Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Zöld bázist szeretnénk létrehozni egy Közösségi tér formájában. Itt kapna teret állandó kiállításunk, öko-kreatív műhelyünk és Értékmegörző névvel adományboltunk is. Állandó programok helyszíne lenne, a környezetvédelem témakörében. Ide várnánk a züldülni vágyó embereket, hogy személyre szóló tanácsokkal láthassuk el őket.

Társadalmi integrációs programunk résztvevői fedél nélküli emberek, akiknek szintén egy bázist jelentene közösségi terünk. Étkezési, tisztálkodási lehetőséget tudnánk biztosítani számukra és akár az éjszakáikat is itt tölthetnék egy krízisszobát kialakítva számukra. 

SZERVEZET CÉLJAI

A környezettudatos életmód népszerűsítése. Az egyén felelősségének kiemelése és konkrét megoldások ajánlása. Környezetbarát munkahelyek teremtése. Részvétel az oktatásba, nevelésben. Tudatformáló kisfilmek készítése, terjesztése.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A környezettudatos életmód népszerűsítése. Az egyén felelősségének kiemelése és konkrét megoldások ajánlása. Környezetbarát munkahelyek teremtése. Részvétel az oktatásba, nevelésben. Tudatformáló kisfilmek készítése, terjesztése.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Oktatásban, nevelésben való részvétel: interaktív játszóházat üzemeltetünk, mely segít eligazodni a gyermekeknek a szelektív hulladékgyűjtésben és megadja a legfontosabb kérdésre a "miért"-re a választ. Kreatív foglalkoztatónkban a nagyobbak is bekapcsolódhatnak újrahasznosító műhelyünk munkájába. Több munkahely bevonásával Dunaújváros és környékén elindítottuk "Környezetbarát munkahely" programunkat. Ahol a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának és módjának hangsúlyozásán túl, a gyűjtés lehetőségét is megteremtettük. Szelektív konténereket biztosítottunk számukra. Törekszünk arra, hogy közvetlenül a felhasználóhoz kerüljenek ezek az anyagok, így is csökkentve a szállításuk általi környezetterhelést. Vegyszermentes tisztítószerek kiajánlásával a háztartások "zöldítését" tűztük ki célul.Társadalmi integrációs programunkban hajléktalan emberek önkéntesként való foglalkoztatását kezdeményeztük. Meleg ételt, tisztálkodószereket és ruhacsomagot biztosítunk nekik ezek mellett munkájukról igazolást állítunk ki, amivel nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerő piacon.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Több óvoda és bölcsőde adott már teret munkánknak és tartottunk náluk játszóházat. Mások által hulladéknak ítélt ruhaneműk és használati tárgyak a mi közreműködésünkkel újra használatba kerültek. Ingyenes ruhaosztást szerveztünk Dunaújvárosban és Daruszentmiklóson, valamint személyesen juttattuk el rászoruló családoknak az összegyűlt adományok nagy részét.
A Családok Átmeneti Otthonának dunaújvárosi tagintézménye is megkezdte velünk a zöldülést és a játszóházon túl a szelektív hulladékgyűjtést is meg tudtuk valósítani náluk. Dunaújvárosban már több mint 16 munkahely csatlakozott Környezetbarát munkahely programunkhoz. Társadalmi integrációs megmozdulásunk 6 fedél nélküli ember számára nyújtott segítséget, akik közül ketten már albérletben lakhatnak, további 1 fő pedig talált magának állást és látja a kiutat.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Ökologistic Környezetvédelmi Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás
Irányítószám 2423
Város Daruszentmiklós
Cím Berzsenyi Dániel u. 5.
Adószám 18595501-1-07
Bankszámlaszám 16200151-18526080-
Telefonszám +36707799183
Email okologistic@gmail.com
Web www.okologistic.shp.hu
Facebook https://www.facebook.com/okologistik
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCAQGxk-qCH_1I10Z8NiQwOA
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Vészity Katalin kuratórium elnöke
Nyilvántartási száma 1056 / 2014
Alapítási éve 2014
Célok hulladékok gyűjtése, szelektálása, környezettudatos életre nevelés, továbbá az alapító okiratban részletezett célok
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés