Messzelátó Egyesület

Messzelátó Egyesület

1% -ot gyűjtő szervezet
Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás
telefon +36-1-7856978

A megosztásod is segítség! Köszönjük!

Maci

MIRE GYŰJTÜNK?

A támogatásokból Zöld Otthon Akadémia programunkat szeretnénk életben tartani, továbbfejleszteni. Az akadémia hallgatói a természetes és fenntartható életmód praktikáit tanulhatják meg a 3 órás foglalkozásainkon. Az akadémia 2015-re tervezett programjai: 1. befőzés, tartósítás, aszalás fortélyai – egészséges és fenntartható táplálkozás, 2. okö tisztítás (takarítás, mosdás), 3. túró, vaj, joghurt készítése (a sajtkészítő foglalkozások továbbgondolása), 4. ehető vadnövények, gyógynövények, 5. hagyományos kenyérsütés és/vagy tésztakészítés

SZERVEZET CÉLJAI

Az 1999 óta működő Messzelátó Egyesület fő célja a fenntartható városi lét népszerűsítése, valamint az önkéntesség kultúrájának terjesztése. Környezetvédelmi programjainkkal aktív, boldog közösséget építünk.

Videó

RÓLUNK

SZERVEZET CÉLJAI

Az 1999 óta működő Messzelátó Egyesület fő célja a fenntartható városi lét népszerűsítése, valamint az önkéntesség kultúrájának terjesztése. Környezetvédelmi programjainkkal aktív, boldog közösséget építünk.

JELENLEGI TEVÉKENYSÉGEK

Többek között a hagyományos, vidéki életmód városban is alkalmazható elemeit tanuljuk és tanítjuk, mint például a szappan-, és sajtkészítést (lásd Zöld Otthon Akadémia). A háztartásokban könnyen meghonosítható környezetvédelmi tevékenységeket is népszerűsítünk kreatív ötleteinkkel és termékeinkkel. Ilyenek például az újrahasznosított hulladékból készült használati tárgyaink, vagy az egészségünkre káros vegyi anyagokat kiküszöbölő saját készítésű organikus kozmetikumaink, és tisztítószereink. Emellett a helyi termékek népszerűsítését, és az egészséges életmódra nevelést is fontos feladatunknak tekintjük (lásd 50 kilométeres diéta és Szatyor Bevásárló Közösség).

Továbbra is részt veszünk a Fiatalok Lendületben programban, mint EVS küldő és fogadó szervezet, valamint ifjúsági cserékben is jelen vagyunk.

Mostani tevékenységeinkről képekben itt tájékozódhattok:
http://www.flickr.com/photos/messzelato/sets/

Keress minket a Facebookon is!

ELMÚLT ÉVEKBEN ELÉRT EREDMÉNYEK

Rendezvényeinket 2014-ben 2000-en látogatják különböző korosztály tagjai: kertészkedés, növény- és ruhacserék, helyi termék lakomák, öko szappan- és, sajtkészítő foglalkozások, kirándulások. 2014-ben 70 fiatal jutott külföldi önkéntes tapasztalathoz az EVS programunk keretében.
www.messzelato.hu

GALÉRIA

SZERVEZETI ADATLAP

Alapadatok
A szervezet neve Messzelátó Egyesület
Jogállás közhasznú
Tevékenységi kör Többcélú és egyéb környezetvédelem, támogatás
Irányítószám 1071
Város Budapest
Cím Dembinszky utca 4. fsz./6.
Adószám 18382244-1-42
Bankszámlaszám 16200216-00114127-
Telefonszám +36-1-7856978
Email egyesulet@messzelato.hu
Web www.messzelato.hu
Facebook http://www.facebook.com/messzelato
Az Országos Bírósági Hivatal adatai
Szervezet státusza Jogerős határozat alapján módositott
Tisztviselők neve elnök Varga Judit
Nyilvántartási száma 1711 / 2010
Alapítási éve 1999
Célok Az Egyesület a természetvédelem, környezetvédelem, oktatás és a kultúra területén munkálkodik olyan sokszínű, értékközpontú, fenntartható társadalom megvalósítása érdekében, amely emberi léptékű, nyitott, és öntevékeny közösségek együttműködésén alapszik.
Letölthető dokumentumok
Nyomtatható 1%-os nyi­lat­ko­zat letöltés