Noé Állatotthon Alapítvány (teljes név: Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány)

Noé Állatotthon Alapítvány (teljes név: Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány)

1% -ot gyűjtő szervezet
Állatkórház, állatmenhely, támogatás

"Van, amikor megmentünk egy állatot, és nem is sejtjük, hogy ezzel önmagunkat mentettük meg"

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Etikus adománygyűjtő szervezet

MIRE GYŰJTÜNK?

Speciális projektunk a MiniMenhely program rehabilitációs kennelsorát szeretnénk felújítani. És az örök álom a kölyökkutya karantén, ahol biztonságban, teljes szeparációban, a fertőzésektől védve cseperedhetnének a hozzánk bekerülő apróságok.

Szeretnénk tovább folytatni az Állatotthon akadálymentesítését. Folytatnánk az első generációs kennelek felújítását, a műanyag hőszigetelt kutyaházak beszerzését.

SZERVEZET CÉLJAI

Állatvédelem; az állatotthon fejlesztése, balesetes és megkínzott állatok mentése, katasztrófák esetén mentés, szemléletformálás, oktatás.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Állatvédelem; az állatotthon fejlesztése, balesetes és megkínzott állatok mentése, katasztrófák esetén mentés, szemléletformálás, oktatás.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Budapest legnagyobb állatotthonaként 1992 óta végezzük a bajba jutott, megkínzott, balesetet szenvedett állatok mentését. Hat hektáros állatmenhelyünk jelenleg több, mint 1000 kutya, cica, majom, sakál, malac, kecske, juh, emu, nyuszi, tengerimalac, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, borz, ló, póni, őz, szarvas, díszmadár, galamb, varjú, egerészölyv, teknős, nyest és szarvasmarha átmeneti, vagy - sok esetben - végleges otthona.

Gyakran riasztanak minket állatkínzások kapcsán is; ilyenkor nem csak az állatról kell gondoskodnunk, hanem arról is, hogy a bűncselekmény elkövetője ellen eljárás induljon.

Katasztrófacsoportunk folyamatosan rendelkezésre áll az állatokat sújtó természeti vagy ipari katasztrófák esetére.

Egyik legfontosabb célkiűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés.
Állatvédelmi Oktató Programunk részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják, illetve mi látogatunk el az iskolákba.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2017. év elején összesen 1121 védencünk volt, nagyjából a fele kutya és macska, 20 lóféle él a gondozásunkban, illetve nagyon sok háziállat, egzotikus vagy vadállat.
2016-ban több mint 1.000 állatot fogadtunk be. Összesen 962 állatot adtunk örökbe, juttatunk vissza eredeti gazdájához, vagy repatriáltunk sikeresen. Minden gazdához adott állatunk oltva, chipezve és a felnőtt állatok ivartalanítva költöztek új otthonukba, míg a kiskölykök szigorú ivartalanítási kötelezettséggel.

Részletek az elért eredményekről: http://noeallatotthon.hu/index.php?pid=2&cid=2629

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Noé Állatotthon Alapítvány (teljes név: Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány)
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Állatkórház, állatmenhely, támogatás
Irányítószám 1108
Város Budapest
Cím Hang u. 2.
Adószám 18169696-1-42
Bankszámlaszám 16200175-11537814-
Telefonszám +36-30-2211299
Email info@noeallatotthon.hu
Web www.noeallatotthon.hu
Facebook http://www.facebook.com/noeallatotthon
Youtube http://www.youtube.com/user/noeallatotthon/featured
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Tasnádi Katalin
Nyilvántartási száma 8069 / 2011
Alapítási éve 2000
Célok Az alapítvány célja az Alapító szándéka szerint az elhagyott, elkóborolt, vagy segítségre szoruló háziasított, vagy vadon élő állatok befogása, orvosi ellátása, élelmezése és esetlegesen új gazda keresése vagy vadon élő állatok esetében lehetőség szerinti repatriálása. Az állatok elhelyezésére Budapest, XVII. kerület külterületén állatotthon került kialakításra, ahol kulturált környezetben, orvosi ellátás mellett élhetnek az állatok. További célunk katasztrófa esetén azonnal bevethető állatmentő csoport létrehozása és működtetése, valamint részvétel az oktatási szférában és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése személyes példaadási technikával. Az alapítvány közhasznú célja továbbá állat-természetvédelmi oktató és ismeretterjesztő elméleti és gyakorlati program kidolgozása és megvalósítása, az állatotthonban oktatóközpont létrehozása és működtetése, állat- és természetvédelmi rendezvények szervezése és lebonyolítása.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet eb00137564.pdf
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés