Pressley Ridge Magyarország Alapítvány

Pressley Ridge Magyarország Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás

All Children. Always.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásából befolyt összeget közvetlenül a gyerekeknek nyújtott szolgáltatásaink megvalósításához kívánjuk felhasználni. Közel 200 nehezen szerethető gyereknek tudunk a felajánlások által további segítséget nyújtani. Különböző foglakozásainkra plusz anyagköltség biztosítására nyílik ezáltal lehetőségünk, újabb belépőket tudunk majd vásárolni, hogy  színházba és múzeumba is eljuthassanak a gyerekeink. További nagy kihívást jelentői kirándulásokat fogunk szervezni, annak érdekében, hogy az ott megjelenő tanulási helyzeteket kihasználva fejlesszük gyerekeink énképét, önbizalmát, együttműködési készségét.

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja: • a magatartási és érzelmi zavarokkal küzdõ gyerekek és fiatalok életminõségének javítása, a társadalomba, a munkaerõpiacra való produktív beilleszkedésük esélyének növelése, • a számukra, illetve a családjaik számára nyújtott szolgáltatások és programok minõségének javítása.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Alapítványunk célja: • a magatartási és érzelmi zavarokkal küzdõ gyerekek és fiatalok életminõségének javítása, a társadalomba, a munkaerõpiacra való produktív beilleszkedésük esélyének növelése, • a számukra, illetve a családjaik számára nyújtott szolgáltatások és programok minõségének javítása.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jelenleg tevékenységünk 3 nagy területre koncentrál a magatartás és viselkedészavarral küzdő gyerekek megsegítése érdekében. Egyrészről foglalkozunk intézményfejlesztéssel, mely során egy egész iskola vagy nevelőotthon vezeti be a módszertanunkat; másrészről gyerekcsoportokat működtetünk, melyekben az élménypedagógiába ágyazottan jelenik meg az általunk képviselt tudás; harmadrészt pedig képezzük és utána segítjük azokat a szakembereket, akik a gyerekekkel nap, mint nap foglakoznak. A fent említetteken túlmenően fontosnak tartjuk, hogy a bajban lévő és bajt okozó gyerekekről folytatott társadalmi párbeszéd részesei legyünk, ezt célozza szakmapolitikai tevékenységünk.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Közvetlen szolgáltatások:
LIKE – Leljünk Igazi Kalandra Együtt! Project Venture – salgótarjáni komplex egészségfejlesztő, drogprevenciós program (TÁMOP 5.2.5/B-10/2-2010-0022)
A Mi Tanodánk - (TÁMOP -3.3.9.A-12/1-2012-0019)
Komplex Intézményfejlesztés:
Salgótarján Központi Általános Iskola és Diákotthon
Városközponti Közoktatási Főigazgatóság Kossuth Lajos Általános Iskola, Győr
Képzés és tanácsadás:
Magalakulásunk óta közel 300-an vettek részt akkreditált képzéseinken.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Pressley Ridge Magyarország Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többszintû és egyéb gyermekoktatás, támogatás
Irányítószám 1142
Város Budapest
Cím Alsóőr utca 9/b.
Adószám 18190931-1-42
Bankszámlaszám 10409015-00003435-00000001
Telefonszám +36-1-785-4242
Email alapitvany@pressleyridge.org
Web www.pressleyridge.hu
Facebook https://www.facebook.com/#!/pages/Pressley-Ridge-Magyarorsz%C3%A1g-Alap%C3%ADtv%C3%A1ny/158860224125785?fref=ts
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Scott W. Erickson, Gruber Andrea
Nyilvántartási száma 9947 / 2007
Alapítási éve 2006
Célok A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány célja a súlyosan problémás fiatalok és családjaik segítése, a problémás viselkedésű gyerekek és fiatalok beilleszkedésének, teljesítményének javítása innovatív szolgáltatások nyújtása útján minden lehetséges színtéren: közösségen belül és otthon, bennlakásos intézményekben és nevelőszülőknél. Az e célokra irányuló szolgáltatások kutatásában, fejlesztésében innovatív, kezdeményező, élenjáró szerep vállalása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés