Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány

Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Szabadidõs ifjúsági szervezetek

Your Choice is our chance

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet
Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Alapítványunk a következő - gyermekekért végzett - tevékenységekben vár segítséget:

- Pest megyei lakásotthonban és nevelőszülőknél élő gyermekek és fiatalok személyiségfejlesztő tábora és képzése (LÁJK- Lehetőségek és Álmok Játékos Közössége; MUTI - Minden Unatkozó Tinédzser Ide!

- A táborhelyek felújítására és karbantartási költségeinek fedezésére (Örömmel fogadunk eszközöket is, melyek a festési, javítási munkálatokhoz szükségesek)

- Kismarosi táborhelyünkön bicikliparkot hozunk létre. Örömmel fogadunk pincéből-padlásról használhatatlan kerékpárokat is. A mi önkénteseink szívesen megjavítják a gyerekeknek :)

- Kóspallagi táborhelyünkön fürdőszoba, ezzel együtt ÖKO tábor kialakítása

SZERVEZET CÉLJAI

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány 1990-től látja el a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatási feladatait. Az informális keretek között zajló nevelő-oktató munkához Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon működteti táborhelyeit. Évi 250 gyermeket ingyen táboroztat.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány 1990-től látja el a hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatási feladatait. Az informális keretek között zajló nevelő-oktató munkához Zamárdiban, Kismaroson és Kóspallagon működteti táborhelyeit. Évi 250 gyermeket ingyen táboroztat.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

1. Először a Balatonnál táborozás. Pest megyei hátrányos helyzetű gyermekeknek szervezett táborozási program Zamárdiban. 1990 óta 4568 gyermek táborozott velünk ingyen.
2. LÁJK Tábor (Lehetőségek és Álmok Játékos Közössége). Személyiségfejlesztő nyári tábor 14-19 éves, Pest megyei gyermekotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekeknek és fiataloknak.
3. MUTI! – Minden Unatkozó Tinédzser Ide! A Pest megyei gyermekotthonban és nevelőszülőknél élő gyerekek és fiatalok személyiségfejlesztő képzése.
4. KÖR – Képzett Önkéntesek Rendszere. A táboroztatással foglalkozó önkénteseiknek személyiségfejlesztő és csapatépítő játékokat valósítunk meg, hogy minél hatékonyabban és szenzitívebben tudjunk reagálni a korosztály problémáira.
5. SzéF – Szeretet és Figyelem. A Pest megyei hátrányos helyzetű gyermekek egyéni életútját segítő kezdeményezésünk. Vállalati és egyéni támogatók segítségével válhatnak valóra a gyerekek álmai.
6. ESIK – Egészségtudatos, Sportoló Ifjak Közössége. REkordkírérlet a Pest Megyei hátrányos helyzetű gyerekekkel. A Sport jól ESIK!

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2017-ben 27 évesek vagyunk!
27 év, 3 táborhely:
5023 díjmentesen táborozó gyermek
2060 önkéntes
48 M Ft szállásdíj támogatás gyermekeknek
27 M Ft támogatás Pest Megyei közösségeknek
18 M Ft vállalati önkéntes felújítás a táborhelyeken
348 ezer vendégéjszaka 25 év alatt
5000 fős célközönség
50 kidolgozott projekt

- 2012-2014-ben összesen 520 árva és hátrányos helyzetű gyermek részére valósítottunk meg díjmentesen személyiségfejlesztő táborokat Zamárdiban. Elnevezése: LÁJK (Lehetőségek és Álmok Játékos Közössége)
Az Alapítvány létrehozása óta táboraiban évente öt-hatezer gyermek és fiatal üdültetéséhez, táboroztatásához biztosít kulturált, egészségügyi szempontból is jó feltételeket.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Pest Megyei Gyermek- és Ifjúsági Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Szabadidõs ifjúsági szervezetek
Irányítószám 1052
Város Budapest
Cím Városház 7.
Adószám 19175182-2-41
Bankszámlaszám 11600006-00000000-78214390
Telefonszám +36-20-479-8968
Email iroda@pmgyia.hu
Web www.pmgyia.hu
Facebook www.facebook.com/pmgyia
Google + https://plus.google.com/u/0/
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=zYEDehkQev4
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve dr. Czuczor Gergely
Nyilvántartási száma 230 / 2014
Alapítási éve 1990
Célok A fiatal korosztályok szabadidőtöltése jobb feltételeinek megteremtése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés