Mopszokért Alapítvány

Mopszokért Alapítvány

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás

Mopszokért, nem másért... Segíts, hogy segíthessünk! A fajtatiszta kutyák a szaporítók áldozatai.

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A folyamatos kommunikáció és informálás, támogatói csoportban elszámolás elősegítette, hogy a közvetlen orvosi költségek fedezete már támogatásokból előteremthető. Sajnos a mentvények számának növekedésével egyre csak nőnek ezek a költségek. Komolyabb támogatói körre van szükségünk, hogy előrébb léphessünk.

Egy-egy fontos gerincműtét nem kérdés, mindent megcsináltatunk, ami szükséges, még ha utólag is sikerül az árát összegyűjteni. Szükségünk lenne Pest megyében, Dél-Pest környékén egy házra, kis kerttel, ahol lehetőség lenne a nehezebb esetek elsődleges rehabilitációjára, akár csak használatra is. Jelenleg ez egyik tagunk saját lakásán történik, ami a mentvények megnövekedett száma miatt nem tudjuk meddig tartható. Szerencsére kutyáink gyorsan gyógyulnak.Főállásunk van, így az e-mail a preferált elérhetőség!

SZERVEZET CÉLJAI

Az Alapítvány célja a Mopsz fajtájú kutyák mentése, orvosi ellátást igénylő mopszok segítése. Később egy rehabilitációs központ kialakítása, első lépésként egy saját mopsz-ház, ahol a rosszabb állapotúak rehabilitálódhatnának ideiglenes elhelyezésük előtt. Távlati cél kutyaterápia idősek számára.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az Alapítvány célja a Mopsz fajtájú kutyák mentése, orvosi ellátást igénylő mopszok segítése. Később egy rehabilitációs központ kialakítása, első lépésként egy saját mopsz-ház, ahol a rosszabb állapotúak rehabilitálódhatnának ideiglenes elhelyezésük előtt. Távlati cél kutyaterápia idősek számára.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Az alapítványt civilként hoztuk létre, folytatva elődeink tevékenységét. Néhányan, főállásunk mellett, szabadidőnkben rohanunk az ország több pontján bejelentett sérült, elhagyott, beteg talált mopszokhoz. Rossz helyzetbe került tulajdonosok is kérhetnek tőlünk segítséget, illetve szívesen adunk tanácsot kutyatartók számára. Mivel nincs az alapítványnak saját menhelye, így megbízható ideiglenes befogadóknál gyógyulnak kutyáink, első körben a családunkban, barátoknál, de folyamatosan várjuk befogadók jelentkezését, akiket szintén mindenben segítünk. Rugalmasan és gyorsan oldunk meg minden fuvar és egyéb feladatot, nem várunk felajánlott segítségre, ha kell, kocsibapattanunk és saját zsebből finanszírozva megyünk el az ország egyik végéből a másikba. De nem megy segítség nélkül, mert sajnos egyre több fajtatiszta kutya kerül utcára, kerül rossz helyzetbe a szaporításnak "köszönhetően". A kutyagyárosok a profitot úgy tudják növelni, ha a költségeiket csökkentik és minél inkább kizsigerelik a kutyákat. Sajnos ebbe ütközünk leginkább. Évről évre meghatványozódott a mentvények száma.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Az elmúlt két évben, a jelenlegi felállásban a mopsz fajtamentés több, mint 100 mopszot és jópár keverék pártfogoltat tett sínre a jobb élete felé. Nem adunk külföldre kutyát, minden örökbefogadót személyes találkozók során ismerünk meg és a kutyáknak legmegfelelőbbre esik a választás. Rengeteg energiával jár a kutyusok orvoshoz hordása, hiszen leginkább a nagyon komoly esetek kerülnek hozzánk. A ránézésre jobb állapotú kutyát rengeteg interneten működő önjelölt csoport logisztikázza egyik helyről a másikra, mi ezt nem tartjuk értékelhető mentésnek, hiszen a megbízhatóság alapja a személyes kontaktus, a kutyák személyes megismerése, hiszen a nagyon aranyos képek sokszor nagyon komoly betegségeket is rejthetnek. Egyre több szív- és bőrférges kutya kerül elő, folyamatosan szűrjük őket, az egyre gyakoribb méhgyulladás miatt amint az egészségi állapotuk engedi az altatást, ivartalanításra kerülnek. Örökbefogadásra kizárólag ivartalanított kutyák kerülnek, az ivartalanítási kötelezettség nem elegendő véleményünk szerint. Rengeteg felelőtlen jelentkező van, ahogy vásárló is. Változtatnánk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Mopszokért Alapítvány
Jogállás nem rendelkezik közhasznú jogállással
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb állatvédelem, támogatás
Adószám 18651137-1-43
Bankszámlaszám 11711003-20013341-
Telefonszám +36705278138
Email info@mopszmentes.hu
Web www.mopszmentes.hu
Facebook https://www.facebook.com/mopszfajtamentes
Google + https://plus.google.com/u/0/105124959978836675259/photos
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés