Patent Egyesület

Patent Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Emberi jogok védelme

Joggal a nőkért: Támogasd a bántalmazott nők és gyerekek jogsegélyszolgálatát és jogi képviseletét!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A következő évtől (2016) megszűnnek azok a pályázati források, amiknek segítségével jogsegély-szolgálatunkat, integrált ügyfélszolgálatunkat és stratégiai pereskedési programunkat fenntartottuk. Ezek költségeit eddig főként egy, a NANE Egyesülettel közösen folytatott pályázat keretében tudtuk finanszírozni évek óta, azonban ez a pályázat többé nem kerül kiírásra.

Ezekre a szolgáltatásainkra hatalmas igény van - még a jelenlegi források mellett sem tudunk mindenkinek segíteni, akinek szeretnénk. Nagy szükségünk van a segítségetekre, hogy fenntartsuk ezeket a tevékenységeket, és hogy a lehető legtöbb bántalmazott nőnek segíteni tudjunk, aki hozzánk fordul. A stratégiai pereskedési program fennmaradása azért is fontos, hogy a rendszerszintű problémákat az állam felé képviselni tudjuk.

 

 

 

SZERVEZET CÉLJAI

Arra törekszünk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az erőszak és diszkrimináció különböző megnyilvánulási formáira, s ezáltal szélesítsük a nők és gyerekek elleni erőszakkal szemben fellépők társadalmi bázisát.
Jogi szolgáltatásokat nyújtunk bántalmazó kapcsolatból kilépni próbáló nőknek.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Arra törekszünk, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét az erőszak és diszkrimináció különböző megnyilvánulási formáira, s ezáltal szélesítsük a nők és gyerekek elleni erőszakkal szemben fellépők társadalmi bázisát.
Jogi szolgáltatásokat nyújtunk bántalmazó kapcsolatból kilépni próbáló nőknek.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Jogsegély-vonalunkon évente több száz nőnek nyújtunk jogi szaktanácsadást, ami Magyarországon az egyetlen ilyen típusú szolgáltatás a bántalmazó kapcsolatból kilépni próbáló bántalmazott nőknek.
Az integrált ügyfélszolgálati programban kombinált pszichológiai és jogi segítséget nyújtunk bántalmazott nőknek. (Bővebben ld. honlapunkon)
Stratégiai pereskedési programunkban állami intézmények mulasztásait kérjük számon peres vagy peren kívüli eljárásban a nőket és gyerekeket érő családon belüli, párkapcsolati erőszak terén. (Bővebben ld. honlapunkon)
Ha szeretnél minket támogatni, hogy ezeket a tevékenységeinket továbbra is folytathassuk, itt megteheted. Segíts, hogy segíthessünk!
A fentiek mellett Bíróságfigyelő programunk keretében a magyar igazságszolgáltatási rendszer gyakorlatát vizsgáljuk: hogyan kezelik a kapcsolati erőszak eseteket a bíróságokon? Ennek segítségével beazonosítjuk a rendszerszintű problémákat és ajánlásokat fogalmazunk meg a joggyakorlatban.
A bántalmazott nők érdekeit a médiában és a döntéshozók felé is képviseljük.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Segélyvonalunk bántalmazott nőknek biztosít jogi szaktanácsadást. Az utóbbi pár évben több, mint 600 hívónak segítettünk.
Jogsegély-vonalunkról a súlyosabb esetekből kerülnek ki az integrált ügyfélellátási program ügyfelei (az elmúlt pár évben közel 60). E szolgáltatásunk keretében a hozzánk forduló bántalmazott nőknek hosszútávú kombinált jogi és pszichológiai segítséget biztosítunk.
Azokat az eseteket, amelyek ígéretesek az állami intézmények mulasztásainak bebizonyítására, becsatornázzuk stratégiai pereskedési programunkba. Ennek keretében ingyenes jogi képviseletet biztosítunk (az elmúlt években 30).
Az utóbbi három évben beadtunk továbbá 50 amicus curiea levelet magyar bíróságoknak, de írtunk jogi szakvéleményt külföldi bíróságok számára is, ahol magyar állampolgár fordult a segítségünkért.
Figyelemmel követjük a törvényi és politikai változásokat. Ezeket szakmai szemponból véleményezzük, sajtóközleményben közzétesszük.
További tevékenységek (bővebben ld honlapjainkon): törvényjavaslatok, kiadványok, képzések, köztudat-formálás, információ-terjesztés a médiában, tüntetések.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Patent Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Emberi jogok védelme
Irányítószám 1024
Város Budapest
Cím Forint utca 10
Adószám 18192249-1-41
Bankszámlaszám 10918001-00000069-60330007
Telefonszám +36-70-252-5254
Email sajto@patent.org.hu
Web www.patent.org.hu
Facebook https://www.facebook.com/patent.egyesulet.ngo/
Youtube https://www.youtube.com/user/patentegyesulet
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Tüdő Petra
Nyilvántartási száma 12258 / 2014
Alapítási éve 2007
Célok A nőket, a szexuális kisebbségekhez tartozókat és a gyerekeket érő erőszak megelőzése, illetve az erőszak áldozatainak támogatása, e társadalmi csoportok társadalmi esélyegyenlőségének előmozdítása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet kozhasznusagi_melleklet_2014.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés