Önmegvalósítás Egyesület

Önmegvalósítás Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása

Tedd boldoggá magad és gyermekeid életét! Épülj fel a szenvedélybetegségedből, légy példa, segítünk!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Egyesületünk a szenvedélybetegek közösségi alapellátásban tevékenykedik. A ellátás szerves részeként kívánnánk működtetni a rehabilitációs- és rekreációs célból felújított Tornaszentandrási vendégházunkat, mely hozzájárulna a szenvedélybetegek komplexebb gondozásához. A ház kívülről és belülről felújításra került, viszont jelenleg a berendezés hiányosságai nem teszik lehetővé, hogy a betegeket megfelelően el lehessen szállásolni. Nagy szükségünk lenne új vagy használt fa székekre (kb.10 db), új vagy használt fa ágyakra -matraccal vagy anélkül (kb. 6 db)-, vagy az erre fordítható pénzadományra!!!

SZERVEZET CÉLJAI

Segítjük a hátrányokkal-, nehézségekkel küzdő egyéneket és családokat az önkiteljesítés elérésében, a bennük rejlő lehetőségek megvalósítása érdekében. Támogatjuk fejlődésüket: a problémák valódi okainak felismerésben, a célok kitűzésében, a megoldás tudatosításában, valamint a megvalósításban.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Segítjük a hátrányokkal-, nehézségekkel küzdő egyéneket és családokat az önkiteljesítés elérésében, a bennük rejlő lehetőségek megvalósítása érdekében. Támogatjuk fejlődésüket: a problémák valódi okainak felismerésben, a célok kitűzésében, a megoldás tudatosításában, valamint a megvalósításban.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Pszichológiai konzultáció, és terápia (egyéni, csoportos, pár, családi).
Szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára egyéni és csoportos tanácsadás/gondozás! Szenvedélybetegek Közösségi Ellátása Miskolc területén (államilag finanszírozott és ellenőrzött - NRSZH). Ellátási szerződéssel térítésmentes. 2009-től 172 szenvedélybeteg és családjuk felépülését segítettük; már 16 éves kortól fogadjuk a felépülni vágyó jelentkezőket: alkoholfüggő, dohányos, játékszenvedéllyel küzdő, társfüggő, nyugtató-altató függő.
Speciális munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtunk álláskeresők számára ÉMRMK vagy más szervezetek, cégek, magánszemélyek megbízásából;
Alkalmasság- és beválás vizsgálat (egyéni és csoportos)
Munkatanácsadás (lehetőségek felmérése, egyéni elhelyezkedési esélyek növelése, munkavállalási ismeretek)
Pályatanácsadás (pályaorientáció vagy pályakorrekció elősegítése az érdeklődés, képesség, személyiség, munkamotiváció függvényében)
Álláskeresési tanácsadás, -tréning
Pszichológiai tanácsadás (az elhelyezkedést akadályozó életvezetési-, személyiségproblémák feltárása, megoldása).

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

1. 2009-től 172 szenvedélybeteg és családjuk felépülését segítettük a közösségi alapellátásban (folyamatosan 40-70 fő).
2. A 2013. 05. 02.-2015. 02. 28.-ig az „ÖNMEGVALÓSÍTÁS” (SMCA-2012-0443-S) PROJEKT-et 9.000.400.- Ft (HUF) a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósítottuk meg.
A projektben olyan professzionális segítők alkalmazták az alternatív és innovatív módszer-együttest, akikkel A SZENVEDÉLYBETEG CSALÁDOK TERMÉSZETES MÓDON VÁLNAK KÉPESSÉ családi kapcsolataik meggyógyítására, az emberi kapcsolataik életre keltésére/bővítésére, illetve feloldják a lehetőségek és a vágyak távolságából keletkező feszültségeiket.
Miskolci családok jelentkeztek: 148 résztvevő volt, 70 függő és hozzátartozóik. Egyéni-, családi-; csoportos tevékenységekkel igyekeztünk a résztvevő szenvedélybetegek felépülését felgyorsítani és kutya örökbefogadással 8-10 évre kiterjeszteni az életforma változást! Személyiségteszt igazolta a fejlődést.
3. Munkaerő-piaci tanácsadást- és tréninget biztosítottunk 650 álláskereső részére öt B.A.Z. Megyei Munkaügyi Kirendeltség megbízásából.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Önmegvalósítás Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Egészségkárosultak egyéb és általános támogatása
Irányítószám 3531
Város Miskolc
Cím Győri kapu 24/B. 1/104.
Adószám 19330161-1-05
Bankszámlaszám 54500150-10005068-
Telefonszám +36-30-6374123
Email megvalosit@gmail.com
Web www.onmegvalositas.shp.hu
Facebook https://www.facebook.com/Családölelő
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=3z_t0Z68Nes
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Jacsó József
Nyilvántartási száma 64182 / 2013
Alapítási éve 2006
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés