PAF - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány és Civil Mozgalom

PAF - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány és Civil Mozgalom

1% -ot gyűjtő szervezet
Járóbeteg- és rehabilitációs ellátás támogatása

Az orvos kezel, a kapcsolat gyógyít!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

2015-ben az elmúlt évben elindított folyamatokat szeretnénk folytatni és kiterjeszteni: - 6-8 darab két napos PAF workshop megtartása, - 2 darab egy napos PAF konferencia szervezése, - A már folyamatban lévő kórházfejlesztési folyamatok továbbvitele és 2-3 újabb kórházfejlesztési folyamat elindítása.

SZERVEZET CÉLJAI

A PAF – Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány és Civil Mozgalom azért jött létre néhány évvel ezelőtt, hogy az intézményekkel, az egészségügyi dolgozókkal (orvosokkal, ápolókkal) és a gyógyulni vágyó emberekkel közösen alakítsa emberibbé a magyar egészségügyet!

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A PAF – Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány és Civil Mozgalom azért jött létre néhány évvel ezelőtt, hogy az intézményekkel, az egészségügyi dolgozókkal (orvosokkal, ápolókkal) és a gyógyulni vágyó emberekkel közösen alakítsa emberibbé a magyar egészségügyet!

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

1. A páciensek történetei alapján keressük az egészségügy hétköznapi hőseit, a beteg
emberekkel együtt érző, velük személyes kapcsolatot kialakító, és az emberi gyógyítás mellett még mindig szenvedélyesen kiálló orvosokat, nővéreket, szakápolókat, szakembereket, akik készek a bürokráciával is szembeszállni, ha a betegeik érdekeiről van szó. Ezeket a hétköznapi hősöket PAF díjban részesítjük, bemutatjuk, példának állítjuk munkájukat, és bevonjuk őket további tevékenységünkbe.
2. Készség- és attitűdformáló tréningeket és konferenciákat tartunk a PAF orvosokkal és szakemberekkel, ahol az érzékenyítés és a sajátélmény alapú tapasztalati tanulás játssza a főszerepet. Főbb témáink: kulturális másság kezelése (roma páciensek), krónikus fájdalom, orvos-beteg kommunikáció, stresszmentes koraszülött ellátás, szoptatás, rossz hír közlése, állatasszisztált terápiák, palliatív ellátás (hospice), lelki fonendoszkóp (ráhangolódás a betegre, emberi méltóság
3. Teljes intézményeket vagy egyes kórházi osztályokat átfogó szervezetfejlesztési folyamatokat indítunk.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

1. 2013-ban egy EU-s pályázat elnyerésével megvalósítottuk a nyíregyházi Jósa András Kórház 300 nővérének erőszakmentes kommunikációs képzését.
2. A 2013-ban megrendezett Nem fog fájni? – Humánus orvoslás a gyermekgyógyászatban című konferencia szervezőivel együttműködtünk, majd a konferencia legnépszerűbb témáiból 2 napos workshopokat (A szoptatás szakmai alapjai, Stresszmentes koraszülött ellátás) rendeztünk. Ezekből forrott ki az az innovatív módszertan, amelynek alapján a 2014 novemberében Az orvos kezel – a kapcsolat gyógyít című rendhagyó, sajátélményű konferenciánkat megrendeztük.
3. 2014-ben két kórházban kezdtünk el szervezetfejlesztési folyamatot. Az egyik a SOTE I.
Gyermekgyógyászati Klinikája (Bókay Klinika), míg a másik a Heim Pál Gyermekkórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya (SBO) volt. A Bókay klinikán végigvittünk egy diagnózis folyamatot és nemsokára elindulnak a készség- és attitűdformáló képzések, míg a Heim Pál Gyermekkórház SBO-n még a diagnózisnál tartunk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve PAF - Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány és Civil Mozgalom
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Járóbeteg- és rehabilitációs ellátás támogatása
Irányítószám 1037
Város Budapest
Cím Montevideo utca 2/c.
Adószám 18214992-1-41
Bankszámlaszám 10700244-66607027-51100005
Telefonszám +36-1-487-9090
Email paf@pafhungary.hu
Web www.pafhungary.hu
Facebook www.facebook.com/pozitivattitudformalas
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCg7TAjg4l9p1Ovj0Cq0w2nw
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Mezei Andrea
Nyilvántartási száma 11370 / 2013
Alapítási éve 2011
Célok A humánus működést meghatározó értékek terjesztése az egészségügyben és ezzel párhuzamosan az ezen értékek mentén történő működést lehetővé tevő egészségügyi intézményrendszer kialakulásához való hozzájárulás.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés