MIRE GYŰJTÜNK?

Szülősegítő kiadvány készítésére

Terveink szerint olyan több kötetes kiadványsorozatot állítunk össze, melyben hasznos tanácsokkal szolgálunk a szülők számára a gyermekükkel való foglalkozáshoz. Első, információs kiadványunk már megjelent, következő kötetünk a gyermekek fogászati vizsgálatra történő felkészítéséről fog szólni.

Szülőképzések kidolgozására

Az általunk kidolgozott Fogódzó Plusz képzésen túl több, aktuális, szülőket érdeklő témára reagáló képzést szeretnénk kidolgozni. Terveink között szerepel testvérképzés és érdekvédelmi képzés kidolgozása is.

Szülőképzések szervezésre

Képzéseinket szertnénk minél több család számára elérhetővé tenni nem csak a fővárosban, hanem orszgáos szinten is.

SZERVEZET CÉLJAI

Fő célunkként az autista gyermeket nevelő családok támogatását, képzését, segítését, érdekeinek védelmét, valamint a társadalom szemléletének formálását tűztük ki. Tagjaink között több sorstársi segítséget nyújtó mentorszülő is megtalálható. Tagszervezete vagyunk az AOSZ-nak.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Fő célunkként az autista gyermeket nevelő családok támogatását, képzését, segítését, érdekeinek védelmét, valamint a társadalom szemléletének formálását tűztük ki. Tagjaink között több sorstársi segítséget nyújtó mentorszülő is megtalálható. Tagszervezete vagyunk az AOSZ-nak.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Autista gyermeket nevelő családok számára nyújtott szolgáltatások:

- tematikus és kötetlen szülőklubok szervezése
- szülőképzések kidolgozása és szervezése
- szülősegítő kiadványok készítése
- információnyújtás, tanácsadás, mentorálás
- szabadidős programok szervezése
- az érintettek és családjaik érdekvédelme

Szakemberek és a többségi társadalom felé történő autizmus szempontú tevékenységeink:
- szakmai rendezvények szervezése
- szakemberek tájékoztatása, képzése
- a társadalmi szemléletformáló programok szervezése

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Legnagyobb eredményünknek a Fogódzó Plusz szülőképzés kidolgozását és országos terjesztését tartjuk, melynek során autista gyermeket nevelő szülők számára adunk át hasznos információkat az autizmus megértéséhez, a mindennapi nehézségek csökkentése érdekében. A képzést tapasztalt autizmus szakember és érintett szülő tartja. 2013-ban 7 Fogódzó Plusz képzés került megszervezésre országos szinten.

2013. októberében megjelent első információs kiadványunk, mely egy kiadványsorozat első kötetként általános információkat tartalmaz a szülők számára.

Rendszeresen megrendezésre kerülnek szülőtalálkozóink, melyeken van, hogy aktuális, a szülők számára érdekes témát járunk körbe, van, hogy egy kávé mellett beszélgethetnek kötetlenül és kapcsolódhatnak ki a szülők.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Ismeretterjesztés, támogatás
Irányítószám 2330
Város Dunaharaszti
Cím Kölcsey u. 28.
Adószám 18220320-1-13
Bankszámlaszám 17000019-13093884-00000000
Telefonszám +36-70-4248688
Email mozaikegy@gmail.com
Web http://mozaikegy.wix.com/mozaikegyesulet és www.mozaikegy.blogspot.com
Facebook www.facebook.com/pages/Mozaik-K%C3%B6zhaszn%C3%BA-Egyes%C3%BClet-az-Autizmussal-%C3%89l%C5%91-Emberek%C3%A9rt/10402865967
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCan-Vl4e_RENAReh_YMSVFQ
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Kapitány Imola elnök
Nyilvántartási száma 6145 / 2013
Alapítási éve 2011
Célok A "The National Autistic Society" "EarlyBird" programját - amely azt a célt szolgálja, hogy az autizmussal élő gyermekek szülei részére ismereteket, és a gyakorlatban is felhasználható tapasztalatokat közvetítsen - Magyarországon a lehető legszélesebb körben ismertté tegye, a programban foglaltak gyakorlati hasznosulását elősegítse. Az egyesület mindent megtesz annak érdekében, hogy a "The National Autistic Society" "EarlyBird" programja a jövőben is működhessen Magyarországon.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés