Partners Hungary Alapítvány

Partners Hungary Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Általános nonprofit szövetségek, szolgáltatók

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Tavaly  84 WC épült Porcsalmán, amivel 84 családnak tudtunk segíteni. Még körülbelül 30 WC kellene a faluban és ez azt jelentené, hogy a legszegényebb helyi családok mindegyikének lenne végre WC-je.

Egy WC ára körülbelül tízezer forint. Ez csak az anyagköltséget, illetve a szögek árát jelenti, ugyanis fontos, hogy a helyiek maguknak építik meg ezeket, illetve oldják meg az illemhelyek helyszínre szállítását. Mindez azért fontos, mert ezzel aktivizálni tudjuk a helyi közösséget és képessé válnak arra hogy maguk is megpróbálják megoldani a problémáikat.

Az "Együtt a jobb egészségért - Értünk, Velünk" projektünk alatt jöttünk rá, hogy az illemhelyek teljes hiánya (tehát akinek még a kertjében sincs WC-je), valószínűleg családok tízezreit érinti ma Magyarországon. 

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk egy sokszínű, elfogadó, nyitott, a környezetével és a természettel harmóniában élő társadalom, amely képes integrálni a különböző kultúrák értékeit, egyéni (személyes) és társadalmi szinten egyaránt, és amelyben az esélyegyenlőséget megteremtő struktúrák biztosítottak az önmegvalósításhoz.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk egy sokszínű, elfogadó, nyitott, a környezetével és a természettel harmóniában élő társadalom, amely képes integrálni a különböző kultúrák értékeit, egyéni (személyes) és társadalmi szinten egyaránt, és amelyben az esélyegyenlőséget megteremtő struktúrák biztosítottak az önmegvalósításhoz.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

2015. január 1-től a Partners Hungary Alapítvány biztosítja a szervezeti hátteret ROMED2 és ROMACT program magyarországi megvalósításához. A programokat az Európa Tanács koordinálja. A ROMED program 24, míg a ROMACT program 7 országban valósul meg. A programok célkitűzése a helyi roma integráció előmozdítása.

„Együtt a jobb egészségért, értünk, velünk” - E projekt fő célja a romák egészségügyi szolgáltatásokhoz való jobb hozzáférésének támogatása, egészség-tudatosságuk fejlesztése. A projekt célja az interkulturális mediátor szakma megteremtése is.

A Safe Arrival projektünk célja a szakképzésben történő lemorzsolódás csökkentése, míg az ALCOA PROJECT POWER - PROGRESSION OF WOMEN ENGINEERS˝ program keretén belül a diákok, kiemelten a lányok matematika, technológia és mérnöki tudományok iránti érdeklődését kívánjuk felkelteni.

Az alapítvány 2014 óta dolgozik a Lépésről Lépésre koragyermekkori projekten, melynek célja a gyermekköztpontú és innovatív pedagógiai programok hazai elterjesztése. A programmal az Alapítvány tagja lett az International Step by Step Association-nek.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt 1-2 évben több, mint száz mediátort képeztünk ki a különböző projektjeink keretében. Jelenleg is egy tucat településen vagyunk jelen valamilyen formában és valósítunk meg társadalmi befogadást célzó projekteket. Az "Együtt a jobb egészségért - értünk, velünk" projekt keretén belül az elmúlt három évben olyan akciprojekteket valósítottunk meg, ahol a közösség tagjai fogalmazták meg a legégetőbb egészségügyi problémákikat és közössen próbáltak megoldásokat keresni erre. Ennek eredményeként a helyiek több, mint 100 kültéri illemhelyet építettek eddig Nagyecseden és Porcsalmán.

Az utóbbi években több, az iskoláskoróakat célzó projektet is elindítottunk (ALCOA, SAfe Arrival), mellyel több száz diákot sikerült elérnünk.

Jelentős esemény az Alapítvány életében, hogy az Ec-Pec Alapítvány megszűnésével mi irányítjuk Magyarországon a nemzetközi Lépésről lépésre pedagógiai programot. Ezzel a projekttel egyrészt bővíteni tudtuk az alapítvány tevékenységi köreit, másrészt a nemzetközi Partners-hálózat mellett egy új nemzetközi hálózatnak is tagjaivá válhattunk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Partners Hungary Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Általános nonprofit szövetségek, szolgáltatók
Irányítószám 1132
Város Budapest
Cím Alig utca 10. mfszt./3.
Adószám 18068038-2-41
Bankszámlaszám 10701094-22492102-51100005
Telefonszám +36-1-4385260
Email partners@partnershungary.hu
Web www.partnershungary.hu
Facebook https://www.facebook.com/Partners-Hungary-Alapítvány-254886727873568/
Youtube https://www.youtube.com/user/partnershungary
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dr.Herbai István ketten együtt, dr. Rudas János ketten együtt, Deák Éva ketten együtt, Varga Ilona ketten együtt, dr. Richter Sándor ketten együtt, Pallaghy Orsolya ketten együtt
Nyilvántartási száma 5385 / 2013
Alapítási éve 1994
Célok A társadalmi konfliktusok megelőzésének, a tárgyalási technikák fejlesztésének, a mediációs és békéltetési tevékenységnek, az együttműködési készségnek, a civil társadalom fejlesztésének és a problémamegoldási technikák elsajátításának elősegítése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés