Mosolykommandó Alapítvány

Mosolykommandó Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Kórházi és intézeti ellátás támogatása

Mert hatalmad van másokat boldoggá tenni.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A bohócdoktori vizitek költségekkel járnak, amelyeket jelenleg kisebb felajánlásokból tudunk fedezni. Lufizsonglőr bohócunknak például a lufikat egy lufigyártó cég biztosítja. Az utazásokat kölcsönautókkal biztosítjuk, az üzemanyagköltségeket összedobjuk. Ez gyakran nehézségeket okoz, főleg ha messzebb fekvő kórházakba kapunk meghívást. Szerencsére egyre több helyre hívnak minket, egyre többször cseng a telefon, annyira sikeresek a vizitek. Szeretnénk ezt jól szervezett formában, támogatásokkal, és a honlapunkon keresztül történő precíz, és pontos elszámolással nyomon követni.

SZERVEZET CÉLJAI

A Mosolykommandó Alapítványt 2015-ben szegedi fiatalok alapították, abból a célból, hogy társadalmi felelősségvállalással, betegek és rászorulók élethelyzetének a javítása céljából önkéntes munkát végezzenek. (alapításkori nevünk: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány volt)

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

A Mosolykommandó Alapítványt 2015-ben szegedi fiatalok alapították, abból a célból, hogy társadalmi felelősségvállalással, betegek és rászorulók élethelyzetének a javítása céljából önkéntes munkát végezzenek. (alapításkori nevünk: Gyógyító Bohócdoktorok Alapítvány volt)

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Bohócdoktor csapatunk évek óta segíti a beteg gyerekek gyógyulását. Felemelő érzés látni a gyermekek szemében a csillogást, amikor – hacsak egy rövid időre is de – elfelejtik, hogy kórházban vannak, és felszabadultan tudnak nevetni, játszani. Szilárd meggyőződésünk, hogy bohócdoktori tevékenységünk, vidámságközpontú terápiás programjaink nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a mentális gyógyulást elősegítsék. Bohócdoktoraink nevetésterápiája a vidámság pozitív hatásait használja ki, mely napjainkban igen fontos része lett a kórházi, intézményi ellátásnak. A legtöbb orvos nagy jelentőséget tulajdonít az önkéntes nevettetők heti látogatásaink, hiszen a terápia megtanít szembenézi a félelmekkel, így a vidám vizit bizonyítottan javítja a beteg gyermekek gyógyulási esélyeit. Egyes kutatások és Bohócdoktoraink tapasztalata szerint is egy idő után a fogyatékkal élő betegeknél olykor a gyógyszeres kezelést is helyettesítheti a nevetésterápia.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Fiatal szervezet vagyunk, tele ötletekkel, és lelkesedéssel! A felkeresett kórházakkal hosszútávú, partneri viszonyt igyekszünk kialakítani. Az eddigi munkánk során több kórházat is meglátogattunk, köztük kiemelnénk a Szegedi Gyermekklinika Onkológiáját, sebészetét,, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályát, A Gyulai Pándy Kálmán Kórház Gyermekosztályát, számos gyermekorvosi rendelőt stb. Rengeteg tervünk, és megvalósításra váró ötletünk van, amelyeket meg szeretnénk valósítani. Bohócdoktor-csapatunk hónapról-hónapra bővül, támogatói körünk pedig napról-napra gyarapodik a közösségi média hihetetlen erejének köszönhetően.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Mosolykommandó Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Kórházi és intézeti ellátás támogatása
Adószám 18657573-2-06
Bankszámlaszám 12067008-01528812-00100000
Telefonszám +36-20-9197622
Email info@bohocdoktor.hu
Web http://bohocdoktor.hu
Facebook https://www.facebook.com/mosolydoktorok/
Youtube https://www.youtube.com/channel/UCkNA6BSvPVHiRA63MFjMYsw
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés