Nem Adom Fel Alapítvány

Nem Adom Fel Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem

" Mindenki elég gazdag ahoz, hogy másokon segítsen."

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

MIRE GYŰJTÜNK?

Fogadj örökbe egy mélyszegénységben élő gyermeket, és segítsd hozzá az idei Nemadomfel táborban való részvételhez!

A tábor résztvevői között vannak fogyatékossággal élő fiatalok, hátrányos helyzetű gyerekek, iskolás és egyetemista korú önkéntesek, az Alapítvány idősebb és fiatalabb dolgozói, sőt akár sérült gyermeket nevelő, vagy sérültként gyermeket nevelő családok is.

A tábor több tízezer forintos költségeit azonban nem mindenki tudja állni magának, ez különösen igaz a mélyszegénységben élő gyermekekre, akikkel a Nemadomfel házakban (Szendrőlád, Martonyi és Pánd) foglalkozunk hétköznap délutánonként.

Kérjük, támogasson egy hátrányos helyzetű gyermeket táborozási költségeiben.

"Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másokon segítsen."

 

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak, tagjainak támogatása, elősegítve állapotuk, helyzetük javulását, társadalmi integrációjukat. Hozzásegítve ezeket az embereket ahhoz, hogy saját erejüket, tehetségüket felhasználva programjainknak aktív közreműködői, sőt létrehozói legyenek.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Célunk a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak, tagjainak támogatása, elősegítve állapotuk, helyzetük javulását, társadalmi integrációjukat. Hozzásegítve ezeket az embereket ahhoz, hogy saját erejüket, tehetségüket felhasználva programjainknak aktív közreműködői, sőt létrehozói legyenek.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Munkahelyteremtő program: Ennek keretében egyrészt fogyatékkal élő dolgozók végzik társasházak, irodák takarítását, másrészt az ő közreműködésével valósulnak meg az Alapítvány programjai és segítjük a nyílt munkaerőpiacon való elhelyezkedést is.
Nemadomfel Együttes: Tagjai sérült, de zenei téren tehetséges fiatalok. Az együttes zenészei az Alapítvány dolgozói.
Jobb Velünk a Világ!: Először 2008-ban a Papp László Sportarénában rendeztük meg azzal a céllal, hogy a sérültek segítsenek más hátrányos helyzetű embereknek, azóta évente megrendezzük. A fogyatékkal élő szervezők 2008 óta több mint 40 millió forintot gyűjtöttek össze különböző jótékonysági célokra.
Nemadomfel Ház program: Szendrőládon indítottuk a 2009-es JVV rendezvény bevételéből mélyszegénységben élő, 5-10 éves korú roma gyerekek száma
Integrált nyári táborok: A fiatalok a táborokban fogyatékkal élő és roma fiatalokkal együtt töltik szabadidejüket, szerveznek közös programokat.
A sérült tagokból álló Never Give Up gospel kórusunk idén áprilisban lépett a nyilvánosság elé Nick Vujicic előadásain.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Három Nemadomfel ház nyitása: házanként 20-22 roma gyerek töltheti iskola után a délutánját a Nemadomfel házban. Itt tanulással, játékkal, fejlődéssel töltik a délutánokat a gyermekek.
Nemadomfel tábor: Minden évben megrendezzük az alapítvány integrált táborát, kb. 200 főnek. Az ország különböző tájáról érkeznek hátrányos helyzetű fiatalok(látássérült, mozgássérült), önkéntes segítők, szervezők.
Jobb velünk a világ!: Eddigi legnagyobb sikereink közé tartozik az először 2008-ban a Papp László Sportarénában rendezett „paradigmaváltó” koncert, ezen közel 9000 ember vett részt. A koncertet azóta évente megrendezzük.
Érzékenyítő trénigek: Tapasztalati szakértők- azaz különböző fogyatékkal élő munkatársaink, önkénteseink részvételével - tartunk tréningeket cégek, intézmények munkatársainak, iskoláknak, hogy személyesen megismerhessék a sérült embereket, élethelyzetüket.
Nem Adom Fel Cafe and Bar: Budapest első fogyatékkal élő emberek által alapított kávézóját nyithattuk meg 2016-ban, amely közel 50 megváltozott munkaképességű embernek ad lehetőséget beintegrálódni a munkaerő piacra.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Nem Adom Fel Alapítvány
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb gyermek- és ifjúságvédelem
Irányítószám 1093
Város Budapest
Cím Lónyay utca 3. 2./1.
Adószám 18256529-1-43
Bankszámlaszám 10700206-43547104-51100005
Telefonszám +36-1-7854355
Email nemadomfel@gmail.com
Web www.nemadomfel.hu
Facebook https://www.facebook.com/nemadomfel
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Dely Géza
Nyilvántartási száma 9765 / 2011
Alapítási éve 2006
Célok Nemzetközi programokba való bekapcsolódás, ifjúsági csereprogramok szervezése, elsősorban hátrányos helyzetű fiatalok számára.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés