, különösen az ENSZ Gyermekjogi Egyezményében és a magyar Alkotmányban lefektetett gyermeki jogok érvényesülésének elősegítése, védelme. Az egyesület a működése során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekjogok nem a nagykorúakat megillető alapjogok degradált megfelelői, hanem a gyermekek életkorából, testi, szellemi adottságaiból következő sajátos helyzet szerinti különös jogok, melyek a gyermekek ?mindenek felett álló érdekeit? képviselik, és ezért fokozott védelmet igényelnek.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés