Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület

Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb kulturális tevékenység
telefon +36-20-3787092

Mi? He? MIHE Szabadidőnkben a világ megmentésén dolgozunk! Csatlakozz te is!!!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Egy önfenntartó, öko közösségi házra!!!

Lesz mintakert, gyógynövények, állatok, hatalmas konyha, kemence, kenyérsütés, sajtkészítés, befőzés, szappankészítés, kézműveskedés, kötés-horgolás, kis műhely, ahol lehet fúrni, faragni, biciklit szerelni, ajándékokat készíteni...

...ahol meg lehet tanulni az idősebbektől, hogy nem kell mindig vásárolni, ami elromlott, meg lehet javítani, 

...ahol meg lehet tanulni, hogy létezik vegyszermentes háztartás

...ahol  felfedezhetjük  a  Mosonszolnok  múltjából  adódó  "multikulturális"  jelleget, és saját értékeinket, hagyományainkat használva építhetjük a jövőt.

 

SZERVEZET CÉLJAI

Az egyesület elsõdleges feladata a gyermekek és az ifjúság szabadidejének kitöltése, az iskolarendszeren és iskolán kívüli, nemformális oktatás, nevelés, készség- és képességfejlesztés, ismeretterjesztés, attitûdformálás, ami hosszú távon közösségi állampolgári és emberi jogi fejlesztõmunkát takar.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az egyesület elsõdleges feladata a gyermekek és az ifjúság szabadidejének kitöltése, az iskolarendszeren és iskolán kívüli, nemformális oktatás, nevelés, készség- és képességfejlesztés, ismeretterjesztés, attitûdformálás, ami hosszú távon közösségi állampolgári és emberi jogi fejlesztõmunkát takar.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Közösségépítés, közösségépítés, közösségépítés!!!
Rengeteg tervünk, ötletünk van, hogy mivel tudnánk színesebbé tenni a környezetünkben élők mindennapjait úgy, hogy közben a fenntartható társadalom eszméjét tartjuk szem előtt. Egyesületünk rendezvényei, programjai nyitottak mindenki számára. Nem célunk költséges tömegrendezvényeket tartani, minden programunkat értékteremtő szándékkal tervezünk meg.
Jelenleg futó projektünk: Utcaverseny 2015.
„Az Utcaverseny 2015. a közösségi összefogásról, a közösség megtartó erejéről, a játékról szól. A 8 fordulós vetélkedő célja a közösségépítés, „ahol kiderül, melyik Mosonszolnok legösszetartóbb utcája.” Minden csapatot egy-egy utca lakói alkotnak, minden utca játszik. Az egész falu teljes lakosságát megszólító vetélkedő témái: fenntarthatóság, hagyományőrzés, környezettudatosság, egészséges életmód, generációk közti kapcsolatok, stb., mindez játékos, kreatív feladatok formájában.”

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Évkörös programjaink: Hagyományőrző disznóvágás, Farsangi fánkfesztivál, Jótékonysági vásárok és adománygyűjtések, Népdalgyűjtés, Kapcsolattartás határon túli magyarokkal, Kirándulások, Zarándoklatok, Kézműves foglalkozások, Megemlékezések a német és felvidéki kitelepítésről, Utcasportnap, Búcsúi Forgatag, Ministránstalálkozó, Mentális Wellness Tábor, Mulatság - augusztus 20., Családi napok, Céklafesztivál, Szalmabábok Mosonszolnok utcáin, Megemlékezés az Aradi Vértanúkról, Márton napi libázás és Lekvárkóstoló, Betlehemes játékok, Házhoz jön a Mikulás, Adventi koncertek, Kültéri betlehem, Előszilveszteri táncházak, MIHE-kórus
2007-2008: Felvidéki Örökségünk 1947-1948 kiállítás
2009-2010: Felvidékiek kitelepítése - kutatás
2011: 1. Mosonszolnoki Utcaverseny
2013: Helytörténeti kiállítás Feketenyéken
2014: Jövőnk! Jövünk! Ifjúsági közösségfejlesztési projekt
2015: Utcaverseny 2015.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb kulturális tevékenység
Irányítószám 9245
Város Mosonszolnok
Cím Fő u. 101-103.
Adószám 18986491-1-08
Bankszámlaszám 59600138-10002216-
Telefonszám +36-20-3787092
Email mail.mihe@gmail.com
Web www.mihe.hu
Facebook https://www.facebook.com/mihe.mosonszolnok
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Bejegyzett
Tisztviselők neve Kocsis Angéla
Nyilvántartási száma 62076 / 2007
Alapítási éve 2007
Célok Az egyesület elsődleges feladata a gyermekek és az ifjúság szabadidejének kitöltése, az iskolarendszeren és iskolán kívüli, nemformális oktatás, nevelés, készség-és képességfejlesztés, ismeretterjesztés, attitűdformálás, ami hosszú távon közösségi állampolgári és emberi jogi fejlesztőmunkát takar. Célunk, hogy az itt élő fiatalok felfedezzék a község arculatát, a benne rejlő szellemi értékeket, a "multikultruális jelleget" és mindezt mgőrizzék, továbbgondolják, hasznosítsák és továbbfejlesszék a saját maguk, a közösség és ezáltal a társadalom épülésére.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés