Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete

Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete

1% -ot gyűjtő szervezet
Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása

“Egy magányos kődarab mindig csak kő marad. Ám ha kell, a sok kis kő együtt templomot emel.”

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

~~Az ADHAT.Hu  rendszere segíthet biztosítani az alapvető működési feltételek elérését, melynek köszönhetően a társadalmi folyamatok aktívabb, hatékonyabb részt vevőivé tudtunk válni.

~~Az eddig elért jobb működési feltételek és az infrastrukturális fejlesztések erősítése, az elért civil szektorben való megmaradásunk feltételét szeretnén minél hatokonyabban megteremteni és működtetni. Saját fejlődésünk érdekeit leginkább szolgálóan akrjuk a támogatásokat felhasználni.

~~Egyesületünk fenntartásában lévő „Kéz a Kézben” Támogató Szállító Szolgálatunk 2006-tól áll a fogyatékosok szolgálatában. A szolgáltatás korszerűsítése, fentartásának finanszírozása elengedhetetlen a külső segítség. gépjármű parkunk elöregedése is komoly finansziális gondokat okoz. 

SZERVEZET CÉLJAI

A fogyatékossággal élő, de különösen, a mozgáskorlátozottság következtében tartósan fogyatékossá váló emberek érdekeinek megjelenítése, képviselete, szükség esetén védelme, számukra szolgáltatások szervezése és nyújtása. A képzés, átképzés, felnőttképzés, a rehabilitációs célú foglalkoztatás terén.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A fogyatékossággal élő, de különösen, a mozgáskorlátozottság következtében tartósan fogyatékossá váló emberek érdekeinek megjelenítése, képviselete, szükség esetén védelme, számukra szolgáltatások szervezése és nyújtása. A képzés, átképzés, felnőttképzés, a rehabilitációs célú foglalkoztatás terén.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

A súlyos fogyatékossággal élő munkavállalók számára képességüknek, képzettségüknek, egészségi állapotuknak megfelelő: tartós munkalehetőség biztosítása, a nyílt munkaerőpiacra történő felkészítés feltételeinek a megteremtése.

Tanácsadó szolgáltatásunk egy országos rendszer keretében működik, amely internetes szolgáltatás, személyes szolgáltatás, valamint intézményi szolgáltatásból áll. Mára már három fő képzett sorstársi tanácsadója van az egyesületünknek. Esélyórák szervezése.

A fogyatékos emberek hátrányainak enyhítése, esélyegyenlőségük megalapozása, illetve a társadalom szemléletmódjának alakítása érdekében az egyesületünk elnöksége létrehozta - a törvényi előírásokkal összhangban - a “Kéz a Kézben” támogató szolgálatot.

A szolgáltatásunk célja és feladatai: elősegíteni a rászoruló sérült emberek munkába járását, iskolába, óvodába, korai fejlesztő intézetbe járását, orvoshoz, rehabilitációs intézetbe járását, hivatalos ügyintézését, temető látogatását, szórakozását, vásárlását és baráti látogatását. A Személyi segítő szolgálat feladatai: segíteni a háztartási munkákban.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Egyesületünk 4 kistérségben (Mezőkövesd, Mezőcsát, Tiszaújváros és Emőd), 39 településen szolgáltat. Feladatainkat székhelyünkön és mezőcsáti telephelyünkön foglalkoztatottakon kívül több mint 32 fő önkéntes segítségével végezzük, melynek köszönhetően taglétszámunk mára meghaladja az 5150 főt. Információ kérések száma Személyesen: 7300 Fő, Telefonon: 11100 Fő, Levélben: 125 Db, Interneten: 1100 Db ahol igyekszünk szakszerű segítségre lenni!

Támogató szolgáltatásunk adatai ahol a fogyatékosokat segítjük: Személyi segítés: Ellátottak létszáma: 120 Fő Szállítás: Szállított személyek száma: 131 Fő Megtett összes kilométerek száma: 48472 Km

Mezőkövesden a Zsóry fürdőn lévő "BOKRÉTA" apartman házunkat a fogyatékosok üdülését segíti és ezek számokban: éves vendégéjszakák száma: 223 Apartmanunkat igénybe vettek összlétszám: 95 fő, az üdülőt igénybe vett összes fogyatékos száma: 76 fő

Szabadidős programok, kirándulások szervezése, programok száma meghaladja éves szinten a 18-at ahol a résztvevők létszáma közel 636 Fő, ebből kerekesszékes résztvevők száma: 40 Fő

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Mozgáskorlátozottak szervezetei, támogatása
Irányítószám 3400
Város Mezőkövesd
Cím Abkarovits Jenő tér 1.
Adószám 18417803-1-05
Bankszámlaszám 55100162-12001462-00000000
Telefonszám +36-30-2583760
Email buktal@freemail.hu
Web www.msmke.hu
Facebook https://www.facebook.com/mozgasserultekmezokovesdi.egyesulete
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=uLwCqrPtLr0
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Bukta László
Nyilvántartási száma 1900 / 2004
Alapítási éve 1995
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet obhgepi_pk_242_mozgasserultek_mezokovesdi_egyesulete_1492778631074_171781018112.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés