Pro Talentis Alapítvány

Pro Talentis Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A Pro Talentises gyerekek ugyanolyan gyerekek, mint bárki más, ugyanolyan igényekkel, vágyakkal, kívánságokkal. Nyáron egy egyhetes táborba viszünk el minden gyereket, ahol olyan programokkal várjuk őket, amelyek kalandot, sikerélményt, nevetést rejtenek magukban. Ezekhez szívesen fogadunk jó minőségű eszközöket.

Segítsen adója 1%-ával, hogy a Pro Talentis Alapítvány által támogatott gyerekek is megtapasztalhassák, milyen az élet napos oldalán lenni! 

SZERVEZET CÉLJAI

Ma Magyarországon egyre több olyan család, gyermek van, akik számára elérhetetlen az élhető élet, akik esélyei felnövekedésükkel egyre jobban csökkenek. A Pro Talentis alapítvány ezeket a gyerekeket, családokat támogatja, segíti őket abban, hogy esélyük legyen az élet napos oldalára kerülni.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Ma Magyarországon egyre több olyan család, gyermek van, akik számára elérhetetlen az élhető élet, akik esélyei felnövekedésükkel egyre jobban csökkenek. A Pro Talentis alapítvány ezeket a gyerekeket, családokat támogatja, segíti őket abban, hogy esélyük legyen az élet napos oldalára kerülni.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

• Alapítványunk olyan (halmozottan) hátrányos helyzetű gyerekeket támogat alsó tagozatos kortól, akiknek a családja felismeri az iskola és a tanulás fontosságát, de anyagi helyzete miatt nem képes ehhez biztosítani az alapvető feltételeket gyermeke számára.
• Támogatottjainkat kizárólag a rászorultság és az együttműködési hajlandóság alapján választjuk ki, tekintet nélkül származásukra vagy bármilyen egyéb hovatartozásukra.
• Pedagógiai és gyakorlati okokból egyaránt arra törekszünk, hogy támogatottjainkból egyazon iskolába járó csoportokat alakítsunk ki. A gyerekek kiválasztásában támaszkodunk az iskolák, az osztályfőnökök véleményére.
• Az Alapítvány támogatását elnyerő gyerekek testvérei is automatikusan a támogatottak köréhez tartoznak.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

TANDEM Ökumenkius Segélyszervezettől: Az internet biztontságos használata. 2014-ben 2.202.600Ft.
Norvég civil alap MTCA: Hátrányos helyzetű gyerekek támogatása, munkavállalás kompetencia fejlesztése.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Pro Talentis Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás
Irányítószám 9022
Város Győr
Cím Szabadrév u. 12.
Adószám 18987007-1-08
Bankszámlaszám 12096705-01419575-00100005
Telefonszám +36-30-4759993
Email rakoczi.zsofi@gmail.com
Web www.protalentis.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/Protalentis/880481985308045
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Dr. Zoltán Péter
Nyilvántartási száma 51161 / 2008
Alapítási éve 2008
Célok A Pro Talentis Alapítvány célja, hogy a sikeres iskolai, majd később a társadalmi, munkaerő-piaci integráció érdekében, olyan lehetőséget biztosítson arra rászoruló tanulók és a tanulásukat támogató környezetük számára, amely hozzájárul tehetségük, képességeik kibontakoztatásához. Ezáltal esély teremthető arra, hogy a támogatott gyermekek, az őket körülvevő környezet is sikeresebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet élhessen. Az alapítvány arra törekszik, hogy csökkentse azoknak a hátráltató tényezőknek a számát, befolyását, amelyek a sikeres tanulási folyamatot gátolják, nehezítik. Teszi ezt gyermekközpontú szemlélettel, amely kiindulópontjában az egyes tanulók egyedi, speciális támogatási igénye áll.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés