PARA-FITT SPORTEGYESÜLET

PARA-FITT SPORTEGYESÜLET

1% -ot gyűjtő szervezet
Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Szeretnénk továbbra is kedvező áron biztosítani a foglalkozásainkat felkészült oktatókkal, illetve megtartani az ingyenes sport és szabadidős programok lehetőségét azok számára, akiknek ez az egyetlen lehetőség a kikapcsolódásra, mozgásra.

SZERVEZET CÉLJAI

Egyesületünket 2001 decemberében azzal a céllal alapítottuk, hogy a társadalom perifériáján élő értelmi és halmozottan sérült gyerekek, fiatalok és családjaik számára lelki és testi rehabilitációjához lehetőséget nyújtsunk.Hétvégenként több ingyenes szabadidőprogramot szervezünk számukra.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Egyesületünket 2001 decemberében azzal a céllal alapítottuk, hogy a társadalom perifériáján élő értelmi és halmozottan sérült gyerekek, fiatalok és családjaik számára lelki és testi rehabilitációjához lehetőséget nyújtsunk.Hétvégenként több ingyenes szabadidőprogramot szervezünk számukra.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

2016-ban több,mint 300 sportfoglalkozást és 40 szabadidő-foglalkozást, kirándulást, kulturális programot tartottunk tanítványainknak. A dokumentumoknál beküldött táblázatban ezek időrendben lebontva megtekinthetőek.
A szervezet tevékenysége, eddigi eredményeinek bemutatása:
Egyesületünk 15 éve foglalkozik értelmileg sérült fiatalok és gyerekek sportjával, szabadidős programok szervezésével, családok mentális gondozásával.
Terápiás úszást, vízhez-szoktatást és úszásoktatást heti 2x 3 órában tartunk
A Supergym edzőteremben ( 1081 Rákóczi út 57) integrált sportfoglalkozásokat tartunk heti 3 órában, péntekenként ingyenesen.
Fontosnak tartjuk a fogyatékosok életminőségének és egészségi állapotának javítása szempontjából a kondicionáló tornáinkat, és az úszást mert ezek jótékonyan hatnak szív és érrendszerükre, segítenek megőrizni ízületi és gerincmobilitásukat vagyis javítják fittségi állapotukat, fizikai aktivitásukat
Hétvégi tevékenységünket alkalmanként kibővítjük múzeumlátogatással,filmvetítéssel, kézműves-foglalkozással.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az első nálunk felnőtt generáció részére Életrevaló programunk 2012-ben indult , a fogyatékkal élő, értelmileg sérült fiatalok életviteli képességeinek fejlesztését, társadalmi beilleszkedésének elősegítését célozza meg. Olyan mindennapi élethelyzeteket kell csoportosan megoldaniuk, amikkel a hétköznapi életben, a későbbiekben ők is találkozhatnak. Ez az informális oktató programunk folyamatosan működik és kerül bele mindig újabb tag a nálunk felnövő nemzedékből.
A szülők elégedetten mesélik, hogy az ismert útvonalakon már egyedül közlekednek a fiatalok, és megbízhatóak vásárlásokkal, ügyintézéssel a lakókörnyezetükben. Az általuk tesztelt üzletek, szolgáltatások kerülnek fel egy folyamatosan bővülő, akadálymentesített weboldalra: www.ittelfogadnak.hu .A programról forgatott filmünk bekerült 2014-ben a Budoku – Budapesti Dokumentumfilm Fesztivál döntőjébe, 2016-ban a Magyar Speciális Filmszemle különdíját nyerte illetve beválogatták az indiai http://www.wecarefilmfest.org/ és a belfasti http://www.respectfilmfest.com/2017-es versenyprogramjába.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve PARA-FITT SPORTEGYESÜLET
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Értelmi fogyatékosok szervezetei, támogatása
Irányítószám 1081
Város Budapest
Cím Fiumei út 21-23. 9.lph. III.em./120.
Adószám 18175330-1-42
Bankszámlaszám 16200113-18514261-
Telefonszám +36-20-5148496
Email parafitt@gmail.com
Web www.para-fitt.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/Para-fitt/174969312543328
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/para-fitt-sport-club?trk=biz-companies-cym
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=2wxcOMQHHO4
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Gégény Noémi
Nyilvántartási száma 9787 / 2014
Alapítási éve 2001
Célok Értelmi fogyatékos gyermekek és felnőttek rehabilitációja rendszeres úszás és úszásoktatás útján. Már úszni tudó fiatalok versenyeztetése, hazai speciális úszóversenyek szervezése; kapcsolatfelvétel és cserekapcsolatok fenntartása külföldi társszervezetekkel, külföldi mozgássérült versenyeken való részvétel; szabadidős, iskolai szünidős programok szervezése és lebonyolítása, nyári mozgássérült táborok létrehozása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet eb00065728_1.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés