Pillar Alapítvány

Pillar Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb nemzetközi kapcsolatok építése

EU: tudás, gyakorlat, közösség

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

   

SZERVEZET CÉLJAI

A Pillar Alapítvány egy független civilszervezet, amelynek célkitűzése, hogy az Európa-tudat megerősítése által összefogja, segítse és képezze az Európai Unió iránt érdeklődőket, valamint segítséget nyújtson a lakosság számára az Európai Unió nyújtotta lehetőségek megismeréséhez.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Pillar Alapítvány egy független civilszervezet, amelynek célkitűzése, hogy az Európa-tudat megerősítése által összefogja, segítse és képezze az Európai Unió iránt érdeklődőket, valamint segítséget nyújtson a lakosság számára az Európai Unió nyújtotta lehetőségek megismeréséhez.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Legyen Tiéd Európa!
A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével megvalósuló, Legyen Tiéd Európa! nevet viselő projekt fő célja európai uniós tudás átadása nem-formális oktatási eszközökkel, szociálisan és földrajzilag hátrányos helyzetű iskolák fiataljainak. A projekt az UCCU Alapítvánnyal és a Demokratikus Ifjúságért Alapítvánnyal együttműködve valósul meg.
A projekt időtartama 13 hónap, amely során 10 középiskolával dolgozunk együtt, 250 diákot, 20 tanárt és számos saját és más civil szervezetek önkénteseit, valamint magát a civil szektort érjük el.

EUtanóra
Az EUtanórák keretében középiskolások önkénteseink segítségével, interaktív módon, a nem-formális tanulás eszköztárára épülő óra keretében ismerkedhetnek meg az EU általános alapelveivel és az EU fiatalokat érintő előnyeivel.

Understanding Europe
Az UE egy olyan nemzetközi projekt, amely interaktív formában biztosít lehetőséget a diákoknak az alapvető EU-s ismeretek elsajátítására. Az UE nemzetközi koordinátora a német Schwarzkopf Alapítvány.

görbEUborka
Blogunk mottója: EU-s ügyekről fiataloktól fiataloknak

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

A megvalósult projektjeinkről a honlapunkon olvashat többet: http://pillar-europe.eu/

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Pillar Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb nemzetközi kapcsolatok építése
Irányítószám 1023
Város Budapest
Cím Bécsi út 3-5. I. emelet/1.
Adószám 18100789-2-41
Bankszámlaszám 11713005-20422079-
Telefonszám +36 30 700 71 29
Email info@pillar-europe.eu
Web www.pillar.hu
Facebook www.facebook.com/pillar.alapitvany
LinkedIn www.linkedin.com/company/pillar-foundation-hungary-
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Ibránszki Tibor
Nyilvántartási száma 7989 / 2013
Alapítási éve 1999
Célok A magyar Európa klubok működésének elősegítése. Hazai és nemzetközi rendezvények, konferenciák szervezése, a kisebbségek helyzetének vizsgálata, kutatása, jogegyenlőségük támogatása, oktatásuk segítése, kultúrájuk megőrzése, a kisebbségkutatás terén szerzett tapasztalatok terjesztése. - Programok, előadássorozatok megrendezése euroatlanti integrációs témakörben, a lakosság és a civil szervezetek tájékoztatása az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekről. - A magyar és európai fiatalok szakmai elősegítése (uniós, kisebbségi és euroatlanti témakörökben), valamint az ifjúsági önszerveződés támogatása.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés