MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség

1% -ot gyűjtő szervezet
Ifjúsági hitélet, támogatás

Közös élmény - kölcsönös segítség!

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

Szeretsz a barátaiddal közösen elmenni nyaralni? Szeretnénk, ha ez az élmény biztosítva lenne fogyatékos emberek számára is, akik gyakran egész életüket egy intézmény falai között töltik.

A Bárka táborokban mozgássérültek és önkéntes segítők töltenek együtt tíz napot. Az egyenrangúság, a segíteni tudás élményét jelentik ezek a találkozások mind az ép, mind a mozgássérült résztvevőknek, hosszabb távon pedig önállóbbá, bátrabbá válásukat eredményezik. A segítők  emellett megtanulják megszokni, elfogadni, gondozni korlátozott társaikat. 

Egy nyáron 8 tábort szervezünk, amelyeknek egyenként 40-50 résztvevője van. A tábordíj sok táborosunk (mozgássérültek, diákok) lehetőségeit meghaladja. Kérünk, ha tudod, támogasd táborainkat

SZERVEZET CÉLJAI

Bárka szakcsoportunk célja a hátrányos helyzetû, fogyatékos emberek segítése, a társadalom és egyház közösségeibe való beilleszkedésük elõsegítése. Számukra olyan alkalmak szervezése, amely kimozdíthatja õket zárt környezetükbõl, legyen az család vagy intézet.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Bárka szakcsoportunk célja a hátrányos helyzetû, fogyatékos emberek segítése, a társadalom és egyház közösségeibe való beilleszkedésük elõsegítése. Számukra olyan alkalmak szervezése, amely kimozdíthatja õket zárt környezetükbõl, legyen az család vagy intézet.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

- Egyik fő tevékenységünk a mozgássérült táborok szervezése és lebonyolítása fiatal önkéntesek bevonásával. Az itt megszületett barátságok tovább éltetik a szervezetet. Nyaranta 7 mozgássérült tábort szervezünk az ország több pontján.
- A tavasz legfőbb programja a mozgássérült passiókörút, ahol kerekesszékesek és segítőik közösen adják elő a szenvedéstörténetet.
- Fiatalok bevonása a szociális tevékenységekbe, segítőszolgálatba.

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

2003 nyarán egy német-magyar mozgássérült tábort tartottunk egy hozzánk hasonló Bad-Dürckheimból érkező csoport tagjaival. 2004-ben ennek a tábornak a viszontlátogatásaként tőlünk utazott kb. 18 fő Németországba. 2004-ben egy vállalkozó szellemű kis csoport vándortábort tartott mozgássérült fiatalok részvételével a Börzsönyben. Igaz, technikai okokból a következő években ez program nem valósult meg, nagy sikere volt, és szeretnénk majd újraéleszteni.
A nyári táborok megszervezése mellett az évek során mindig arra törekedtünk, hogy kapcsolattartás az egész évben folyamatos legyen a sérült emberek és a segítők között. Évközi alkalmaink tavasszal és ősszel sűrűbbek, tábortalálkozó hétvégéket tartunk, amelyekre egy-egy tábor korábbi résztvevőit várjuk. Segítők látogatják és segítik táborozó társaikat és közös színház, mozi látogatásokat és karácsonyi-adventi ünnepséget is szervezünk.

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve MEVISZ Magyarországi Evangélikus Ifjúsági Szövetség
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Ifjúsági hitélet, támogatás
Irányítószám 1085
Város Budapest
Cím Üllői út 24.
Adószám 19011352-1-42
Bankszámlaszám 11705008-20409597-
Telefonszám +36-20-8242047
Email mevisz@mevisz.hu
Web www.mevisz.hu
Facebook https://www.facebook.com/pages/Mevisz/139871336113248?fref=ts
Youtube https://www.youtube.com/watch?v=gVrPXf9n2fk
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve Szilvási Bertalan
Nyilvántartási száma 692 / 2013
Alapítási éve 1989
Célok Az evangélikus egyház gyülekezeteire építi tevékenységét, elősegíti a helyi és országos szintű ifjúsági szerveződést, hitébresztő, ismeretterjesztő és egyéb közösségi alkalmakat, illetve táborokat szervez. A 173/2003. kormányrendelet hatálya alá tartozó ifjúsági szálláshelyeket üzemeltet, melyek nem csak a tagság számára elérhetők.
Letölthető dokumentumok
Közhasznúsági melléklet mevisz_2013.pdf
Adományi beszámoló
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés