Nyírség Könyvtár Alapítvány

Nyírség Könyvtár Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Közhasznú kulturális tevékenység (kht)
telefon +36-42-445-693
adószám 18810048-1-15
számlaszám 11744003-20004745-

Több mint könyvtár

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Az adó 1%-ból származó összeget könyvtári állományunk bővítésére, eszközök beszerzésére használjuk fel. 

SZERVEZET CÉLJAI

A "Nyírség Könyvtár Alapítvány" általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtáraként feladatának tekinti, hogy az állampolgárok számára biztosítsa a magyar és az egyetemes kultúra kincseit, a hazai és nemzetközi információhoz és tudáshoz való szabad hozzáférést.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A "Nyírség Könyvtár Alapítvány" általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtáraként feladatának tekinti, hogy az állampolgárok számára biztosítsa a magyar és az egyetemes kultúra kincseit, a hazai és nemzetközi információhoz és tudáshoz való szabad hozzáférést.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kiemelt figyelmet fordítunk a számítástechnika könyvtári alkalmazásának továbbfejlesztésére, a dokumentumok és információk hozzáférésének növelésére továbbá a tartalomszolgáltatásra.
Lehetőséget biztosítunk arra, hogy a könyvtár állományáról és szolgáltatásairól az Interneten is tájékozódni tudjanak az érdeklődők.

Tudományos és ismeretterjesztő tevékenységet folytatunk, rendezvényeinkkel kapcsolódunk be a város gazdag kulturális életébe.

Az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében a helyi középiskolákkal is kapcsolatban állunk, programjainkkal népszerűsítjük az olvasást a fiatalok körében.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Küldetésünknek tekintjük, hogy kulturális, szociális programjaink és szolgáltatásaink által a lehető legnagyobb segítséget nyújtsuk a lakosság számára az óvodásoktól a nyugdíjas lakosságig. Eddig elért eredményeinkről és leendő programjainkról a honlapunkon további információk találhatóak.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Nyírség Könyvtár Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Közhasznú kulturális tevékenység (kht)
Irányítószám 4400
Város Nyíregyháza
Cím Ungvár sétány 5.
Adószám 18810048-1-15
Bankszámlaszám 11744003-20004745-
Telefonszám +36-42-445-693
Email nyirsegkvt@freemail.hu
Web http://www.nyirsegkonyvtar.hu/
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Onderó Szilárd
Nyilvántartási száma 1031 / 2013
Alapítási éve 2003
Célok Az alapítvány átveszi és működteti a könyvtárat, amely művelődési és bizonyos szakmai igények kielégítésére törekszik, valamint a könyvtári állomány kialakítására, mind a tartalom, mind a kiadványtípusok tekintetében. Továbbá egyéb szabadidős tevékenység, szociális ellátás, számítástechnikai tevékenység, egyéb szoftver-szaktanácsadás, adatfeldolgozás, felnőtt- és egyéb oktatás, egyéb közösségi és társadalmi tevékenység, hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel valamint a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység, a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű rétegek foglalkoztatásának elősegítése.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés