Őrzők Alapítvány

Őrzők Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Segítség, amely célba ér!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

MIRE GYŰJTÜNK?

Az Alapítvány a Tűzoltó utcai Klinikával egyeztetve a legégetőbb célokra - műszerekre, beruházásokra, fejlesztésekre - gyűjt. Mindig arra, amire a gyermekek gyógyításához és kórházi körülményeinek javításához leginkább szüksége van a Klinikának, és ami az adott körülmények között reálisan megvalósítható.

2017-ben célunk a Tűzoltó utcai Gyermekklinika sürgősségi osztályainak kialakítása.

SZERVEZET CÉLJAI

Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az Őrzők Alapítvány támogatásával épülhetett rehabilitációs tornaterem, kulcsfontosságú orvosi műszerek kerülhettek az osztályokra a gyermekek kezelésének megkönnyítésére, és a szülők folyamatos kórházi vagy kórház közeli tartózkodását is az alapítvány által finanszírozott baba-mama szobákkal (7 szoba fürdővel a klinika területén) és családi lakásokkal (6, egyenként 47m2-es garzonlakás) tudja biztosítani a klinika. Az alapítvány támogatja a tudományos kutatást, a nővérek és orvosok továbbképzését. Segítő szakemberek (szociális munkás, pszichológus, gyógytornász) foglalkoztatásával segíti a gyógyító személyzet munkáját. Az alapítvány célja a fent említett szak- és támogatási területek további fejlesztése a klinika vezetésével egyeztetve, az aktuális szükségletek (osztályok felújítása, műszeres korszerűsítés) figyelembevételével.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az Őrzők Alapítvány a klinikai gyógyító munkát a következő műszerekkel támogatta: hematológiai automata, hordozható digitális EEG, röntgengép, betegőrző monitorok, sebészeti képerősítő, Babytron respirátor, térdizület mozgató gép, cardiocap monitor, plazmasterilizáló, volumetrikus és infúziós pumpák és állványok, intubációs fiberoszkóp, intenzív ágy, glükóz szenzorok, vérnyomásmérő monitorok, Rotofix centrifuga, színes CCDTV kamera, ultrahang diagnosztika, ágymérleg, semi-mikroosmometer, klímaberendezések, gyógyszertároló kocsi, ágytálmosó készülék, kórtermi ágyak, éjjeli szekrények, ultrahangos inhalátor, vákuumpumpa és számtalan egyéb egyszerhasználatos eszköz.

Nagyobb volumenű felújítási projektet: megépült és berendezésre került az Egynapos Osztály, a kórházi épületek tetőszerkezetének teljes felújítása és a Sebészeti és Intenzív Osztályok gyermekbarát, a kor követelményeinek megfelelő átépítése, festése és berendezése.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Őrzők Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Kórházi és intézeti ellátás támogatása
Adószám 19017808-1-43
Bankszámlaszám 11709002-20065829-00000000
Telefonszám +36-1-215-9969
Email orzok@orzokalapitvany.org
Web www.orzok.hu
Facebook www.facebook.com/orzok
Google + google.com/+OrzokalapitvanyOrg
LinkedIn linkedin.com/in/őrzők-alapítvány-5008a3116
Youtube http://www.youtube.com/user/orzokalapitvany
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés